Blogi 1.9.2022

Kehuilmapiiri luo vahvan yrityskulttuurin

Gofore Crew

Kiva kun löysit tämän artikkelin! Se sisältää varmasti hyvää tietoa, mutta pidäthän mielessä, että se on kirjoitettu 2 vuotta sitten.

Miksi ihmiset vaihtavat työpaikkaa? Tämä on todennäköisesti yritysten ykköskysymys aloilla, joilla osaajista kilpaillaan, ja oikeita vastauksia on monia. Tämä oli myös kysymys sijoittajien huulilla jälleen puolivuosikatsauksemme julkistamisen aikaan. Perustuen omaan kokemukseeni urani aikana, yksi pääsyistä motivaation heikkenemiseen tai jopa lähtemiseen on tunne siitä, ettei tule huomatuksi ja arvostetuksi.

Kuten asia usein on, osaaja saattaa olla hyvinkin arvostettu, mutta jos sitä ei koskaan sanota, sillä ei ole väliä. Suomalainen kulttuuri on olla julman rehellinen, eikä ole tapaistamme jaella kehuja vain keksiäksemme puheenaiheita. Ainakaan emme ole epäaitoja, mutta kääntöpuoli on, että vaikka arvostaisimmekin jotakuta, emme ehkä sano sitä ääneen. Mutta kyllä kissa kiitoksella elää, eikä vain kiitoksella vaan myös rakentavalla kritiikillä. Miten muuten voimme kehittyä? Tai tuntea kuuluvamme joukkoon? Tuntea itsemme hyödyllisiksi, osaaviksi ihmisiksi oikeilla paikoilla? Tai ihan vain huomatuiksi?

Goforella palaute ei kulje vain ylhäältä alas

Olen itse ollut positiivisesti hyvin yllättynyt Goforen kulttuurista, sillä olen tottunut yli 20-vuotisella urallani yllä kuvailtuun suomalaiseen palautteettomuuden kulttuuriin. Palaute ei myöskään kulje vain ylhäältä alas. Kaikkia kannustetaan antamaan ja pyytämään palautetta, ja kehut jaetaan koko henkilöstölle avoimella Slack-kanavalla. Kehukanavalla saatetaan noteerata hyvin pieniäkin asioita, silti kehu on luultavasti aina iso asia sille, jota kiitetään ja arvostetaan.

Varmistamme myös, että ulkoisilta sidosryhmiltä saatava palaute jaetaan niin monen kollegan kanssa kuin mahdollista, jotta voimme kaikki oppia, kehittyä ja iloita voitoista ja saavutuksista. Kehukanava ei myöskään ole niitä yhteisöllisiä aloitteita, jotka ovat aluksi kauniita ajatuksia, mutta kuivuvat kokoon, koska kukaan ei ylläpidä niitä. Kehukanavalla voi olla päivittäin kymmenenkin eri kiitosta. Tämä on kulttuurimme ydintä.

Positiiviseen, välittävään kulttuuriin on helppo kiinnittyä

Olen itse saanut ensimmäisinä kuukausinani Goforen sijoittajaviestinnässä enemmän palautetta kuin vuosien aikana useimmissa työpaikoissani. Tämän positiivisen, välittävän kulttuurin voi ja se pitäisikin ulottaa myös yhteisömme ulkopuolelle. Kyseltyäni taannoin julkisesti palautetta, sain paljon arvokasta näkemystä ulkoisilta sidosryhmiltämme siihen, miten kehittää sijoittajaviestintäämme ja taloudellista raportointiamme. Tällä osa-alueella, kuten monella muullakin, vuoropuhelu sidosryhmien kanssa on keskeistä, kun halutaan pysyä ajan hermolla, palvella hyvin ja jopa erottautua kilpailijoista.

Mutta takaisin alkuperäiseen kysymykseen ja ehdottamaani vastaukseen. Menisin näkemäni perusteella jopa niin pitkälle, että kehukulttuuri on tärkeimpiä kulmakiviä siinä, mitä Gofore on yhteisönä, työpaikkana, urana – ja kyllä, myös sijoituksena. Tällaiseen kulttuuriin on helppo kiinnittyä, integroitua ja tuntea kuuluvansa, ja voisin kuvitella, että se on myös vaikea jättää.

Kulttuurillamme on tärkeä rooli siinä, miten onnistumme saavuttamaan strategiset tavoitteemme. Haluatko tietää lisää, minkälaista työskentely Goforella on, ja mitä voit odottaa meiltä goforelaisilta. Lue lisää Kulttuurikirjastamme.

Kiinnostuitko Goforesta työpaikkana? Katso avoimet työpaikat.

Gofore Crew

Emmi Berlin

Sijoittajasuhteet

Emmin tehtävä Goforen IR Leadina on toteuttaa ja kehittää yhtiön sijoittajaviestintää ja raportointia sekä hoitaa sijoittajasuhteita. Pitkän linjan viestijä Emmi näkee olevansa palveluammatissa, jossa sidosryhmän näkemyksiä kuunnellaan herkällä korvalla ja pyritään aktiivisella, avoimella otteella vastaamaan odotuksiin aina vain paremmin.

Takaisin ylös