Metso Outotec

Ihmisten välinen yhteys ratkaisee digitaalisuuden arvon

Metso Outotec rakentaa maailmanluokan digitaalista kyvykkyyttä yhdessä kumppaneidensa kanssa. Menestys perustuu pitkäjänteiseen ja luottamukselliseen yhteistyöhön ihmisten välillä riippumatta siitä, mitä tahoa kukin edustaa.

Metso Outotec rakentaa maailmanluokan digitaalista kyvykkyyttä yhdessä kumppaneidensa kanssa.

Menestys perustuu pitkäjänteiseen ja luottamukselliseen yhteistyöhön ihmisten välillä riippumatta siitä, mitä tahoa kukin edustaa.

– Ilman digitaalisuutta ei voi tuottaa arvoa asiakkaalle. Digitaalisuuden arvon puolestaan ratkaisee ihmisten kyky toimia yhdessä, kertoo Metso Outotecin Digital Platformsia vetävä Jussi Järvinen.

Digitaalista kyvykkyyttä on Metso Outotecilla kehitetty määrätietoisesti jo 60-luvulta alkaen. Digitaalisuus lävistääkin kaikki prosessit teollisuusautomaatiosta konenäköjärjestelmiin, asiakaspalveluun ja digitaalisten kaksosten kautta tehtävään ennakoivaan simulointiin.

– Digitaalisuus on eräs keskeisimmistä vahvuuksistamme. Sen avulla luomme uutta, tehostamme toimintaa ja vähennämme ympäristökuormitusta.

Järvisen tavoitteena on alusta asti ollut rakentaa pitkäikäisiä tiimejä.

– En usko yksittäisiin sankarisuorituksiin. Kokonaisuus ratkaisee. Siksi olen rakentanut tiimiä, jossa osaamiset täydentävät toisiaan ja ihmiset voivat luottaa toisiinsa riippumatta siitä, mitä tahoa he edustavat.

Yhteistyö Metso Outotecin ja Goforen välillä on laajentunut jatkuvasti. Nykyään goforelaisia löytää Metso Outotecillä useista Digital Platformsiin kuuluvista tiimistä.

Ilman digitaalisuutta ei voi tuottaa arvoa asiakkaalle. Digitaalisuuden arvon puolestaan ratkaisee ihmisten kyky toimia yhdessä

Jussi Järvinen, Vice President, Digital platforms, Metso Outotec

Käyttäjien sitouttaminen ja vuorovaikutus kehityksen keskiössä

Ihmisten väliseen ymmärrykseen ja yhteistyöhön panostetaan Metso Outotecilla jatkuvasti. Eräs esimerkki on Design System, joka tuo kaikille sovelluksille yhtenäisen käyttäjä- ja kehittäjäkokemuksen.

– Kyseessä on sovellusten taustalla toimiva tyyli- ja ohjekirjasto, jonka avulla luomme Metso Outotecille yhtenäisen identiteetin. Se mahdollistaa myös sovellusten kehittämisen kaikkialla samoin periaattein ja jo tehtyä hyödyntäen. Näin laajassa kokonaisuudessa tällä on iso merkitys, kertoo Järvinen.

Design Systemin suunnittelun aloittaneen Pihla Mäkisen ja nykyään sen tyyli- ja käyttäjäpersoonakirjastoja yhdessä käyttäjien kanssa kehittävien Goforen Anmar Matroodin ja Daniella Pitaron mukaan kaiken tavoitteena on tukea ihmisten välistä yhteistyötä.

– Siksi käyttäjäymmärrys on kaiken perusta. Tietoa käyttäjistä on ollut Metso Outotecilla jo valmiiksi, mutta osallistamme jatkuvasti ihmisiä suunnitteluun. Aiomme pilotoida myös kontekstisidonnaisia haastatteluita aidoissa käyttötilanteissa.

Mikään digitaalinen palvelu ei tuota arvoa, elleivät ihmiset miellä sitä omakseen ja osaa käyttää sitä. Esimerkiksi Design Systemin juurtumisen avuksi Järvinen kutsui Goforen Agile Coachit Qaiser Siddiquen ja Juhana Huotarisen.

