Blogi 30.9.2021

Supervoimii ja välittämistä – kulttuuri on tekoja

Kiva kun löysit tämän artikkelin! Se sisältää varmasti hyvää tietoa, mutta pidäthän mielessä, että se on kirjoitettu 3 vuotta sitten.

Auringonpaiste, sienimetsä, hyvät naurut työpaikalla kollegan kanssa, puhdas koti. Pieniä arjen iloja, jotka nostavat fiilistä ja saavat hyvälle mielelle.

Arkemme ja mielemme ovat jatkuvasti täynnä asioita liittyen niin kotiin, työelämään, lapsiin kuin harrastuksiinkin. Aikatauluja, hoppua ja vastuita riittää. Erityisesti silloin arjen pienet teot tuntuvat kaikkein merkityksellisimmiltä ja kantavat meitä eteenpäin.

Juuri näistä syistä mekin Goforella päätimme nostaa yhden kulttuurimme kulmakivistä, välittämisen, syksyn teemaksi ja tehdä siitä näkyvää. Niin pienillä kuin vähän isommillakin teoilla.

Syntyi…

We Care <3 -kamppis

Yhteisöllisyysryhmämme, Communality Crew ja People Operations, ideoivat yhdessä ihanan kampanjan, jonka ideana on tarjota kaikille työntekijöillemme henkilökohtainen budjetti käytettäväksi kunkin omaa arkea helpottaviin palveluihin. Kampanjaan käytettävä kokonaissumma on yli 120 000 euroa.

Goforen arvojen mukaisesti halusimme toimia vastuullisesti ja luoda hyvää myös ympärillemme. Siksi kampanjamme tukee myös kotimaisia palvelualan yrityksiä.

Valitsimme yhteistyökumppaneiksemme siivouspalveluita tarjoavan Freskan, lastenhoitopalveluita tarjoavan Hoivanetin, ruoan kotiinkuljetuspalvelua tarjoavan Ruokaboksin sekä vanhusten seurapalvelua tarjoavan Gubben. Goforelaiset voivat käyttää oman budjettinsa siihen, että tilaavat valitsemaansa palvelua yhteistyökumppaneiltamme. Vaihtoehtoisesti budjettinsa voi halutessaan lahjoittaa myös hyväntekeväisyyteen, kumppanillemme Hope ry:lle.

Olemme jälleen uuden edessä

Elämme taas jännittävää vaihetta, kun maailma ympärillä muuttuu koronapandemian jälkeen vapaammaksi. Selvisimme haastavista ajoista, mutta osittain turnausväsymys alkaa itseasiassa näkyä tai konkretisoitua vasta nyt, kun akuutti kriisivaihe on pikkuhiljaa takana päin.

Työelämäkontekstissa monen toive on palata ainakin osin toimistoille. Meistä moni on myös tutun sunnuntaihaasteen äärellä: kuinka yhdistää tulevan viikon kotiarjen pyöritys työpäiviin. Työmatkaliikenteeseen kuluneista, etätyön myötä vapautuneista tunneista on voinut olla iso apu arjen pyörityksessä. Kuka nyt ehtii käydä kaupassa ja hoitaa viikonloppusiivouksen? Jaksanko edelleen huolehtia omasta hyvinvoinnistani tai muista läheisistä ympärilläni?

Näiden pohdintojen keskelle halusimme tarjota hiukan apuja työntekijöillemme suunnatulla We care <3 -kampanjallamme. Ajattelemme nimittäin, että juuri nyt on tärkeää olla armollinen itselleen ja näyttää muillekin, että välittää.

Kulttuurin supervoimat

Ihmiset tekevät kulttuurin ja heidät voi siksikin nähdä kulttuurimme supervoimina. Kampanjan rinnalla olemme kannustaneet goforelaisia paljastamaan, millaisia välittämisen arjen sankareita he ympärillään näkevät.

Olemme saaneet sydämellisiä tarinoita työarjesta, ilahdutettua ihmisiä ja toisaalta muistutettua työkavereitamme siitä, miten isoja ne omat pienetkin arkipäiväiset välittämisen teot voivatkaan olla.

Muistetaanhan välittää toisistamme ja jakaa hyvää mieltä? Huomioidaan ja kannustetaan niin kollegaa kuin läheistä arjessa, kuunnellaan ja tarjotaan apua. Välittämisestä syntyvä hyvä mieli palaa aina moninkertaisena takaisin ja tekee arjestamme hieman enemmän juhlaa!

Jos haluat, voit seurata millaisia fiiliksiä kamppiksemme goforelaisissa herättää hashtagin #GoforeCulture takaa

Aurinkoa päivääsi!

Goforen Communality Crew & People Operations

 

            

      


Goforen kulttuurikirja rakentaa yhtiön yrityskulttuurin kuudelle voimatekijälle: läpinäkyvyys (transparency), luottamus (trust), omistajuus (ownership), kehittyminen (mastery), yhteisöllisyys (membership) ja välittäminen (caring).

Liity joukkoon! Gofore on palkittu vuoden 2021 työnantajabrändinä. Hae nyt ja liity osaksi palkittua kulttuuriamme. Katso avoimet työpaikat.

Anni Roinila

Head of Culture & EX

Anni työskentelee Goforella yrityskulttuurin ja työntekijäkokemuksen kehittämisen asiantuntijana. Hänen tehtävänään on viedä eteenpäin ja huolehtia People- strategian mukaisista fokusalueista, kuten esimerkiksi tunneilmaston, yhteisöllisyyden, toimintatapojen kehittämisestä ja aktiivisesta viestinnästä sekä luonnollisesti toimia sillanrakentajana sisäisesti.

Takaisin ylös