Valtra

Tuotekehityksen strateginen kumppanuus siivittää kohti markkinoiden parasta traktorikokemusta

Tulevaisuuden traktorit ovat itsenäisiä, tehokkaita ja ympäristöystävällisiä. Yhdessä Gofore Groupiin kuuluvan Devecton kanssa Pohjoismaiden ainoa traktorivalmistaja Valtra kehittää sekä huippuluokan traktoreita että koko toimialaa.

Tuotekehityksen strateginen kumppanuus siivittää kohti markkinoiden parasta traktorikokemusta

Tulevaisuuden traktorit ovat itsenäisiä, tehokkaita ja ympäristöystävällisiä. Yhdessä Gofore Groupiin kuuluvan Devecton kanssa Pohjoismaiden ainoa traktorivalmistaja Valtra kehittää sekä huippuluokan traktoreita että koko toimialaa.

Valtra-traktorit tunnetaan luotettavuudesta, monipuolisuudesta ja kestävyydestä – niitä myydään yli 75 maassa. Nykyaikaiset traktorit ovat paljon muutakin kuin metallia pyörien päällä: älyn merkitys korostuu ja ohjausjärjestelmät ovat keskeisessä osassa. Yhdessä Gofore Groupiin kuuluvan Devecton kanssa Valtra kehittää moderneja traktoreita, jotka helpottavat kuljettajan työtä ja parantavat työn tehokkuutta.

­”Valtra ja Devecto ovat tehneet yhteistyötä vuodesta 2014 asti. Jo tänä aikana koneiden käyttöliittymät ovat muuttuneet voimakkaasti. Mukana on paljon graafisia käyttöliittymiä ja käyttäjäkokemuksen merkitys korostuu. Koneen ajaminen on aiempaa helpompaa, ja IoT on tullut mukaan esimerkiksi tukemaan datavetoista huoltoa”, kertoo Devecton toimitusjohtaja Harri Laukkanen.

”Devecto on tuotekehityksellemme elintärkeä kumppani, sillä saamme heiltä osaajia ohjelmistosuunnitteluun, ohjelmistojen testausjärjestelmien kehittämiseen, ohjelmistojen testaamiseen sekä menetelmäkehitykseen. Devectolaiset osallistuvat myös tuotannon järjestelmien kehittämiseen, mikä tekee heistä strategisen kumppanimme”, kertoo Valtran sähköautomaatiojaoksen jaospäällikkö Pekka Huuskonen.

Liikkuvan koneen ohjelmistoa ei kehitetä ympäristöstä irrallaan

Devecton monipuolinen kokemus liikkuvista koneista on etu myös Valtralle. Yrityksen ymmärrys toimialasta ja ennen kaikkea traktoreiden toimintaympäristöstä takaa, että laitteen suorituskyky säilyy tilanteessa kuin tilanteessa.

”Pelkän ohjelmiston sijaan mietimme kokonaisuutta, jonka osaksi se tulee. Ympäristön ohella kokonaisuuteen liittyy kiinteästi muun muassa traktorin mekaniikka, hydrauliikka ja sähkötekniikka, joista jokainen vaikuttaa myös ohjelmistoon”, Harri Laukkanen muistuttaa.

­­”Devectolaisilla on syvällistä osaamista liikkuvien ajoneuvojen ohjausjärjestelmistä, jotka ovat hyvin keskeisessä osassa tämän päivän traktoreissa. Luotamme Devecton turvallisuusosaamiseen, mallintamistaitoihin sekä ohjelmistojenhallintakykyyn”, Pekka Huuskonen täydentää.

Tuotteen kompleksisuus tuo mukanaan omat haasteensa, jotka pahimmassa tapauksessa voisivat viivästyttää projektin aikataulua merkittävästi. Huuskosen mukaan Devecton joustavuus on kuitenkin varmistanut, että tavoitteet toteutuvat.

