Blogi 8.3.2022

Goforen Pilviakatemia on pikaväylä pilviasiantuntijaksi

Gofore Crew

Kiva kun löysit tämän artikkelin! Se sisältää varmasti hyvää tietoa, mutta pidäthän mielessä, että se on kirjoitettu 2 vuotta sitten.

Goforen Pilviakatemian konsepti syntyi liiketoiminnallisesta tarpeesta löytää osaavia pilviasiantuntijoita ratkomaan asiakkaidemme monipuolisia ja usein vaativia digitalisaation tuomia haasteita. Tänäkin vuonna Goforen Pilviakatemia kouluttaa 5–10 osaajaa. Oppimispolku jatkuu akatemian jälkeenkin ja kukin goforelainen saa kehittää osaamistaan yksilöllisesti.

Työskennellessäni pilviasiantuntijoiden rekrytoijana Goforella kohtasin monia huipputyyppejä, joiden osaamisesta uupui vain muutama, nopeasti haltuunotettava pilvialustateknologia. Syntyi idea rekrytoida ja kouluttaa lyhyessä ajassa melkein-valmiita pilviosaajia vastaamaan asiakasprojektien tarpeita. Ensimmäinen Pilviakatemiamme toteutettiin vuonna 2020 ja se osoittautui menestykseksi, ja nyt käynnistelemme jo kolmatta akatemiaa. Pilviakatemia-konseptimme on innoittanut myös muita akatemioita Goforella; uusi testiautomaatioakatemia käynnistyy tänä keväänä ja kehitteillä on myös ohjelmistokehittäjille suunnattu dev-akatemia.

Goforen Pilviakatemian ajatus on yksinkertainen; palkkamme suoraan vakituiseen työsuhteeseen alalla jo muutaman vuoden työskennelleitä henkilöitä kahdeksan viikon kokopäiväiseen palkalliseen koulutusohjelmaan, jonka aikana koulutamme heidät Azure- tai AWS-asiantuntijoiksi. Koulutuskumppanimme Sovelto vastaa koulutussisällöstä ja opetuksesta. Me Goforella huolehdimme rekrytoinnista, perehdytyksestä ja yhteisöön sitouttamisesta. Lisäksi kokeneet pilviasiantuntijamme tuovat konkretiaa itse asiakastyöstä viikoittaisten asiakasprojekteihin perustuvien harjoitustehtävien avulla. Akatemialaisilla on mahdollisuus myös suorittaa sertifikaatteja akatemian aikana ja asiakastyöt alkavat akatemian päätyttyä.

Työkulttuuri, joka tukee oman osaamisen kehittämistä

Vaikka kokopäiväinen opiskelu akatemiassa päättyy ja asiakasprojektit alkavat, oppiminen ei lopu siihen. Gofore tukee oman osaamisen kehittämistä monin tavoin ja työntekijöitä kannustetaan kehittämään taitojaan säännöllisesti. Akatemian jälkeen polku Goforella etenee yksilöllisesti ja pilvialustateknologioiden haltuunottamisen lisäksi henkilö voi syventää osaamistaan vaikkapa data science -teknologioihin tai security-puolelle, jotka ovat myös omiaan täydentämään pilvi-infrastruktuuriosaamista. Tärkeintä on, että goforelaiset saavat itse päättää osaamisensa kehittämisen suunnan ja laajuuden ja yritys huolehtii kustannuksista.

Oppimista tapahtuu myös asiakasprojekteissa sekä pienemmissä ryhmissä. Goforen sisäinen pilvikilta tuo kuukausittain pilviosaajat ja pilviteknologioista kiinnostuneet yhteen erilaisten teknologia- ja projektiesittelyiden äärelle, jossa kuka tahansa voi matalalla kynnyksellä jakaa osaamistaan ja ajatuksiaan mielenkiintoisesta aiheesta.

Lyhyet tietoiskut, konferensseihin ja meetupeihin osallistuminen, pilvialustatoimittajien vierailevat puhujat ja vuosittaiset pilvihackathonitkin kuuluvat myös aktiiviseen osaamisen jakamiseen Goforella. Yhteisöllisyyden tunne vahvistuu, asiakastyön tekeminen sujuvoituu ja omat taidot kehittyvät, kun ympärillä on innostava, kannustava ja ammattitaitoinen pilviporukka.

