Blogi 23.10.2020

Passiivisesta sijoittajasta iskuun

Kiva kun löysit tämän artikkelin! Se sisältää varmasti hyvää tietoa, mutta pidäthän mielessä, että se on kirjoitettu 4 vuotta sitten.

Olin työskennellyt Goforella vasta muutaman kuukauden, kun jo päätin liittyä henkilöstön osakesäästöohjelmaan ja ostaa työnantajan osakkeita alennuksella. Sijoittaminen oli minulle valmiiksi tuttua, sillä aloitin sen heti tultuani täysi-ikäiseksi. 

Gofore kiinnosti minua yrityksenä jo paljon ennen kuin tulin sen työntekijäksi. Oli mukava sattuma, että olin osallistunut Goforen julkiseen listautumisantiin vuonna 2017. Arvioin jo tuolloin Goforen kannattavaksi sijoitukseksi ja omistan yhä myös silloin hankkimani osakkeet. 

Aktivoiduin sijoittajana

Aiemmin olisin kuvaillut itseäni melko passiiviseksi osakesijoittajaksi, mutta Goforen osakkeiden omistamisen ansiosta olen alkanut lukea yhtiömme tiedotteita tarkemmin.  Goforen pörssitiedottamista on helppo seurata aktiivisesti, koska botti lisää aina automaattisesti uudet tiedotteet sisäiselle keskustelukanavallemme. On mahtavaa, että meiltä löytyy yhteisöllisyyttä ja avoimia aktiivisia keskustelukanavia eri aiheista! 

Goforen ja muiden sijoitusteni kurssikehitystä tarkkailen vähintään viikottain, välillä jopa päivittäin. Luen some-keskusteluja, analyytikkojen raportteja ja verkon keskustelupalstoja. Seuraan myös Goforen sisäiseen viestintään tarkoitetussa työkalussa, Slackissa olevaa Moneybags-kanavaa, jossa käydään monipuolisia sijoitus- ja talousaiheisia keskusteluja työkavereiden kesken. 

Ymmärrys työnantajan liiketoiminnasta laajeni

Minusta on mielekästä omistaa osa työpaikkaa ja tehdä töitä sen kehittämiseksi. Työmotivaationi on aina ollut korkea ja olen osallistunut Goforen myyntiin ja markkinointiin oman työni ohessa. Minua on esimerkiksi haastateltu useisiin lehtiin tekemästämme bottien kehitystyöstä ja olen kirjoittanut blogitekstejä Goforen nettisivuille. Lisäksi olen auttanut myyntitiimiä tarjousten laatimisessa.  

Haluan olla mukana hankkimassa taloon lisää mielenkiintoisia projekteja ja euroja. Tekisin samalla tavalla varmasti ilman Goforeen sijoittamistakin, mutta nyt taustalla on lisäksi mahdollisuus vaikuttaa pitkällä tähtäimellä myönteisesti oman omistukseni arvoon. Koen, että omistuksen ja työskentelyn yhdistelmä on opettanut lisää konsulttiyrityksen liiketoiminnasta ja sen kasvattamisesta kannattavasti. 

sijoittaminen

Aapo Tanskanen

Aapo specializes in liberating people from dull knowledge work by connecting new technologies together to create holistic solutions. His core competencies are Chatbots, NLP, Data Science, Robotic Process Automation (RPA) and Knowledge Management. Aapo has been transforming employees’ work life by creating solutions like conversational chatbots and voice assistants for reporting working hours and buying train tickets.

Takaisin ylös