Lehdistötiedote 11.4.2024

Antti Koskelin Goforen hallitukseen – tuo vahvaa kokemusta teollisuuden digitalisaatiosta

11.4.2024 10:30:00 EEST

Goforen hallitus on vahvistunut kokeneella tietohallintojohtajalla ja teollisuuden digitalisaation ammattilaisella, kun Goforen yhtiökokous nimitti Antti Koskelinin hallituksen uudeksi varsinaiseksi jäseneksi. Gofore hakee strategiansa mukaisesti kasvua Intelligent Industry -toimialalla, jossa etenemiseen kansainvälisissä yhtiöissä pitkän uran tehnyt Koskelin tuo vahvaa näkemystä ja osaamista. CIO:na mm. Koneella ja Konecranesilla työskennellyt Koskelin lukeutuu alansa nimekkäimpiin yritysjohtajiin Suomessa.

Goforen yhtiökokous päätti Antti Koskelinin nimityksestä kuusijäseniseen hallitukseen 4.4.2024.

”Kiitän yhtiökokousta luottamuksesta ja aloitan hallitustyöskentelyn suurella innolla. Olen vaikuttunut Goforen vahvasta brändistä ja tunnettuudesta toimialansa kärkiyhtiönä. Goforella on laaja palvelutarjooma, jolla se pystyy auttamaan teollisuusyrityksiä digitaalisessa transformaatiossa ja teknologioiden kokonaisvaltaisessa hyödyntämisessä. Tälle osaamiselle on teollisuudessa kasvava tarve, sillä toimiala on suurten muutosten äärellä. Digitaaliset ratkaisut ja ohjelmistot ovat yritysten kilpailukyvyn kannalta erittäin keskeisessä roolissa”, Koskelin sanoo.  

Koskelin näkee teollisuuden digitalisaatiossa kolme isoa suuntausta, joihin yritysten pitää tarttua: Digitaalisen ja fyysisen maailman hyötyjen yhdistäminen sekä kehityksessä että tuotteissa, ketterien toimintatapojen hyödyntäminen sekä ihmislähtöisen muutoksen huomiointi.

Koskelin toimi vuodesta 2015 aina maaliskuun 2024 loppuun KONE Oyj:n tietohallintojohtajana. Hänen CIO-vuosinaan hissiyhtiö on mm. onnistunut muuttamaan IT:n liiketoimintalähtöiseksi ja rakentamaan skaalautuvan digitaalisen alustan. Hän on toiminut myös Konecranesin tietohallintojohtajana 2009–2014 ja johtokunnan jäsenenä 2012–2014 sekä johtavissa tehtävissä Nokia-konsernissa 1994–2008. Mittavan kansainvälisen uran tehnyt Koskelin on työskennellyt mm. Yhdysvalloissa.

Goforen toimitusjohtaja Mikael Nylundin mukaan Goforen strategian keskiössä on pyrkimys luoda erityistä arvoa tietyille asiakasryhmille kahdella strategisella toimialalla: digitaalinen yhteiskunta ja älykäs teollisuus.  

”Keskittymällä teollisuuden digitalisaatioon, jota kutsumme Intelligent Industry -asiakassegmentiksi, olemme kehittäneet Goforesta ketterää, mutta kokonaisvaltaista digitaalisen muutoksen konsultointikumppania. Haluamme tuntea kohdeyritysten tarpeet ja niiden taustalla olevat ajurit ja trendit. Kehitämme määrätietoisesti osaamistamme ja tarjontaamme, jotta voimme palvella asiakkaitamme pitkäaikaisena, lisäarvoa luovana kumppanina. Pystymme tarjoamaan edistyksellisiä ratkaisuja liittyen mm. digitaalisiin kaksosiin. Antin kokemus ja tulo hallitukseen auttaa meitä jatkamaan tällä polulla ja skaalaamaan isompiin ja kansainvälisiin asiakkaisiin”, Nylund sanoo.

