tapahtuma - 5.6.2024

Digital Society 24: Inhimillisesti digitaalinen Suomi

  • Digitaalinen yhteiskunta

Mitä jokaisen tulisi tietää digitalisaatiosta juuri nyt ja matkalla tulevaan? Kuinka digitalisaatio muovaa elämää, työtä ja yhteiskuntaa? Mikä tekee digitalisaatiosta inhimillistä? 

Digital Society 24 -tapahtuman aiheena tänä vuonna on se, miten nyt muotoillaan digitaalisen yhteiskunnan tulevaisuutta ja miten Suomi pysyy inhimillisen digitalisaation kärkimaana myös tulevaisuudessa. Digitaalisen yhteiskunnan tulevaisuudesta keskustelemassa: 

  • SOK:n pääjohtaja Hannu Krook 
  • Kelan IT-palvelut ja Yhteiset palvelut -toimialueiden johtaja Nina Nissilä 
  • Valtiovarainministeriön ICT-johtaja Jarkko Levasma 
  • Goforen toimitusjohtaja Mikael Nylund 

Tapahtumassa julkaistaan myös yhteiskunnallisesti merkittävä kirjauutuus Inhimillisesti digitaalinen Suomi. Kirjailija Martti Vaalahti avaa löytämänsä inhimillisen digitalisaation 12 teesiä, jotka perustuvat kirjaa varten haastateltujen organisaatioiden johdon piirtämään kuvaan tulevaisuudesta: miten varmistetaan, että moninkertaisesti maailman onnellisimmaksi valitussa maassa digitalisaatio kuuluu jokaiselle? 

Ohjelma 

9.00 Ohjelma alkaa

  • Tervetuloa – Elina Mattila, Gofore
  • Inhimillinen digitalisaatio turvaa tulevaisuutta – Nina Nissilä, Kela
  • Inhimillisen digitalisaation 12 teesiä – Martti Vaalahti, kirjailija 
  • Paneelikeskustelu: Digitaalisen yhteiskunnan tulevaisuus ja elämäntapahtumien ympärille kietoutuvat palvelut – Hannu Krook, Nina Nissilä, Jarkko Levasma & Mikael Nylund 

10.30 Ohjelma päättyy

Tutustu kirjaan tarkemmin täällä →

Ilmoittaudu mukaan

Puhujat

Jarkko Levasma

ICT-johtaja, valtiovarainministeriö

Jarkko Levasma (diplomi-insinööri) on ICT-johtaja valtiovarainministeriön julkisen hallinnon tieto- ja viestintäteknisellä (JulkICT) –osastolla. Osasto ohjaa julkishallinnon tietohallintoa, yhteisiä palveluita, valmistelee tietopolitiikkaa ja näitä koskevaa lainsäädäntöä. Aiemmin Jarkko Levasma on työskennellyt ylijohtajana ja kehitys- ja tietohallintojohtajana Verohallinnossa. Hänellä on myös aiempaa kokemusta ICT-palveluja tarjoavasta yrityksestä.

Hannu Krook

Pääjohtaja, SOK

Hannu Krook on toiminut SOK:n pääjohtajana ja SOK:n hallituksen puheenjohtajana vuodesta 2021. Hannu Krook aloitti työuransa S-ryhmässä vuonna 2013 Osuuskauppa Varuboden-Oslan toimitusjohtajana.

Hän on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri Helsingin Kauppakorkeakoulusta. Hän on myös suorittanut Stanfordin yliopistossa johtajakoulutuksen ja opiskellut myös Strasbourgissa Ranskassa.

Krook on ollut hallituksen jäsenenä, varapuheenjohtajana tai puheenjohtajana useissa suomalaisissa organisaatioissa kuten Kaupan liitossa, EK:ssa ja Keskuskauppakamarissa.

Nina Nissilä

IT:stä ja yhteisistä palveluista vastaava johtaja, Kela

Nina Nissilä työskentelee IT:stä ja yhteisistä palveluista vastaavana johtajana Kelassa. Digitalisaatio on Nissilän sydäntä lähellä. Aiemmin urallaan hän on mm. perustanut Valtiokonttoriin vahvasti muotoilupainotteisen D9 -digitiimin tukemaan valtionhallinnon ihmiskeskeistä digitalisaatiota sekä työskennellyt liiketoimintajohtajana CGIssä ja Tiedolla. Nissilä on Tivin vuoden it- ja digijohtaja 2023.

Mikael Nylund

Toimitusjohtaja, Gofore

Mikael Nylund on toiminut Goforen toimitusjohtajana vuodesta 2019 lähtien. Nylund toimi aiemmin yhtiössä yritysjärjestelyistä vastaavana johtajana ja johdon konsultoinnin liiketoiminnasta vastaavana johtajana. Nylund on toiminut myös yhtiön IT-johdon asiantuntijapalveluiden liiketoimintavastaavana ja vanhempana konsulttina. Nylund työskenteli aiemmin teknologiapäällikkönä Enfo Oyj:ssä, teknologiajohtajana Capnova Oy:ssä ja IT-palveluihin erikoistuneena yrittäjänä.

Martti Vaalahti

Kirjailija

Martti Vaalahti on digitalisaation parissa yli kaksi vuosikymmentä työskennellyt viestinnän ammattilainen ja kirjailija.

Ilmoittaudu mukaan

Ilmoittaudu mukaan

Koska

ke 5.6. 9.00-10.30

Missä

Online

Takaisin ylös