Blogi • 28.10.2020

Osakeomistus antaa uuden näkökulman työpaikkaan

Osakeomistus antaa uuden näkökulman työpaikkaan

Olin ollut Goforella töissä jo useamman vuoden, kun yhtiö listautui pörssiin. Sijoitin Goforeen listautumisen yhteydessä henkilöstöannin kautta silkasta mielenkiinnosta – tiesinhän työntekijänä yhtiön olevan kehittyvä ja uskoin vahvasti sen kasvuun. 

Olen kartuttanut osakesalkkuani myös osallistumalla henkilöstön osakesäästöohjelmaan. Siinä minua kiinnostavat erityisesti lisäosakkeet, jotka annetaan osallistujille kolmen vuoden päästä ohjelman aloittamisesta. Tuon ajanjakson ajaksi on helppo sitoutua Goforeen.

Toisaalta yhtiöön sitoutumiseen vaikuttaa moni muukin asia: mielenkiintoiset työtehtävät ja asiakkaat sekä mukavat kollegat ja työntekijöiden hyvä kohtelu. 

Sijoittajana kehittyminen kiinnostaa

Sijoittajana olen pitkäjänteinen ja sijoitan vain pieniä summia. Minulla oli jo etukäteen kokemusta osake- ja rahastosijoittamisesta ja omistan myös aiemman työnantajani osakkeita. Sijoitan vain sellaista rahaa, jonka olen valmis menettämään. 

Ajattelen, että työnantajan omistaminen antaa minulle yritykseen aiempaa objektiivisemman näkökulman. Se on mahdollista, koska sijoittaminen on jo valmiiksi tuttua. Työntekijänä tarkastelen Goforea varsin henkilökohtaisesta näkökulmasta, koska olen itse osana yhtiön arkea ja tunnen sen liiketoiminnan todella hyvin. 

Sijoittajana pystyn tarkastelemaan yhtiötä myös neutraalisti, mistä voi joskus olla hyötyä työpaikan arkisissa tilanteissa. Siinä mielessä työnantajan osakkeet ovat sijoitus muiden joukossa. 

Olen myös kokenut osakkeen arvon kehittymisen seuraamisen mielenkiintoisena. Seuraan sijoituksiin liittyvää keskustelua työpaikan Slackissä ja silmäilen talousuutiset päivän lehdestä.

Seuraavaksi laajennan sijoitusosaamistani asuntosijoittamiseen. Aion lukea aiheeseen liittyviä kirjoja tietämykseni lisäämiseksi. Ensimmäisen sijoitusasunnon hankkiminen on osa viisivuotissuunnitelmaani. 

Leena Virta-Niemi

Leena Virta-Niemi on pitkän kokemuksen omaava IT-alan ammattilainen, joka on vuosien aikana toiminut monissa erilaisissa organisaatioissa. Goforella hän on jo myös toiminut useissa eri tehtävissä, tällä hetkellä pääasiallisesti projektipäällikkönä ja hankintaosaajana, joka auttaa asiakasta onnistumaan heidän hankkeissaan. Leena innostuu asiakkaiden toimeksiannoista ja yhteistyöstä erilaisten asiakkaiden kanssa.

Linkedin profile

Piditkö lukemastasi? Jaa se myös muille.