Goforen ja Koskelinin tiet kohtasivat ensimmäisen kerran jo muutama vuosi sitten, kun Koskelin toimi muutosjohtamisen asiantuntijayritys CCEA Oy:n hallituksessa (2017–2020) ja puheenjohtajana (2020–2021). Goforen toimitusjohtaja Mikael Nylund oli yrityksen hallituksessa Koskelinin puheenjohtajakaudella, jonka päätteeksi CCEA liittyi yrityskaupassa Goforeen.

Antti Koskelin

  • Syntynyt: 1970
  • Työura: Vuodesta 2015 aina maaliskuun 2024 loppuun KONE Oyj:n tietohallintojohtajana. Koskelinin CIO-vuosina KONE on onnistunut mm. muuttamaan IT:n liiketoimintalähtöiseksi ja rakentamaan skaalautuvan digitaalisen alustan. Koskelin on toiminut myös Konecranesin tietohallintojohtajana 2009–2014 ja johtokunnan jäsenenä 2012–2014 sekä johtavissa tehtävissä Nokia-konsernissa 1994–2008.
  • Hallitustehtävät: Gofore Oyj 2024–; eSys Oy 2024–, automaatiojärjestelmien suunnittelu ja asennus; Saipu-STT Oy 2024–, taloautomaatioiden suunnittelu ja toteutus; Combient Oy 2019–, pohjoismainen digitaalinen kiihdyttämö. Aiemmat hallitusjäsenyydet mm. Goforeen yrityskaupassa 2021 yhdistyneen CCEA Oy:n hallituksen jäsen 2017–2020 ja puheenjohtaja 2020–2021.
  • Koulutus: Tietotekniikan insinööri, Helsingin teknillinen opisto. 

Lisätietoja

Mikael Nylund, p. 040 540 2280, mikael.nylund@gofore.com

Antti Koskelinin haastattelupyynnöt Goforen viestinnästä: Anne Sivula, p. 040 717 4873, anne.sivula@gofore.com

Goforen yhtiökokouksen 2024 kaikki päätökset tiedotteessa:

https://gofore.com/uutiset/gofore-oyjn-varsinaisen-yhtiokokouksen-ja-hallituksen-jarjestaytymiskokouksen-paatokset-4-4-2024/

Goforen hallitus
Puheenjohtaja: Timur Kärki
Jatkavat hallituksen jäsenet: Mammu Kaario, Piia-Noora Kauppi ja Sami Somero. 
Uudet jäsenet: Antti Koskelin sekä Matti Saastamoinen, joka valittiin varsinaiseksi jäseneksi hallitukseen Goforen henkilöstön hallintoedustajana.

Lehdistötiedote Saastamoisen nimityksestä: https://www.sttinfo.fi/tiedote/70133298/matti-saastamoinen-henkiloston-hallintoedustajana-goforen-hallitukseen-kaytanto-porssiyhtioissa-poikkeuksellinen?lang=fi

Images

Antti Koskelin

Gofore on kansainvälinen digitaalisen muutoksen konsulttiyhtiö. Meillä on yli 1 400 asiantuntijaa kaikkiaan 19 toimipisteessä Suomessa, Saksassa, Itävallassa, Virossa, Espanjassa ja Italiassa. Teknologian ja liiketoiminnan asiantuntijamme rakentavat yhdenvertaista digitaalista yhteiskuntaa ja kestäviä älykkään teollisuuden ratkaisuja. Monimuotoista osaajajoukkoamme yhdistää pioneerihenkisyys sekä halu luoda inhimillisempää, vastuullisempaa ja eettisempää digimaailmaa. Toimintaamme ohjaavat vahvat arvomme: olemme jokaiselle hyvä työpaikka, ja elämme asiakkaidemme onnistumisista. Liikevaihtomme vuonna 2023 oli 189,2 miljoonaa euroa. Gofore Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:ssä. Visiomme on olla merkittävin eurooppalainen digitaalisen muutoksen asiantuntijayritys.

Tilaa tiedotteemme!

Haluatko kuulla uutisemme ensimmäisenä? Tilaa pörssitiedotteet ja lehdistötiedotteet suoraan sähköpostiisi!

Tilaa tiedotteet

Takaisin ylös