Blogi 17.10.2017

Muutosten aika vaatii uudistumiskykyä

Kiva kun löysit tämän artikkelin! Se sisältää varmasti hyvää tietoa, mutta pidäthän mielessä, että se on kirjoitettu 7 vuotta sitten.

Digitaalinen muutos ei ole projekti. Muutos on jo alkanut, eikä sillä tule enää olemaan loppua. Teknologian kehitys jatkuu ja se ruokkii jatkuvasti uusia palveluinnovaatioita. Tähän muutokseen ei organisoiduta kuten projektiin, vaan se koskee meitä kaikkia koko ajan – organisaatioina, työntekijöinä, johtajina ja kuluttajina.
Jatkuvassa myllerryksessä ja kilpailutilanteessa korostuu kyky pysyä avoimena tälle muutokselle ja kyky aistia muutoksen signaaleja. Mitä uusia mahdollisuuksia digitaalinen maailma heittää eteemme? Mitä asiakkaamme oikeasti tarvitsevat? Miten erotumme positiivisesti kilpailijoistamme? Muutos on uudistumista ja uudistumisen tarve on pysyvä.
”This journey 1% finished” on nähty mm. Facebookin mottona ja kuvastaa hyvin digitaalista muutosta pysyvänä tilana. Minä uskon, että organisaation kyky uudistua jatkuvasti kumpuaa sen kulttuurista – ajattelustamme ja tavasta, jolla me yhdessä teemme asioita. Johtamisen kulttuuri ja laajemmin yrityskulttuuri joko pelkää muutoksia tai innostuu niistä. Innostus on muutoksen tärkeintä polttoaineitta. Ne jotka innostuvat muutoksesta, ovat myös edelläkävijöitä: uudistumiskykyinen kulttuuri on digitaalisen muutoksen aikakaudella keskeisin kilpailukykytekijä.
Digitaalinen muutos edellyttää organisaatiolta luonnollisesti myös uutta osaamista. Dataohjattu ja asiakaskeskeinen organisaatio ei synny ilman uusia ihmisiä, joilla on siihen tarvittavat kyvyt. Monelle organisaatiolle digitaalisten kykyjen saatavuus on jo nyt suuri ongelma, eikä tilanne helpota jatkossa. Yrityskulttuuri on avainasemassa myös kilpailtaessa huippuosaajista, joille työn merkityksellisyys on tärkeämpi keskustelunaihe kuin perinteiset työsuhde-edut.
Kulttuurin muutos heijastuu kaikkeen – vallitseeko sinun työpaikallasi perinnekulttuuri vai digitaalinen kulttuuri?

Goforen johtamisen konsulttipalvelut on kehitetty muuttuvan maailman tarpeisiin. Kun sekä asiakaskäyttäytyminen että itse työn tekeminen muuttuvat radikaalisti, ei johtaminen voi säilyä entisellään. Haluamme auttaa johtajia ja kehittäjiä ottamaan asiakkaat paremmin huomioon liiketoiminnan kehittämisessä, kehittämään yrityskulttuuria ja laatia uudenlaisia, innovatiivisempia strategioita.
Johtamisen palvelumme käsittävät

Goforelaiseen ajatteluun kuuluu, että haluamme saada aikaiseksi tuloksia. Me emme vain toimita asiakkaillemme parhaita mahdollisia neuvoja ja suunnitelmia, me haluamme olla asiakkaan kanssa yhdessä myös toteuttamassa niitä. Me innostumme siitä, että voimme auttaa asiakkaitamme onnistumaan.
Julkistimme hiljan uuden yhteistyösopimuksen Kelan kanssa koskien strategiatyötä. Tämä vuonna 1937 perustettu suomalainen instituutio ei ehkä ole tunnetuin uudistaja. Jo lyhyen yhteistyön perusteella on kuitenkin helppo todeta, että hyviä ideoita sieltäkin löytyy ja muutoksen välttämättömyys on tunnistettu. Itse uskon, että tässäkin tapauksessa uudistumisen onnistumisen tulee viime kädessä ratkaisemaan kulttuuri. Kelan kohdalla uudistuminen lähtee muutosohjelmista. Avainkysymys on kuitenkin se, miten uudistumisen kulttuuri toteutuu arjessa ja myös muutosprojektien jälkeen.
Tässäkin tapauksessa onnistumista voidaan arvioida vasta pitkän ajan päästä. Meille goforelaisille tässä yhteistyössä on mahdollisuus tehdä kädet savessa yhteiskuntamme kannalta merkityksellistä muutosta. Se jos mikä on innostavaa.

Digikumppani-blogisarja
Digikumppani-blogisarjassa Goforen asiantuntijapalveluiden vetäjät kertovat, miten digitalisaatio muuttuu juhlapuheista teoiksi. Muutostahti kiihtyy juuri nyt eksponentiaalisesti. Tässä muutoksessa organisaatiot tarvitsevat avukseen projektinhallinnan, johtamisen, palvelumuotoilun, graafisen suunnittelun, ohjelmoinnin ja data-analytiikan osaajia. Heitä – ja kirsikkana kakun päällä pilvi-infrastuktuurin hallintaa – löytyy kaikkea Goforesta.

 
Lue blogisarjan muut bloggaukset:

Mikael Nylund

Toimitusjohtaja

Mikael on Goforen toimitusjohtaja. Hän on työskennellyt Goforessa vuodesta 2010 lähtien ja auttanut sinä aikana lukuisia organisaatioita polulla kohti digitaalista liiketoimintaa. Mikael ajattelee, että parempi tulevaisuus tehdään teknologian avulla ihmisten ehdoilla.

Takaisin ylös