”Olemme vuosien saatossa panneet merkille, että sitoutuminen on Devecton erityinen vahvuus hyvän ohjelmisto-osaamisen lisäksi. Aikataulujen vyöryessä päälle he ovat valmiita joustamaan ja painamaan hommia tavoitteiden saavuttamiseksi. Olemme selvinneet Devecton kanssa yhdessä voittajina monesta tiukasta paikasta.”

Devectolaisilla on syvällistä osaamista liikkuvien ajoneuvojen ohjausjärjestelmistä, jotka ovat hyvin keskeisessä osassa tämän päivän traktoreissa. Luotamme Devecton turvallisuusosaamiseen, mallintamistaitoihin sekä ohjelmistojenhallintakykyyn.

Pekka Huuskonen, Sähköautomaatiojaoksen jaospäällikkö, Valtra

Operaattori ja ympäristö kiittävät liikkuvan koneen älykkyyttä

Devecton ja Valtran kumppanuus on tiivis, ja työtä tehdään yhteiseen maaliin pelaten. Työnjaosta sovitaan joustavasti. Devectolaiset työskentelevät säännöllisesti Valtran tiloissa ja lähellä oikeaa tuotetta eli traktoria. Tarvittaessa he hyppäävät jopa rattiin.

”Arjen työssä emme tee eroa Devecton ja omien työntekijöidemme välillä. Tehtävät jaetaan tasavertaisesti, ja kaikki noudattavat samoja ketterän kehittämisen periaatteita. Erikoispiirteenä tässä yhteistyössä on ennakoiva resurssisuunnittelu. Se helpottaa kummankin osapuolen toimintaa”, Pekka Huuskonen kiittää.

Harri Laukkasen mukaan devectolaisten katse on omien varpaiden sijaan pitkälle eteenpäin. Devectolaiset seuraavat liikkuvien koneiden toimialaa herkällä korvalla ja auttavat valtralaisia kulkemaan kohti tavoitettaan tehdä maailman parhaita traktoreita.

”Työskentelemme erilaisilla teollisuuden aloilla ja voimme yhdistää parhaita käytäntöjä ja oppejamme esimerkiksi metsä- ja kaivoskoneista sekä laivoista. Haluamme kehittää koko toimialaa käyttäjä- ja ympäristöystävälliseen suuntaan. Myös autonomisuus tulee olemaan alati kasvava trendi,” Harri Laukkanen visioi.

Devecto on älykkäiden laitteiden ja koneiden vaativaan ohjelmistosuunnitteluun ja testaukseen erikoistunut tuotekehitysyritys. Devecto liittyi yrityskaupan myötä osaksi Gofore Groupia tammikuussa 2022.

Projektin kohokohdat

Tavoite

Kehittää moderneja ja käyttäjäystävällisiä liikkuvia koneita vaativaan käyttöön.

Lähestymistapa ja työ

Devecto on Valtran ohjelmistosuunnittelun, ohjelmistotestauksen ja menetelmäkehityksen sekä tuotannon järjestelmien kehittämisen kumppani. Lisäksi Valtra luottaa Devecton turvallisuusosaamiseen, mallintamistaitoihin sekä ohjelmistojenhallintakykyyn.

Lopputulema

Vuosia kestänyt tiivis yhteistyö on kehittynyt strategiseksi kumppanuudeksi. Yhdessä Valtra ja Devecto ovat kehittäneet sekä olemassa olevia tuotteita että luoneet kokonaan uusia – käyttäjäystävällisiä traktoreita, joilla käyttäjä voi työskennellä aiempaa tehokkaammin.

Kyvykkyydet

Näillä taidoilla ja osaamisella työ toteutettiin

  • Järjestelmäkehitys ja integraatio
  • Kyberturvallisuus

Ota yhteyttä!

Riikka Vilminko-Heikkinen

Myynti ja asiakasarvo

riikka.vilminko-heikkinen@gofore.com

044 528 5181

Takaisin ylös