Olli Eskola: “Pilviosaamisen kehittäminen tarjosi uutta kipinää työuralleni”

Aloitin Goforen pilviakatemiassa syksyllä 2021 ja sen jälkeen olen jatkanut pilviasiantuntijan roolissa. Koulutukseltani olen diplomi-insinööri sovelletun matematiikan alalta. Ennen Goforea minulla oli noin 10 vuoden työkokemus IT-alalta. Aloitin urani data-analyytikkona ja olen työskennellyt kehittäjänä erilaisissa tietovarastointi- ja raportointiprojekteissa. Käytännössä päivittäinen työsarka kului tietokantojen ja erilaisten skriptaushommien parissa.

“Goforen Pilviakatemia tuntui heti ensilukemalta sopivalta.”

Jossain vaiheessa tuli kuitenkin tunne, että pitäisi tehdä jotain ihan uutta ja pilvimaailma tuntui mielekkäältä vaihtoehdolta. Goforen Pilviakatemia tuntui heti ensilukemalta sopivalta. Akatemian pilvialustana oli Microsoft Azure. Tuttu teknologia sopi minulle loistavasti, koska olin aiemmin tehnyt paljon töitä Microsoftin tuotteiden kanssa. Lisäksi opintojen rakenne vaikutti selkeältä ja akatemian ajalta maksettiin palkkaa.

Goforen pilviosaajat tukena – luottamus ja yhteisöllisyys innostaa

Nopeasti ohjelman alettua huomasin, että olin tehnyt oikean päätöksen. Käytännössä ohjelmassa opiskeltiin alussa intensiivisesti pilven perusteita eri näkökulmista ja samalla suoritettiin sertifikaatteja. Kukaan ei pakota suorittamaan sertifikaatteja, mutta itselleni ne olivat hyviä välietappeja opiskelussa. Oppimiskäyrä on ollut jyrkkä. Uutta tänne tultiin hakemaankin ja sitä on kyllä saatu. Lisäksi Goforen pilviasiantuntijat olivat koko ajan tukena, jos oli kysyttävää tai epäselvää.

“Uutta tänne tultiin hakemaankin ja sitä on kyllä saatu. Oppimiskäyrä on ollut jyrkkä. Lisäksi Goforen pilviasiantuntijat olivat koko ajan tukena.”

Kaikki pilviakatemialaiset työllistyivät normaaliin työsuhteeseen Goforelle heti alusta saakka. Tämä lisäsi mukavasti tunnetta siitä, että on osa yhteisöä eikä vaan jokin anonyymi tekijä vuokrafirman kautta. Muutenkin vastaanotto on ollut tosi hyvä, kaikki otetaan hyvin vastaan taustasta riippumatta. Goforella luotetaan asiantuntijoihin eikä liikaa myöskään hengitetä niskaan. Esimerkiksi jos sopivaa asiakasprojektia ei löydy ihan heti akatemian loputtua, niin kukaan ei ole kyselemässä miksi laskutusta ei ole. Pikemminkin lähtökohtana on se, että jos aikaa on, niin sen voi käyttää vaikkapa sertifikaattien suoritukseen tai muuhun omaan kehittämiseen. Sopivat projektit kyllä sitten ilmaantuvat.

Itselleni Goforen pilviakatemia on ollut todella hyvä valinta ja voin suositella sitä kaikille IT-ammattilaisille, jotka haluavat hypätä mukaan pilvimaailmaan!

Tiia ja Olli

Kiinnostuitko? Tarkempaa tietoa löydät akatemian sivuilta. Hae mukaan!

Goforelaisena kehität osaamistasi juuri sinulle sopivalla tavalla. Sinä valitset miten, missä ja milloin. Akatemioiden lisäksi tarjoamme osaamisen kehittämistä tukevan sisäisen Gofore Academyn, Udemyn sekä muut lisenssit, sertifikaatti-bonukset sekä rentoa kilta- ja kerho-toimintaa.

pilviakatemia

Tiia Hietala

Pilvikumppanuudet ja -koulutukset

Tiia toimii Goforen pilvikumppanuusvastaavana ja sisäisenä projektipäällikkönä sekä edistää ja kehittää Goforen pilviliiketoimintaa. Tiia viettää vapaa-aikansa harrastamalla erilaisia urheilulajeja, on intohimoinen paritanssija ja rakastaa vapaaehtoistyötä ja yhteisötyötä. Tiia uskoo, että modernin teknologian hyödyntäminen on avain monien tulevaisuuden ongelmien ratkaisemiseen. 

Takaisin ylös