NAPA

Meriturvallisuutta parantamassa

NAPA yhdisti voimansa Goforen kanssa kehittääkseen AWS:n avulla online-alustan, jonka avulla NAPA Emergency Computer -järjestelmä voi jakaa tärkeitä alustietoja pilvessä. Tavoitteena oli antaa laivasto-operaattoreille ja pelastuspalveluille reaaliaikaista tietoa aluksen tilasta sijainnista riippumatta.

Haaste

Tehokas hätätilannetoiminta vaatii reaaliaikaista tietoa

Merkittävän meriteollisuuden ohjelmistopalvelujen tarjoajan, NAPAn, haasteena oli saada reaaliaikainen tieto liikkumaan laivoista mantereelle.  Tavoitteena oli mahdollistaa laivaston operaattoreille sekä hätäpalveluille alusten tilanteen jatkuva valvonta nopeamman ja tehokkaamman avun varmistamiseksi hätätilanteissa.

Ratkaisu

Luotettava kriittisen datan virtaus pilveen

Hyödyntäen Amazon Web Services eli AWS-teknologioita, kuten Amazon API Gateway, AWS Lambda ja Amazon Timestream, luotiin palveliton alusta. Se mahdollisti kriittisen laivadatan turvallisen siirtymisen pilveen. Tämän seurauksena syntyi laivan NAPA-hätätietokoneesta digitaalinen kaksonen, joka takaa mantereella oleville osapuolille lähes reaaliaikaisen tiedonsaannin.

Gofore on ollut AWS Partner Networkin jäsen yli 9 vuotta. Yhteistyö keskittyy vahvasti DevOpsiin ja pilvistrategioiden rakentamiseen sekä julkiselle sektorille että yritysasiakkaille. He ovat monien suomalaisten ja kansainvälisten organisaatioiden luotettu neuvonantaja matkalla modernisoitua järjestelmäympäristöä ja pilvipohjaista palveluntarjontaa.

Antti Kuosmanen, Partner Development Manager, AWS

Lopputulos

Meriturvallisuuden parantuminen

Laivaston valvojilla ja turvallisuusasiantuntijoilla on nyt pääsy lähes reaaliaikaiseen tietoon, mikä mahdollistaa asiantuntijaohjeiden antamisen kapteeneille ja nopean hälytyksen pelastuspalveluille. Ratkaisun avulla tullaan seuraamaan noin 300 alusta seuraavan 5 vuoden aikana, mikä parantaa merkittävästi meriturvallisuutta. Digitaalisen kaksosen avulla laivayhtiöt voivat keskitetysti valvoa koko laivastoaan reaaliajassa, mahdollistaen ajantasaisen tiedon perusteella tehtyjä päätöksiä hätätilanteissa sekä jatkuvan laivan toiminnan kehittämisen.

Projekti toteutettiin vain yhdeksässä kuukaudessa.

Lue koko tarina AWS’s success stories -sivulta

Projekti numeroina

  • 300 laivaa seurantaan tulevan viiden vuoden aikana
  • 10 MB dataa kustakin laivasta päivittäin
  • 9 kk projektin startista lopputulokseen

Osaamisemme

Näitä taitoja tarvittiin

Get in touch!

Jussi Puustinen

Cloud & Continuous Services

jussi.puustinen@gofore.com

+358 40 674 4748

Takaisin ylös