Valtra

Tuotekehityksen strateginen kumppanuus siivittää kohti markkinoiden parasta traktorikokemusta

Tulevaisuuden traktorit ovat itsenäisiä, tehokkaita ja ympäristöystävällisiä. Yhdessä Goforen kanssa Pohjoismaiden ainoa traktorivalmistaja Valtra kehittää sekä huippuluokan traktoreita että koko toimialaa.

Tuotekehityksen strateginen kumppanuus siivittää kohti markkinoiden parasta traktorikokemusta

Tulevaisuuden traktorit ovat itsenäisiä, tehokkaita ja ympäristöystävällisiä. Yhdessä Goforen kanssa Pohjoismaiden ainoa traktorivalmistaja Valtra kehittää sekä huippuluokan traktoreita että koko toimialaa.

Valtra-traktorit tunnetaan luotettavuudesta, monipuolisuudesta ja kestävyydestä – niitä myydään yli 75 maassa. Nykyaikaiset traktorit ovat paljon muutakin kuin metallia pyörien päällä: älyn merkitys korostuu ja ohjausjärjestelmät ovat keskeisessä osassa. Yhdessä Goforen kanssa Valtra kehittää moderneja traktoreita, jotka helpottavat kuljettajan työtä ja parantavat työn tehokkuutta.

­”Valtra ja Gofore ovat tehneet yhteistyötä vuodesta 2014 asti. Jo tänä aikana koneiden käyttöliittymät ovat muuttuneet voimakkaasti. Mukana on paljon graafisia käyttöliittymiä ja käyttäjäkokemuksen merkitys korostuu. Koneen ajaminen on aiempaa helpompaa, ja IoT on tullut mukaan esimerkiksi tukemaan datavetoista huoltoa”, kertoo Goforen liiketoimintajohtaja Harri Laukkanen.

”Gofore on tuotekehityksellemme elintärkeä kumppani, sillä saamme heiltä osaajia ohjelmistosuunnitteluun, ohjelmistojen testausjärjestelmien kehittämiseen, ohjelmistojen testaamiseen sekä menetelmäkehitykseen. Goforelaiset osallistuvat myös tuotannon järjestelmien kehittämiseen, mikä tekee heistä strategisen kumppanimme”, kertoo Valtran sähköautomaatiojaoksen jaospäällikkö Pekka Huuskonen.

Liikkuvan koneen ohjelmistoa ei kehitetä ympäristöstä irrallaan

Goforen monipuolinen kokemus liikkuvista koneista on etu myös Valtralle. Yrityksen ymmärrys toimialasta ja ennen kaikkea traktoreiden toimintaympäristöstä takaa, että laitteen suorituskyky säilyy tilanteessa kuin tilanteessa.

”Pelkän ohjelmiston sijaan mietimme kokonaisuutta, jonka osaksi se tulee. Ympäristön ohella kokonaisuuteen liittyy kiinteästi muun muassa traktorin mekaniikka, hydrauliikka ja sähkötekniikka, joista jokainen vaikuttaa myös ohjelmistoon”, Harri Laukkanen muistuttaa.

­­”Goforelaisilla on syvällistä osaamista liikkuvien ajoneuvojen ohjausjärjestelmistä, jotka ovat hyvin keskeisessä osassa tämän päivän traktoreissa. Luotamme Goforen turvallisuusosaamiseen, mallintamistaitoihin sekä ohjelmistojenhallintakykyyn”, Pekka Huuskonen täydentää.

Tuotteen kompleksisuus tuo mukanaan omat haasteensa, jotka pahimmassa tapauksessa voisivat viivästyttää projektin aikataulua merkittävästi. Huuskosen mukaan Goforen joustavuus on kuitenkin varmistanut, että tavoitteet toteutuvat.

”Olemme vuosien saatossa panneet merkille, että sitoutuminen on Goforen erityinen vahvuus hyvän ohjelmisto-osaamisen lisäksi. Aikataulujen vyöryessä päälle he ovat valmiita joustamaan ja painamaan hommia tavoitteiden saavuttamiseksi. Olemme selvinneet Goforen kanssa yhdessä voittajina monesta tiukasta paikasta.”

Goforelaisilla on syvällistä osaamista liikkuvien ajoneuvojen ohjausjärjestelmistä, jotka ovat hyvin keskeisessä osassa tämän päivän traktoreissa. Luotamme Goforen turvallisuusosaamiseen, mallintamistaitoihin sekä ohjelmistojenhallintakykyyn.

Pekka Huuskonen, Sähköautomaatiojaoksen jaospäällikkö, Valtra

Operaattori ja ympäristö kiittävät liikkuvan koneen älykkyyttä

Goforen ja Valtran kumppanuus on tiivis, ja työtä tehdään yhteiseen maaliin pelaten. Työnjaosta sovitaan joustavasti. Goforelaiset työskentelevät säännöllisesti Valtran tiloissa ja lähellä oikeaa tuotetta eli traktoria. Tarvittaessa he hyppäävät jopa rattiin.

”Arjen työssä emme tee eroa Goforen ja omien työntekijöidemme välillä. Tehtävät jaetaan tasavertaisesti, ja kaikki noudattavat samoja ketterän kehittämisen periaatteita. Erikoispiirteenä tässä yhteistyössä on ennakoiva resurssisuunnittelu. Se helpottaa kummankin osapuolen toimintaa”, Pekka Huuskonen kiittää.

Harri Laukkasen mukaan goforelaisen katse on omien varpaiden sijaan pitkälle eteenpäin. Goforelaiset seuraavat liikkuvien koneiden toimialaa herkällä korvalla ja auttavat valtralaisia kulkemaan kohti tavoitettaan tehdä maailman parhaita traktoreita.

”Työskentelemme erilaisilla teollisuuden aloilla ja voimme yhdistää parhaita käytäntöjä ja oppejamme esimerkiksi metsä- ja kaivoskoneista sekä laivoista. Haluamme kehittää koko toimialaa käyttäjä- ja ympäristöystävälliseen suuntaan. Myös autonomisuus tulee olemaan alati kasvava trendi,” Harri Laukkanen visioi.

Projektin kohokohdat

Tavoite

Kehittää moderneja ja käyttäjäystävällisiä liikkuvia koneita vaativaan käyttöön.

Lähestymistapa ja työ

Gofore on Valtran ohjelmistosuunnittelun, ohjelmistotestauksen ja menetelmäkehityksen sekä tuotannon järjestelmien kehittämisen kumppani. Lisäksi Valtra luottaa Goforen turvallisuusosaamiseen, mallintamistaitoihin sekä ohjelmistojenhallintakykyyn.

Lopputulema

Vuosia kestänyt tiivis yhteistyö on kehittynyt strategiseksi kumppanuudeksi. Yhdessä Valtra ja Gofore ovat kehittäneet sekä olemassa olevia tuotteita että luoneet kokonaan uusia – käyttäjäystävällisiä traktoreita, joilla käyttäjä voi työskennellä aiempaa tehokkaammin.

Kyvykkyydet

Näillä taidoilla ja osaamisella työ toteutettiin

  • Järjestelmäkehitys ja integraatio
  • Kyberturvallisuus

Ota yhteyttä, niin jutellaan lisää!

Ari Hirvonen

Älykäs teollisuus

ari.hirvonen@gofore.com

040 5662133

Takaisin ylös