Blogi 20.11.2017

Kulttuurista kilpailuetua

Kiva kun löysit tämän artikkelin! Se sisältää varmasti hyvää tietoa, mutta pidäthän mielessä, että se on kirjoitettu 7 vuotta sitten.

Menestys rakentuu yrityskulttuurille

Kun Gofore yrityksenä otti ensimmäiset askelensa 15 vuotta sitten, naulattiin yhteiset arvot kaiken kivijalaksi. Tämä pohja ei ole muuttunut mihinkään: edelleen haluamme, että Gofore on jokaiselle hyvä työpaikka ja että Gofore elää asiakkaidensa onnistumisista.

Taloudellinen menestys rakentuu ainutlaatuiselle työntekijä-ja asiakaskokemukselle sekä luottamuksen ja innostuksen ilmapiirille ja määrätietoiselle tekemiselle

Goforen toimitusjohtaja Timur Kärki
Emme usko siihen, että kulttuuri olisi projekti, joka aloitetaan ja saatetaan kerralla loppuun. Goforella koko yrityksen strategia ja johtamisen arki nojaavat kulttuuriin. Kulttuuri on siis strategista, ja kaiken ytimessä.

Kasvava ja menestyvä liiketoiminta perustuu sille, että otamme yrityskulttuurin tosissaan ja rakennamme arvojen mukaista työpaikkaa jokaiselle Goforelaiselle.


Vaikka toimialoissa ja bisneksen luonteissa on eroja, uuden työnteon periaatteet taipuvat myös kaikkien organisaatioiden toimintatavaksi. Myös Gofore on muutoksessa, sillä oma kasvuvauhtimme on ollut hurjaa. Pohdimme sitä, miten vauhdilla kasvava, Nasdaq First North Finland -markkinapaikalle listautunut yritys säilyttää menestystä ruokkivan työkulttuurin ketteränä ja avoimena jatkossakin.

Johtajuuden uusi aika nojaa kulttuuriin

Uudet organisaatiot rakentuvat matalille hierarkioille, jolloin mm. itsensä johtamisen taidot nousevat tärkeiksi. Myös työn merkityksellisyys on pystyttävä osoittamaan tämän ajan tietotyöläisille. Jaettu vastuu ja johtajuus nousevat esiin yksilöiden vahvuuksien kautta.
Kun kulttuuria lähdetään uudistamaan, riittävät aluksi pienetkin askelet suuremman muutoksen tiellä. Goforen koeteltu ja palkittu kulttuuri on nyt dokumentoituna yksissä kansissa kulttuurijulkaisuna. Siinä kerromme, miten olemme päässeet yhdessä huipulle. Nyt olemme valmiita laittamaan hyvä kiertämään ja omat oppimme myös asiakkaiden käyttöön.
Muutamme maailman paremmaksi – digitalisaation keinoin ja työkulttuuria uudistamalla. Tule kuulemaan HRx-tapahtumaan, miten sen teemme!
 

Uudistumiskyky ja HRx –blogisarja: Goforen asiantuntijat, akateemiset ajatusjohtajat ja asiakkaat kertovat, minkälaista uudistumiskykyä organisaatioilta vaaditaan digitaalisessa ajassa. Gofore valmistautuu 21.11. järjestettävään HRx-tapahtumaan, jonka teemana on teknologia ja ihmiset rintarinnan. Siellä pääset kuulemaan lisää uudistumiskyvyn valmennuksista ja palveluista.

Blogisarjassa julkaistu:

Suomi

Gofore Oyj

Takaisin ylös