Blogi 27.4.2017

Gofore ja Leadin muotoilevat digitaalista tulevaisuutta yhdessä  

Kiva kun löysit tämän artikkelin! Se sisältää varmasti hyvää tietoa, mutta pidäthän mielessä, että se on kirjoitettu 7 vuotta sitten.

Vahvat kasvajat Gofore ja Leadin yhdistyvät digitaalisaation kärkitoimijaksi. Suomen parhaaksi työpaikaksi valittu sähköisten palveluiden asiantuntija Gofore ostaa palvelumuotoilun huippuosaaja Leadinin. Yhdistymisen myötä Suomeen syntyy uusi kansainvälisesti toimiva ja kokonaisvaltaisesti digitaalisessa muutoksessa asiakkaitaan auttava palveluyritys. Kauppa avaa myös uusia mielenkiintoisia mahdollisuuksia yritysten yli 300 työntekijälle. 
”Tulevien vuosien aikana kaikki palvelut muotoillaan uusiksi – kehitystahti on tällä hetkellä erittäin kiivas. Ne organisaatiot jotka pystyvät uudistumaan ketterimmin, ymmärtäen alati muuttuvia asiakastarpeita, ovat voittajia. Goforen ja Leadinin liitto vaikutti heti ensimmäisistä keskusteluista lähtien luontevalta. Yhdistämme Leadinin kansainvälisen liiketoiminnan ja design-osaamisen Goforen kehittämisen ja muutoskonsultoinnin palveluihin. Kaupan myötä meillä on ainutlaatuinen joukko ihmisiä muotoilemassa tulevaisuutta”, iloitsee Goforen toimitusjohtaja Timur Kärki.

Kehitysvoimainen uusi toimija – osaamiset ja asiakkuudet täydentävät toisiaan

Gofore on tunnettu vahvasta asemastaan julkisen sektorin ketteränä tietojärjestelmätoimittajana ja konsulttina. Leadinin asiakaskunta puolestaan koostuu koti- ja ulkomaisista teollisuus-, palvelu- sekä teknologia-alan toimijoista. Molempien yhtiöiden toimintaa leimaa innostus ja jatkuva uuden etsiminen asiakkaiden hyödyksi.
”Tapamme kohdata asiakkaat ja laittaa ihmiset muutoksen muotoilun ytimeen ovat yhtenevät Goforen kanssa. Yhdessä olemme kehitysvoimainen kumppani toimialasta riippumatta kaikille asiakkaille, jotka haluavat tuottaa käyttäjäymmärryksestä lisäarvoa designin ja digitaalisen kehityksen keinoin”, kertoo Leadinin toimitusjohtaja Topi Koskinen.
Yhdistymisen myötä yhtiöiden asiakkaat saavat entistä kokonaisvaltaisempaa palvelua digitaalisessa muutoksessaan. Goforen state-of-the-art teknologinen osaaminen ja suurten projektien hallinta- ja ohjauskyvykkyys yhdistettynä Leadinin liiketoimintalähtöiseen suunnitteluun ja käyttöliittymäosaamiseen tekevät yhtiöstä yhdessä entistä vahvemman. Leadinin kansainvälisen presenssin ja asiakkuuksien kautta mm. Isossa-Britanniassa ja Saksassa yritykset pystyvät laajenemaan ja tarjoamaan kaikkia palvelujaan globaalisti.
Goforen liikevaihto oli vuonna 2016 18,6 miljoonaa euroa ja Leadinin 4,2 miljoonaa euroa. Molemmat yritykset kasvavat kovaa vauhtia. Tänä vuonna Gofore tavoittelee noin 27,5 miljoonan euron ja Leadin 8 miljoonan euron liikevaihtoa.
Gofore ostaa kaikki Leadinin nykyisen pääomistajan, BCM Consulting Oy:n, osakkeet ja Leadinin avainhenkilöosakkaat siirtyvät kaupassa osakevaihdolla Goforen omistajiksi. Osapuolet ovat sopineet, ettei kauppahintaa julkisteta. Kaupan odotetaan astuvan voimaan toukokuun lopussa.