– Valmennuksen pääpaino on ollut tiimin dynamiikan ja päätöksentekoketjujen kehittämisessä. Käytännössä olemme tehneet harjoitteita vuorovaikutuksen, rakentavan palautteen ja päätöksenteon selkeyttämisen näkökulmasta, kertoo Siddique.

Järvinen on tuloksiin tyytyväinen.

– Valmennus on sekä selkeyttänyt päätöksentekoa että tehostanut Design Systemin hyödyntämistä.

En usko yksittäisiin sankarisuorituksiin. Kokonaisuus ratkaisee. Siksi olen rakentanut tiimiä, jossa osaamiset täydentävät toisiaan ja ihmiset voivat luottaa toisiinsa riippumatta siitä, mitä tahoa he edustavat

Jussi Järvinen, Vice President, Digital platforms, Metso Outotec

Molemminpuolinen luottamus yhteistyön ajurina

Järvinen kiittää yhteistyötä Goforen kanssa sujuvaksi, helpoksi ja luottamukselliseksi.

– Luottamuksemme on molemmin puolin sillä tasolla, ettei yhteistyön sisältöä tarvitse speksata tarkkaan etukäteen. Työ tehdään tuntisopimuksella ja tiimit yhdessä tuoteomistajan kanssa määrittelevät, mikä on milloinkin olennaisinta.  Asiat toimivat, eikä yksityiskohtiin jäädä kiinni.

Järvinen voi suositella Goforea kumppaniksi muille.

– Voin lämpimästi suositella Goforea. Tyytyväisyyteni on kokonaisuuden summa. Vuosia kestävän yhteistyön aikana sattuu ja tapahtuu, mutta kaikesta on päästy yli avoimen keskusteluyhteyden avulla. Yhteistyötaitojen ja -halun lisäksi goforelaiset ovat myös kovan luokan osaajia.

Myös goforelaiset kiittävät Metso Outotecia yhdeksi parhaista asiakkaistaan.

– Yhteistyö Metso Outotecin kanssa on avointa, rehellistä ja täydellisen läpinäkyvää. Tekemisessä vallitsee yhteiskehittämisen henki, ideoihin tartutaan ennakkoluulottomasti ja kaikkia kohdellaan hyvin. Koemme todella olevamme osa Metso Outotecin tiimiä ja yhteistä arvonluontia, Mäkinen, Matrood, Pitaro, Huotarinen ja Siddique iloitsevat.

Järvinen näkee tulevaisuuden innostavana.

– Meillä on huipputiimi ja digitalisaation suhteen valtavat mahdollisuudet. Kehitämme jatkuvasti uutta yhdessä käyttäjien kanssa.

Valmennuksen pääpaino on ollut tiimin dynamiikan ja päätöksentekoketjujen kehittämisessä. Käytännössä olemme tehneet harjoitteita vuorovaikutuksen, rakentavan palautteen ja päätöksenteon selkeyttämisen näkökulmasta.

Qaiser Siddique, Agile Coach, Gofore

Projektin kohokohdat

Luottamuksellista, jatkuvasti kehittyvää yhteistyötä yhteisen tavoitteen eteen

Useissa eri tiimeissä

Helppokäyttöiset sovellukset käyttäjille ja tehokas ympäristö kehittäjille ympäri maailman

Käyttäjiä kuunnellen ja Design Systemiä hyödyntäen

Selkeämpi päätöksenteko ja tehokkaammat yhteiset käytännöt

Agile Coachingin avulla

Kyvykkyydet

Näillä taidoilla ja osaamisella työ toteutettiin

  • Agile Transformation & Lean
  • Arkkitehtuurikonsultointi
  • Web-kehitys
  • Palvelumuotoilu
  • Käyttökokemussuunnittelu
  • Pilvikehitys

Ota yhteyttä!

Ari Hirvonen

Älykäs teollisuus

ari.hirvonen@gofore.com

040 5662133

Takaisin ylös