Blogi 14.9.2020

Kun teknologialla tehdään hyvää

Kiva kun löysit tämän artikkelin! Se sisältää varmasti hyvää tietoa, mutta pidäthän mielessä, että se on kirjoitettu 4 vuotta sitten.

Goforella edistetään uusia ajattelu- ja toimintatapoja, joilla on myönteinen vaikutus ympäristöön, ihmisiin ja heidän liiketoimintaansa.

Keväällä iskenyt koronavirus on aiheuttanut runsaasti epävarmuutta lähes kaikilla toimialoilla. Ikävistä seurauksistaan huolimatta koronavirus on tuonut mukanaan myös paljon hyvää.

”On ollut upeaa nähdä, kuinka esimerkiksi digitaalisaation näkökulmasta on otettu isoja harppauksia eteenpäin. Koronan myötä on lähdetty hakemaan erilaisia innovatiivisia ja ketteriä keinoja palveluiden tarjoamiseen niin julkisessa hallinnossa kuin yrityspuolella”, Head of Society Riikka Vilminko-Heikkinen Gofore Oyj:stä kertoo.

Gofore on kansainvälistä kasvua tavoitteleva digitalisaation asiantuntija. Yrityksessä työskentelee yli 700 alan johtavaa asiantuntijaa.

”Olemme tehneet melkein 20 vuoden ajan yhteistyötä julkisella sektorilla ja rakentaneet Suomen digitaalista perustaa yhdessä pitkäaikaisten kumppaneidemme kanssa. Julkinen sektori on tiukasti Goforen DNA:ssa ja olemme ylpeitä siitä, mitä olemme päässeet rakentamaan digitalisaation saralla. Me ymmärrämme asiakkaitamme ja heidän toimialaansa. Se on aina ollut meidän vahvuutemme”, Vilminko-Heikkinen sanoo.

Gofore on ollut mukana muun muassa elo-syyskuun vaihteessa käyttöön otetussa Koronavilkku-applikaatiossa. ”Se on valtavan tärkeä sovellus koronan hallinnan näkökulmasta”, Vilminko-Heikkinen toteaa.

Vaikka koronavirus siivitti digitalisaatiossa isoihin harppauksiin, Riikka Vilminko-Heikkinen näkee, että vielä on paljon myös tehtävää. ”Koronan myötä esimerkiksi terveydenhuoltoon syntyi satojen miljoonien eurojen edestä hoitovelkaa. Digitalisaation avulla hoitovelkaa on mahdollista pienentää esimerkiksi tekoälyä hyödyntämällä”, Vilminko-Heikkinen sanoo.

”Kestävän kehityksen teemat ja vastuullisuus näkyvät yhä enemmän asiakkaidemme projekteissa kuin myös meidän palvelutarjoomassamme. Keväällä olimme mukana hankkeessa, jossa haettiin ratkaisu käytettyjen suojamaskien puhdistamiseen ja uusiokäyttöön. Varsinais-Suomen ELY-keskuksen kanssa toteutimme ratkaisun, jolla pienennetään Saaristomeren fosforikuormaa. Molemmat ovat hienoja projekteja luonnon näkökulmasta. Tavoittelemmekin Goforella merkityksellisiä projekteja, joilla on suuri positiivinen vaikutus yhteiskuntaan ja ympäristöön.”

Artikkeli julkaistiin myös Talouselämän Nouseva Suomi -liitteessä 11.9.2020. Nouseva Suomi -jutuissa käsitellään suomalaista osaamista ja kestävää kasvua tukevia tekoja ja tekijöitä, jotka ovat mukana tekemässä tästä maasta parhaan yrittää, tehdä työtä ja asua.”

Gofore Oyj

Takaisin ylös