Blogi • 29.11.2017

Upea onnistuminen megaluokan KaPA-ohjelmassa – Gofore onnittelee

Upea onnistuminen megaluokan KaPA-ohjelmassa – Gofore onnittelee

Valtiovarainministeriö on julkaissut OwalGroupin tekemän riippumattoman loppuarvioinnin Kansallisen palveluarkkitehtuurin toteuttamisohjelmasta (KaPA).
Arvioinnin mukaan palvelut ovat valmistuneet ohjelmakauden aikana ja siirtyneet tuotantoon. Tavoitteidensa mukaisesti ohjelma on luonut edellytyksiä hallinnon ja palvelutuotannon digitalisoitumiselle ja uudelle toimintakulttuurille. KaPA-ohjelma myös alitti sille asetetun budjetin. 
Yleinen käsitys on, että tämän kokoluokan hankkeet tyypillisesti epäonnistuvat niin julkisella kuin yksityiselläkin sektorilla. 100 miljoonan euron budjetilla operoiminen on luonnollisesti tarkoittanut hyvin laajojen kokonaisuuksien hallintaa. Tavoiteltu vaikuttavuus on edellyttänyt yhtäaikaista toiminnan, lainsäädännön sekä tietojärjestelmäkokonaisuuden kehittämistä, monitoimijaympäristössä. Tässä valtiovarainministeriö ja Väestörekisterikeskus ovat onnistuneet erittäin hyvin. 
Raportti nostaa esiin ketterän kehittämisen mallin tärkeänä osana tavoitteiden saavuttamista. Me Goforessa uskomme, että palveluiden kehittämisen onnistumiselle keskeistä oli Väestörekisterikeskuksen onnistunut organisoituminen ketterään toimintatapaan. Itse koemme suunnatonta innostusta siitä, että olemme saaneet olla mukana rakentamassa Kansallisen palveluarkkitehtuurin palveluita alusta lähtien, keskeisenä toimittajana. 
Näin Suomi100-juhlien alla Gofore haluaa onnitella asiakkaitaan Väestörekisterikeskusta ja valtiovarainministeriötä loistavasta onnistumisesta tämän erittäin kunnianhimoisen ohjelman toteuttamisessa. Tulevaisuuden digitaalinen Suomi rakentuu innostuksen ja uuden luomisen kautta. Yhdessä. 
 

Timur Kärki

Timur on Goforen hallituksen puheenjohtaja ja yksi perustajista. Hänellä on yli 20 vuoden kokemus tietojärjestelmien kehittämisestä. Timur on innostunut maailman parantamisesta innovatiivisilla sähköisillä palveluilla ja työkulttuuria kehittämällä, yhdessä asiakkaiden ja työntekijöiden kanssa. Tietoviikon toimitus valitsi Timurin vuoden 2015 Tivi-vaikuttajaksi.

Linkedin profile

Piditkö lukemastasi? Jaa se myös muille.