Blogi 29.11.2017

Upea onnistuminen megaluokan KaPA-ohjelmassa – Gofore onnittelee

Kiva kun löysit tämän artikkelin! Se sisältää varmasti hyvää tietoa, mutta pidäthän mielessä, että se on kirjoitettu 7 vuotta sitten.

Valtiovarainministeriö on julkaissut OwalGroupin tekemän riippumattoman loppuarvioinnin Kansallisen palveluarkkitehtuurin toteuttamisohjelmasta (KaPA).
Arvioinnin mukaan palvelut ovat valmistuneet ohjelmakauden aikana ja siirtyneet tuotantoon. Tavoitteidensa mukaisesti ohjelma on luonut edellytyksiä hallinnon ja palvelutuotannon digitalisoitumiselle ja uudelle toimintakulttuurille. KaPA-ohjelma myös alitti sille asetetun budjetin. 
Yleinen käsitys on, että tämän kokoluokan hankkeet tyypillisesti epäonnistuvat niin julkisella kuin yksityiselläkin sektorilla. 100 miljoonan euron budjetilla operoiminen on luonnollisesti tarkoittanut hyvin laajojen kokonaisuuksien hallintaa. Tavoiteltu vaikuttavuus on edellyttänyt yhtäaikaista toiminnan, lainsäädännön sekä tietojärjestelmäkokonaisuuden kehittämistä, monitoimijaympäristössä. Tässä valtiovarainministeriö ja Väestörekisterikeskus ovat onnistuneet erittäin hyvin. 
Raportti nostaa esiin ketterän kehittämisen mallin tärkeänä osana tavoitteiden saavuttamista. Me Goforessa uskomme, että palveluiden kehittämisen onnistumiselle keskeistä oli Väestörekisterikeskuksen onnistunut organisoituminen ketterään toimintatapaan. Itse koemme suunnatonta innostusta siitä, että olemme saaneet olla mukana rakentamassa Kansallisen palveluarkkitehtuurin palveluita alusta lähtien, keskeisenä toimittajana. 
Näin Suomi100-juhlien alla Gofore haluaa onnitella asiakkaitaan Väestörekisterikeskusta ja valtiovarainministeriötä loistavasta onnistumisesta tämän erittäin kunnianhimoisen ohjelman toteuttamisessa. Tulevaisuuden digitaalinen Suomi rakentuu innostuksen ja uuden luomisen kautta. Yhdessä. 
 

Takaisin ylös