Työterveyslaitos

Valtakunnallinen palvelu uudistaa työterveysyhteistyötä

Työterveyslaitoksen ja Goforen yhteistyön hedelmänä syntynyt valtakunnallinen PIRA™-palvelu mahdollistaa työterveyshuollon uudenlaiset käytännöt. Palvelumuotoilun ja ketterän kehityksen keinoin luotu laaja-alainen palvelu on niin helppokäyttöinen, ettei siihen ole tarvittu edes ohjetta.

Valtakunnallinen palvelu uudistaa työterveysyhteistyötä

Työterveyslaitoksen ja Goforen yhteistyön hedelmänä syntynyt valtakunnallinen PIRA™-palvelu mahdollistaa työterveyshuollon uudenlaiset käytännöt. Palvelumuotoilun ja ketterän kehityksen keinoin luotu laaja-alainen palvelu on niin helppokäyttöinen, ettei siihen ole tarvittu edes ohjetta.

– Edistämme työterveyttä valtakunnallisella tasolla muun muassa tarjoamalla tutkittua tietoa ja kehittämällä digitaalisia palveluita. Palvelukehittämisen osalta työtämme ohjaavat helppokäyttöisyys, selkeys ja yhdenvertaisuus sekä aitoon asiakastarpeeseen vastaaminen, kertovat Työterveyslaitoksen PIRA™-palvelun tuotepäällikkö Mika Nyberg ja tuoteomistaja Minna Huuskonen.

Näistä lähtökohdista kehitetty ja vuonna 2018 käyttöönotettu valtakunnallinen, tuhansille työnantajille yhteinen PIRA™-palvelu nivoo aiemmin hankalasti hahmotettaviksi koetut, työterveyteen liittyvät lakisääteiset prosessit sujuvaksi kokonaisuudeksi. Lisäksi se tuo mahdollisuuden uudistaa tapaa, jolla työterveysasioita hoidetaan.

– Jos työterveyden käynnit kuluivat ennen osittain tietojen keräämiseen, nyt tarvittavat perustiedot on mahdollista täyttää etukäteen visuaalisen ja käyttäjää ohjaavan työkalun avulla. Varsinaisessa tapaamisessa voidaan sitten yhdessä miettiä esimerkiksi tarvittavia toimenpiteitä, Huuskonen kertoo.

Palvelumuotoilun ja ketterän kehittämisen lyömätön yhdistelmä

PIRA™-palvelun tavoitteet tuntuivat aluksi kehittäjistä itsestäänkin todella kunnianhimoisilta. Eikä ihme, olihan tehtävänä yhtenäistää yhden keskeisen työterveyden ydinprosessin hoitaminen kaikkia suomalaisia työnantajia palvelevalla tavalla.

– Liikkeelle lähdössä oli suuri vaara eksyä yksityiskohtien viidakkoon. Työpaikkaselvitys ja riskienarviointi eivät ole edes lain silmissä täysin yksiselitteisiä. Kun yhtälöön lisättiin vielä erilaiset asiakastarpeet, edessämme oli valtava tietomassa, Nyberg ja Huuskonen kuvaavat.

Apu punaisen langan löytämiseen löytyi palvelumuotoilusta ja ketterän kehittämisen periaatteista. Palvelun käyttökokemussuunnittelusta vastanneen Goforen Kati Virtasen mukaan muotoilu, kehitys ja testaus limittyivät toisiinsa heti pilottiversiosta alkaen.

– Palvelumuotoilun avulla seuloimme ydintarpeet. Jatkuvalla testauksella pidimme kurssin ja vältyimme tuomasta palveluun mitään ylimääräistä. Samoja periaatteita hyödynnämme kehittämisessä edelleen.

Palaute puhuu puolestaan. Nybergin ja Huuskosen mukaan käyttäjät kertovat asioinnin helpottuneen ja tasalaatuistuneen.

– Gofore yhdisti palvelumuotoilun ja ketterän kehittämisen menetelmät lyömättömällä tavalla. Pystyimme yksinkertaistamaan monimutkaisen asian ainutlaatuisella tavalla – edes käyttöohjetta ei ole tarvittu!

Gofore yhdisti palvelumuotoilun ja ketterän kehittämisen menetelmät lyömättömällä tavalla.

Mika Nyberg & Minna Huuskonen, Tuotepäällikkö & Tuoteomistaja, Työterveyslaitos

Goforen kanssa kehitetty palvelu on niin helppokäyttöinen, ettei siihen ole tarvittu edes käyttöohjetta!

Mika Nyberg & Minna Huuskonen, Tuotepäällikkö & Tuoteomistaja, Työterveyslaitos

Parasta yhteistyössä ovat ihmiset

Nyberg, Huuskonen ja Virtanen kuvaavat yhteistyötä yhteiseksi oppimismatkaksi. Huuskonen tiivistää:

– Olemme oppineet toisiltamme paljon ja meistä on hitsautunut tiivis työporukka, jossa vallitsee luottamuksen ilmapiiri. Goforelaiset ovat työkavereitamme, jotka uskaltavat haastaa, ja joihin voimme luottaa. Saamme apua aina, kun tarvitsemme.

Yhteistyö on tarjonnut myös laajemman näkymän siihen, miten ketterä kehitys ja tuoteomistajuus parhaimmillaan toimivat.

– PIRA™-palvelun osalta palvelumuotoilu ja ketterä kehitys tulivat jäädäkseen. Lisäksi haluamme laajentaa opittuja käytäntöjä muihinkin toimintoihimme, Nyberg ja Huuskonen päättävät.

Goforelaiset ovat työkavereitamme, jotka uskaltavat haastaa ja joihin voimme luottaa. Saamme apua aina, kun tarvitsemme.

Mika Nyberg & Minna Huuskonen, Tuotepäällikkö & Tuoteomistaja, Työterveyslaitos

Projektin kohokohdat

Tuhansia työnantajia palveleva, helppokäyttöinen valtakunnallinen palvelu

Palvelu sisältää kaiken olennaisen, mutta ei mitään ylimääräistä – tärkeimpinä työmenetelminä palvelumuotoilu, ketterä kehittäminen ja käyttökokemussuunnittelu.

Yhteistä kehittämistä luottamuksen ilmapiirissä

Yhdessä oppimista tiiviissä työporukassa, jossa haastetaan ja luotetaan.

Kokonaispalvelua alusta lähtien

Muotoilu, kehitys ja testaus limittyivät toisiinsa heti pilottiversiosta alkaen. Myös saavutettavuuskonsultointi, koodaus ja ylläpito ovat goforelaisten käsialaa.

Kyvykkyydet

Näillä taidoilla ja osaamisella työ toteutettiin

  • Agile Transformation & Lean
  • Jatkuvat palvelut
  • Käyttökokemussuunnittelu
  • Ohjelmistotestaus ja Laadunvarmistus
  • Palvelumuotoilu
  • Web-kehitys

Ota yhteyttä!

Ville Suvanto

Digitaalinen yhteiskunta

ville.suvanto@gofore.com

040 765 6158

Takaisin ylös