Blogi 24.10.2018

Häiriökysyntä – mistä se syntyy ja miten sitä voidaan vähentää?

Kiva kun löysit tämän artikkelin! Se sisältää varmasti hyvää tietoa, mutta pidäthän mielessä, että se on kirjoitettu 6 vuotta sitten.

Noin 17 miljardin euron terveysbudjetista osa kuluu vääjäämättä potilaiden hoidon sijasta järjestelmän ongelmien ratkomiseen – emme vain tiedä kuinka suuri osa. Häiriökysyntä on keskeinen käsite sote-palvelurakenteen kokonaiskustannusten ymmärtämisessä.
Terveydenhuollon kustannusten jatkuva nousu ei välttämättä johdukaan väestön ikääntymisestä, vaan kustannuksia kasvattaa palvelurakenteesta johtuva häiriökysyntä (failure demand).
Häiriökysyntä on allokatiivisen ja teknisen tehokkuuden näkökulmasta erillinen, palvelutuotannon kokonaisjärjestelyyn liittyvä tekijä.
Goforen Digisote-tapahtuman puheenvuorossa tiistaina 6.11. klo 13.15 tarkastellaan häiriökysynnän käsitettä, esimerkiksi mistä se syntyy ja miten sitä voidaan vähentää.
Tervetuloa keskustelemaan kanssamme lisää Digisote-tapahtuman aikana tai voit ottaa yhteyttä myös ennen tapahtumaa hermanni.hyytiala@gofore.com.
Lisää tietoa Digisote-tapahtumasta

Suomi

Hermanni Hyytiälä

Takaisin ylös