Blogi 24.11.2017

Kilometrikisa: hyvää fiilistä ja hyvän tekemistä

Kiva kun löysit tämän artikkelin! Se sisältää varmasti hyvää tietoa, mutta pidäthän mielessä, että se on kirjoitettu 7 vuotta sitten.

Kuten kahtena edellisenäkin vuonna, osallistuimme Gofore Crew -joukkueella Kilometrikisaan. Lyhyesti avattuna: Kilometrikisa on leikkimielinen pyöräilyyn kannustava kesän yli kestävä joukkuekilpailu. Tänä vuonna halusimme kannustaa toisiamme pyöräilemään myös hyväntekeväisyyden nimissä ja osallistuimme Punaisen Ristin Ketjureaktio -kampanjaan, jossa joukkue sitoutuu lahjoittamaan euron hyväntekeväisyyteen jokaista pyöräiltyä 25 km kohden. Eli mitä enemmän joukkueemme pyöräili, sitä enemmän Gofore lahjoittaa hyväntekeväisyyteen. Lisää Ketjureaktiosta voi lukea osoitteesta https://www.punainenristi.fi/ketjureaktio.
Miten tämä pyöräily sujui joukkueeltamme? Alla statistiikka Kilometrikisan joukkuesivultamme.

 
Tänäkään vuonna emme ole muodostaneet kahta joukkuetta eri tavoitteilla, eli ns. kisajoukkuetta ja harrastejoukkuetta, koska olemme kaikki yhtä yhteistä Goforea. Tällä kerralla meillä kuitenkin tavallaan on kaksi joukkuetta, koska keväisen Goforen ja palvelumuotoiluyritys Leadin yhdistymisen jäljiltä meillä on myös joukkue Leadinin puolelta. Sillä joukkueella ei tällä kerralla kuitenkaan osallistuttu Ketjureaktioon. Ensi vuonna voisin kuvitella meillä olevan vain yksi yhteinen joukkue. Tänäkin vuonna yhteisillä pyöräretkillä oli jo väkeä molemmista taustoista.
Kilometreihin mahtuu paljon erilaisia pyöräilyjä, sekä lyhyitä työmatkoja, että pitkiä päivämatkoja. Yhdessä pyöräilyn huipennus lienee matka kesäjuhliin ja takaisin. Kesäjuhlat vietettiin Tyrvännössä Petäys Resortissa eli hieman Hämeenlinnan pohjoispuolella. Retkikunnat lähtivät sekä Tampereelta että Helsingistä. Tampereelta lähdettiin kesäjuhlapäivän aamuna, kun taas Helsingistä lähdettiin edeltävänä päivänä ja yövyttiin välillä mökkitunnelmissa.


Suuri osa juhliin pyöräilleistä lähti urheasti myös takaisin seuraavan aamuna.
 


Todennäköisesti kesän sateet kuitenkin rokottivat kokonaiskilometrejä ja keskiarvona ajettuja kilometrejä, sillä vuonna 2016 ajoimme 10 000km enemmän suunnilleen samalla määrällä osallistujia. Joukkueen kärkimies ajoi viime vuonna 5 095km ja tänä vuonna kärki kerrytti vain 3 254km. Tämä tietenkään ei ole vähentänyt #cycling-club Slack-kanavamme pöhinää, jota on riittänyt ympäri vuoden. Voisi jopa väittää, että vain vesisateessa ajetut kilometrit on laskettu (smile)

Ketjureaktio 2017

Punaisen Ristin mukaan Ketjureaktio 2017 -kampanjaan osallistui 183 joukkuetta, joka keräsivät yhteensä 67 032 euroa. Meidän joukkueemme osuus oli 1 065 euroa. Kerätyillä varoilla tuetaan Punaisen Puolikuun ylläpitämää proteesiklinikkaa Syyriassa. 

Punainen Risti – Ketjureaktio

Kuusi sodan vuotta on aiheuttanut aikamme suurimman humanitaarisen kriisin Syyriaan.
  • Noin 5 miljoonaa syyrialaista elää vaarallisten aseiden saastuttamilla alueilla.
  • Syyriassa on noin 1,5 miljoonaa vammaista henkilöä.
Punainen Risti auttaa vammautuneita Aleppon ja Damaskoksen kuntoutuskeskuksissa. Keskuksissa potilaat saavat fysioterapiaa, proteeseja, ortopedisiä apuvälineitä, kainalosauvoja, pyörätuoleja sekä psykologin tukea.
Iso osa potilaista on lapsia ja nuoria.

 

Takaisin ylös