Blogi 13.10.2020

Tiimihenkeä ja näkyvyyttä videoilla – Asiakaspalveluviikon yhteenveto

Kiva kun löysit tämän artikkelin! Se sisältää varmasti hyvää tietoa, mutta pidäthän mielessä, että se on kirjoitettu 4 vuotta sitten.

Viime viikolla (5.–9.10.2020) vietettiin kansainvälistä Asiakaspalveluviikkoa. Teemaviikolla suunnataan valonheittimet asiakaspalvelu- ja service desk -ammattilaisiin, sekä korostetaan asiakaskokemuksen merkitystä liiketoiminnalle. Suomessa viikon teemoja suunnittelee ja toimintaa järjestää Wakarun Wave -asiakaspalveluverkosto.

Tällä kirjoituksella haluamme kiittää sekä Wavea viikon organisoimisesta että Goforen häikäisevän timanttista Continuous Services -porukkaa ideoinnista ja heittäytymisestä! Samalla haluamme vielä kerran kääntää spottivalot kohti koko ydintiimimme yhteistyönä syntyneitä videopätkiä, koska olemme suoraan sanottuna tolkuttoman ylpeitä niistä.

Yhteistyössä on voimaa

Ajatus videoista Asiakaspalveluviikolla nousi koko jatkuvien palveluiden ydintiimin yhteisestä suunnittelusessiosta, jonka jälkeen videoiden tekemisestä kiinnostuneet kokoontuivat käsikirjoituspalaveriin. Tässä tapaamisessa hioimme aiemmin kerätyistä ideoista kuvausvalmiita runkoja.

Varsinaisissa kuvauksissa haastavinta taisi olla hillitä naurunremakkaa ottojen välissä. Palvelupäällikkö Rami Aalto suostui armeliaasti juontamaan videoiden introt ja outrot – kylmävesipaljusta käsin. Työn ohelle kuvausaikatauluja sopiessa joustavuus ja ketteryys osoittautuivatkin kaiken A:ksi ja O:ksi.

Lopuksi kaikki klipit päätyivät allekirjoittaneen ja Eetu Mäkelän editointipöydille, joissa palaset koottiin yhteen tarinoiksi.

Ja entä valmiit videot? Ne löydät kätevästi koottuna alta!

 

Mukava maanantai

Mukavan maanantain yhtenä teemana oli pohtia, mikä tuo tiimissä hyvää fiilistä. Koska maanantai on monelle se haastavin päivä viikosta aloittaa hyvillä fiiliksillä, lähestyimme aihetta tiimihengen ja servicecenteriläisen sananlaskun kautta. Miten käynnistyikään siis maanantaipäivä ei-päivystäjällä ja päivystäjällä?

Gofore Continuous Services – Asiakaspalveluviikko 2020 – Mukava maanantai

Touhutiistai

Tiistain teema oli yhdessä touhuaminen. Alun perin meillä oli mielessä yksinkertainen ohjattu taukojumppa, jota olisi voinut jakaa vaikkapa yhteistyökumppaneille. Käsikirjoitustiimin käsissä homma niin sanotusti eskaloitui, ja niin jumpassa päästäänkin lopulta koettelemaan ketteryyttä hieman eri tavalla kuin agilessa IT-talossakaan on totuttu.

Gofore Continuous Services – Asiakaspalveluviikko 2020 – Touhutiistai

Kiitoskeskiviikko

Positiivisuus ja kiitoksen voima olivat vuorossa keskiviikkona. Tätä lähestyimme perinteikkään kiitosketjun kautta. Kiitosketjua mallatessamme oli vielä kuvauspäivänä hieman hakusessa, kenen nyt pitikään kiittää ja ketä ja mistä, mutta lopulta seitsemän asiantuntijaa sai päitään lyötyä sopivasti yhteen, ja ketju saatiin purkitettua.

Gofore Continuous Services – Asiakaspalveluviikko 2020 – Kiitoskeskiviikko

Tekijätorstai

Torstai oli täynnä toivoa – ja tekijöitä! Päivän ideana oli nostaa jatkuvien palveluiden rooleja esille niin organisaation sisällä kuin ulkopuolella. Videolle kokosimme aitoa jatkuvien palveluiden ja Service Centerin porukan arkea, samalla kun Rami lempeällä yöradiojuontajan äänellä kertoo toiminnoistamme ja asiakaslupauksistamme tarkemmin.

Gofore Continuous Services – Asiakaspalveluviikko 2020 – Tekijätorstai

Poikkeusperjantai

Viikko päättyi poikkeuksellisen asiakaspalvelun ja poikkeustilanteiden pohdintaan. Vaikka tikettivolyymi on meillä asiakkuuksien määrään suhteutettuna matala – sen sijaan saapuvat tiketit ovat keskimäärin laadultaan melko haastavia – mahtuu joukkoon luonnollisesti muutama kriittinen häly silloin tällöin. Videon ainoa liioiteltu osuus on puhelinsoitto – niitä meille tulee hyvin harvoin, sillä yhteydenpito hoituu erittäin tehokkaasti ja särmästi tikettiportaalin kautta.

Gofore Continuous Services – Asiakaspalveluviikko 2020 – Poikkeusperjantai

aspaviikko

Ella Lopperi

Head of Operations in Continuity Services & People Lead

As Head of Operations in Continuity Services at Gofore, Ella is responsible for nurturing the expert community, as well as for operations and strategy. She values open communication, empathy and transparency, and believes these values are key to both great employee and customer experience. Outside of work, Ella can be found reading, playing videogames, singing, writing... or simply immersing herself in the wonders of the Universe.

Takaisin ylös