Blogi 28.12.2020

Teknologiaa ihmisten tarpeisiin – haastattelussa Recoding-podcastin host Timo Bruns

Recoding podcast on Spotify

Kiva kun löysit tämän artikkelin! Se sisältää varmasti hyvää tietoa, mutta pidäthän mielessä, että se on kirjoitettu 4 vuotta sitten.

Goforen Recoding-podcastin neljännen tuotantokauden hostina toimii Timo Bruns. Kysyimme Timolta, miksi hän ryhtyi podcast-isännäksi ja miten parempi huominen tehdään. 

  

Timo, kuka olet ja mitä kaikkea teet Goforella?
Olen tullut Goforelle kaksi vuotta sitten Solinorin yritysoston mukana. Olen tehnyt myyntiä ja markkinointia, tällä hetkellä koordinoin ja vastaan bisnesasiakkuuksista. 


Miksi ryhdyit podcastin hostiksi?

Sitä kysyn itseltänikin! Ehkä isoin syy oli se, että halusin taas astua mukavuusalueen ulkopuolelle ja oppia uutta. 


Neljännen tuotantokauden teemoina ovat muutos, vastuullisuus ja parempi tulevaisuus. Mikä näissä teemoissa inspiroi sinua?

Nämä ovat teemoja, jotka eivät ole mitään ’olisi kiva’ -juttuja vaan kulmakiviä parempaan huomiseen sekä ratkaisevia asioita, joilla sinne päästään.   


Miten sinun mielestäsi parempi huominen rakennetaan?

Kolmannen jakson vieras Michaela Ramm-Schmidt sanoi sen paremmin kuin ikinä itse pystyn: kaikkia tarvitaan, ja me kaikki voimme tehdä jotain. Ja kun kaikki tekevät jotain, siitä syntyy isoja ja mullistavia juttuja, jotka saavat massatkin liikkeelle. 


Podcastin juonnossa kerrot, että olet aina halunnut taivuttaa teknologiaa ennemmin ihmisten tarpeisiin kuin päinvastoin. Kerro tarkemmin tästä ajatuksesta!

Opin aikoinaan Lontoon yliopistossa HCI:tä (Human Computer Interaction) opiskellessani, että digitaalisuus on kokonaisvaltaisesti hyödyllistä vasta, kun kaikki käyttävät sitä. Ei riitä että digitaalisuus on vain aikaisin omaksujien ja kiinnostuneiden huvia, teknologian on oltava paitsi toimivaa myös helppokäyttöistä. Donald Normanin, käytettävyyden grand old manin ja Design of Everyday Things -kirjan kirjoittajan sanoja lainatakseni: kun teknologia on niin helppoa, ettei sitä huomaa, se on riittävän hyvää.  


Podcastissa ei anneta valmiita vastauksia, vaan ennemmin keskustellaan syvällisiä. Kerro mistä olet viimeksi itse inspiroitunut ja ryhtynyt syventämään ajatuksiasi? Vinkkaa vaikkapa joku hyvä kirja tai puheenvuoro.

Minulla on iso läjä keskeneräisiä ja muutama kokonaan luettukin kirja yöpöydällä, mutta yksittäistä suositusta en pysty nimeämään. Minulla on myös krooninen huono omatunto siitä, että pitäisi lukea lisää ja katsoa vähemmän Netflixiä. Innostun monesta asiasta ja yritän löytää niistä systeemisiä yhteyksiä. Koska luonnossakin kaikki liittyy kaikkeen, pitäisi myös ihmisten tekemisessä ottaa paremmin huomioon se, että olemme osa luontoa – ja siten joko osa ongelmaa tai osa ratkaisua. 


Miksi Recodingia kannattaa kuunnella? Kenelle se sopii erityisesti?

Olen itse inspiroitunut tähän saakka jokaisen vieraan hienoista ja syvällisistä pohdinnoista paremman huomisen puolesta. Uskon ja toivon, että keskustelut inspiroivat myös kuulijoita. Recoding sopii kaikille, joita kiinnostaa oppia ja pohtia sekä olla osana muutosta!

Recoding podcastin kaikki jaksot löydät osoitteesta gofore.com/podcast. Kuuntele Timon koko kausi Spotifystä.

Gofore Oyj

Takaisin ylös