Blogi 28.4.2021

Koko seuran treenit TPS x Gofore

Kiva kun löysit tämän artikkelin! Se sisältää varmasti hyvää tietoa, mutta pidäthän mielessä, että se on kirjoitettu 3 vuotta sitten.

Tämä on yhden näkökulman tarina siitä, miten Gofore nosti näkyvyyttään Turussa asettamalla lapset ja nuoret etusijalle hieman erilaisen urheilumarkkinoinnin avulla.

Vaikka salibandy ei ikänsä puolesta olisikaan enää lapsen kengissä, niin monilta osin se silti sitä yhä on. Talkoohenki, vapaaehtoisuus ja rakkaus lajiin on edelleen lajin parissa toimivien primus motor. Tästä samasta eteenpäinajavasta voimasta nousi myös halukkuus toimia yhdessä paikallisen salibandyseuran TPS Salibandyn kanssa. Tässä vaiheessa Gofore oli Turussa vielä hyvin pieni toimija lähes millä mittarilla tahansa. Kourallinen IT alan ammattilaisia piti toimistoaan lelukauppa Casagrande yläkerrassa ja tämän 100-vuotiaan entisen vakuutustoimiston lankkulattioiden natinan säestämänä syntyi yksi Goforen merkittävimmistä yhteistyökumppanuuksista urheilusponsoroinnin parissa.

Positive Impact with Gofore luonnosteltiin tuskallisen kuumassa Gasagranden yläkerrassa valkotaululle yhdessä TPS:n silloisen toiminnanjohtajan sekä Goforen puolelta Eeron ja Juhan toimesta. Pääasiallisena tarkoituksena oli ensinnäkin tehdä asiat jotenkin muuten, miten muut ovat tehneet. Niin sanotulle laitamarkkinoinnille ja jäämainoksille on aikansa ja paikkansa ja ne täyttävät oman tarkoituksensa varsin hyvin.

Me halusimme enemmän.

Halusimme luonnollisesti näkyvyyttä Goforelle, mutta myös tehdä hyvää ja osallistua TPS:n seuratoimintaan. Olihan meillä kummallakin usean vuoden tausta Seurasta sekä lastemme harastuksien että toimihenkilöinä häärämisen myötä ja Eerolla vielä lisäksi pitkän pelaajauran myötä. Perimmäisenä ajatuksena oli keskittyä hyvän tekeminen lasten ja nuorten kautta. Emme kuitenkaan halunneet lähteä sille linjalle, missä lapset puetaan Goforen logoihin ja missä lapset toimisivat sympaattisina mainostelineinä digitaalisen Suomen puolesta. Tavoitteena oli tehdä oikeasti hyvää ja ansaita se näkyvyys, mikä siitä mahdollisesti seuraisi. Tältä pohjalta lähdettiin luonnostelemaan Positive Impact -pelaajien konseptia. Juniorijoukkueista valittaisiin kaksi pelaajaa kantamaan rinnassaan Goforen logoa. Nämä PI-pelaajat muodostaisivat oman pienen yhteisönsä ja toimisivat napanuorana Goforen ja TPSn yhteistyössä. Säännöllisen epäsäännöllisesti kokoontuneet PI-pelaajat pääsivät mm. ideoimaan Granny-botille salibandysisältöä lelukaupan lankkulattioiden vaihduttua Turun näyttävimmälle paikalle rakennettun katohuoneiston valoihin.

Viimeistään siinä vaiheessa, kun Granny chatbot astui mukaan yhteistyöhön oli tunnustettava, että kasvaneen työmäärän myötä tarvitsimme apua. Saimme avuksemme urheilumarkkinoinnin asiantuntijayrityksen Aboen sekä heidän mukanaan tulevan energisyyden. Turusta luonnollisesti. Muutaman piispanmunkilla kuorrutetun palaverin jälkeen asiat lähtivät ihan toisella tavalla lentoon. Grannyn myötä löytyi täysin oma graafinen identiteetti -joten aivan uutta. Goforelta löytyy ensiluokkaista tekoälyosaamista ja onneksemme saimme chatbot experttimme Ossian Rajalan ja Aapo Tanskasen auttamaan Grannyn henkiinpuhaltamisessa. PI-pelaajien avustamana saimme Grannyn vastaamaan salibandyaiheisiin kysymyksiin niin tulospalvelun kuin edustuspelaajien taustatietojen osalta. TPS:n ja Goforen yhteistyö oli hitsautunut yhteen ja tässä vaiheessa jo pystyi selkä suorana toteamaan, että olimme saavuttaneet tavoitteemme. Positive Impact oli enemmän kuin kaksi sanaa, olimme aidosti saaneet aikaiseksi jotain hyvää.

”Eikä siinä vielä kaikki”

Edessämme on yhteistyömme toistaiseksi kunnianhimoisin hanke -koko seuran etätreenit. Tarkoituksena on kerätä koronan varjostaman arjen keskellä seuran pelaajat etänä tapahtuvaan yhteistreeniin, jossa paikalla on sekä edustusjoukkueen pelaajia että muutamia yllätyksiä. Positiivisia sellaisia, luonnollisesti. Jälleen kerran osallistamme TPS:n PI pelaajia, edustusjoukkueiden pelaajia sekä koko seuran junioripelaajia yhteisen hyvän äärelle. Koordinoitavaa, suunniteltavaa ja toteutettavaa löytyy tekniikasta lähtien vaikka kuinka paljon, mutta yhdessä toimien tämäkin onnistuu.

Taas ollaan tekemässä jotain, mitä ei olla tehty aikaisemmin.

Kun vielä narisutettiin lelukauppa Casagranden yläkerran lankkulattioita, ei olisi ikinä uskonut, että edustusjoukkueen pelipaidassa on joskus isolla keskellä Goforen logo ja erätauolla näytöillä komeilee Granny pirteän oranssia taustaa vasten. Aika näyttää mitä kaikkea me tulevaisuudessa vielä keksimmekään.

Erityisesti lämmittää nähdä junioripelaajia kaukaloissa Goforen logo rinnassa levittämässä positiivista asennetta lajin pariin.

Rakkaudesta lajiin,
Eero ja Juha
Gofore

Kuva: Salibandyliitto / Anssi Koskinen

sponsorointi

turku

Gofore Oyj

Takaisin ylös