Kaikki lähtee kulttuurista

Digitalisaatio vaatii uudenlaisia tapoja toimia ja kykyä muokkautua jatkuvaan muutokseen. Yrityksen ketteröityminen lähtee kulttuurista, jonka ytimessä on koko henkilökunta. Ihmiset ovat kaiken keskiössä sekä Great Place to Work Finland 2017 -tutkimuksen voittaneella Goforella että Leadinilla, niin asiakkaiden työkulttuuria kehittäessä kuin omassa päivittäisessä työssä.
”Meillä koko toiminta perustuu tyytyväisiin työntekijöihin. Haluamme olla paras työpaikka myös jatkossa. Kauppa avaa henkilöstöllemme oven kansainvälisiin projekteihin sekä mahdollisuuden laajentaa toimialaosaamistaan. Otamme ilolla vastaan Leadinin porukan ja haluamme, että he ovat osa mahtavaa ja avointa työyhteisöämme”, Timur Kärki jatkaa.
Yhtiöiden henkilöstö muuttaa samoihin tiloihin niin pian kuin mahdollista. Leadin jatkaa toistaiseksi omalla nimellään ja liiketoiminta jatkuu keskeytymättä. Vahvassa kasvussa olevat yhtiöt pyrkivät rekrytoimaan tämän vuoden aikana yhteensä 170 työntekijää, kasvattaen henkilöstön määrää Suomen, Iso-Britannian sekä Saksan toimipisteissä.
Lisätietoja: 
Gofore Oy, toimitusjohtaja Timur Kärki, 040 828 5886, timur.karki@gofore.com
Leadin Oy, toimitusjohtaja Topi Koskinen, 040 517 0039, topi.koskinen@leadin.fi

Gofore on digitaalisten palveluiden suunnittelun ja kehittämisen asiantuntijayritys. Missiomme on muuttaa maailma paremmaksi digitalisaation keinoin ja työkulttuuria uudistamalla. Suunnittelemme ja rakennamme yhdessä asiakkaidemme kanssa valloittavia sähköisiä palveluita ketterästi pala palalta, arkkitehtuurilla ohjaten. Olemme innoissamme uudesta digitaalisesta aikakaudesta, joka tarjoaa jatkuvaa uuden kokemisen ja synnyttämisen riemua. Toiminnallemme on ominaista huippuasiantuntemus, ripeys, aito vuorovaikutus sekä jatkuva, kannattava kasvu. Goforelaisia on Helsingissä, Jyväskylässä ja Tampereella jo yli 220 ja tavoittelemme tänä vuonna noin 27,5 miljoonan euron liikevaihtoa. Gofore valittiin Suomen parhaaksi työpaikaksi Great Place to Work 2017 -tutkimuksessa. Yritys on perustettu vuonna 2001. gofore.com

Leadin on kansainvälinen käyttäjäkokemussuunnittelun ja tuotannon sekä palvelumuotoilun huippuosaaja, joka tuottaa käyttäjäymmärryksestä ylivoimaista lisäarvoa asiakkaalleen. Meitä motivoivat erityisesti haastavat käyttöympäristöt, uudet teknologiat sekä vaativat käyttäjäkunnat. Toimintaamme ohjaa aito innostus sekä halu tarjota asiakkaillemme paras mahdollinen käyttäjäkokemus. Leadin työllistää noin 80 osaajaa Helsingissä, Tampereella, Swanseassa ja Münchenissä. Yrityksen liikevaihto vuonna 2016 oli 4,2 miljoonaa euroa, josta noin kolmannes tuli ulkomailta. Tänä vuonna Leadin tavoittelee noin 8 miljoonan euron liikevaihtoa. Yrityksen pääomistaja on BCM Consulting Oy, jonka omistavat Leadinin perustajat Juha Lehikoinen ja Jaakko Lehikoinen. www.leadin.fi

digitalisaatio

yrityskauppa

Takaisin ylös