Blogi 9.11.2021

Pieniä tapahtumia, isosti yhteisöllisyyttä

Kiva kun löysit tämän artikkelin! Se sisältää varmasti hyvää tietoa, mutta pidäthän mielessä, että se on kirjoitettu 3 vuotta sitten.

Mitä tehdä, kun virtuaaliset Teams-kahvit tulevat jo korvista ulos? Meidän ratkaisumme korona-aikana oli järjestää pienen pieniä, nimeltäänkin Small Events -tapahtumia työntekijöille. Tai itseasiassa, ei työnantaja mitään päättänyt järjestää, vaan meidän ihmiset itse. Ideakin tähän mahtavaa juttuun tuli yhdeltä työntekijältämme.

Kattojen yllä yhdessä. Suosittu kattokävely Tampereella järjestettiin pariinkin otteeseen.

Tapahtumia säädettiin ja toteutettiin aina kulloinkin voimassa olevien rajoitusten mukaan. Tiukimmillaan tapahtumia pidettiin ulkona, alle 10 hengen tapahtumina. Goforelaiset ovat juosseet yhdessä poluilla, kokoontuneet metsälaavulle sekä nauttineet Pyynikki-kävelyistä kuuluisine sokerimunkkeineen. Kun rajoitukset sallivat, niin pääsimme myös sisätiloihin pienissä porukoissa. Järjestimme yhdessä esimerkiksi kukkasidontatyöpajoja, himmeliaskartelua, peli-iltoja sekä taidetta ja viiniä -tapahtuman ja vaikka mitä!

Yhdessä olemme myös:

  • Osallistuneet virtuaalisille museokierroksille,
  • testanneet esimerkiksi joogaa, kiipeilyä ja akrobatiaa,
  • nauttineet virtuaalisesta kokkausillasta yhdessä myös Viron, Saksan ja Espanjan työkavereiden kanssa,
  • käyneet niin metsäretkillä kuin kaupunkimaisemassa kattokävelyillä,
  • kokoontuneet Lan-party-iltoihin, keilaamaan, pelaamaan curlingia, sekä
  • oppineet paljon uutta muun muassa makramee-taitojen, savitöiden ja drinkkikoulun merkeissä

Kaikilla mahdollisuus osallistua

Ideana siis on, että Small Eventsejä voi järjestää kuka vain, koska vain ja missä vain (korona-aikana viranomaisten rajoitukset huomioon ottaen). Kaikki tapahtumat ovat avoimesti esillä yrityksen Slackissä sekä intrassa, joten kaikilla työntekijöillä on myös mahdollisuus osallistua haluamiinsa aktiviteetteihin. Tapahtumille ei ole määritelty erillistä budjettia, vaan meillä luotetaan, että ihmiset tekevät hyviä ja järkeviä valintoja tapahtumiensa suhteen.

Jyväskylän tiimin kesäinen ulkoilmapiknik.

Yhteisöllisyyttä yhdessä tehden

Erityislaatuista näissä Small Eventseissä mielestämme on, että niitä järjestää goforelaiset goforelaisille ja ilman mitään tarkkoja raameja. Tapahtumien kirjo on ollut ihanan monipuolinen. Erilaiset elämykset ja lajikokeilumahdollisuudet ovat tuoneet yhteen työkavereita, jotka ovat kiinnostuneita samoista asioista tai yhdessä innostuneet oppimaan jotain aivan uutta. Moni goforelainen on löytänyt uusia mielenkiinnon kohteita tai uuden harrastuksen.

Taidetta ja viiniä -tapahtuma innosti heittäytymään maalaamisen saloihin.

Toimistokaupungeissamme Suomessa (Helsinki, Espoo, Tampere, Turku ja Jyväskylä) järjestettävien minitapahtumien lisäksi esimerkiksi Kaakkois-Suomessa asuvat goforelaiset ovat innostuneet vahvistamaan paikallista yhteisöllisyyttä ja löytäneet toinen toisensa. Lisäksi Espanjan, Saksan ja Viron työkaverimme pääsivät osaksi virtuaalisia tapahtumia sekä järjestivät omia tapahtumia.

Parasta on, että idea tuli goforelaisilta ja tapahtumia toteuttavat kaikki goforelaiset yhdessä. Lisäksi on myös mieltä lämmittävää, että olemme omalta osaltamme pystyneet näinä vaikeina aikoina tukemaan paikallisia yrittäjiä ostamalla heidän palveluitaan.

Small Events on ehdolla vuoden 2021 parhaaksi työelämän yhteisöllisyysteoksi. Äänestä Goforea! Vastuullinen työnantaja -kampanja palkitsee työelämän parhaan yhteisöllisyysteon, tänä vuonna kymmenen työnantajaa kilpailee palkinnosta. Äänestys on käynnissä 24.11.2021 asti. Voittaja julkistetaan Vastuullinen työnantaja -kampanjan päätöswebinaarissa 9.12.2021.

Laura Tero

Laura on kokenut HR-ammattilainen, jolla on yli kymmenen vuoden kokemus erilaisista HR-tehtävistä. Goforella hän toimii Head of HR -roolissa, vastuualueenaan yleiset HR- ja työsuhdeasiat. Lauran intohimona on vuorovaikutus ja sen merkitys työelämässä.

Takaisin ylös