Lehdistötiedote 9.3.2023

Gofore kisaa digitaalisen muotoilun palkinnosta Grand One -finaalissa

Grand One on Suomen suurin digitaalisen median töille tarkoitettu vuotuinen kilpailu. Gofore kisaa sarjan Paras design system -pääpalkinnosta Digi- ja väestötietovirastolle suunnitellulla Suomi.fi Design Systemillä ja on ollut suunnittelemassa ja toteuttamassa myös toisen finalistin eli Helsingin kaupungin design systemiä.

Grand One -kilpailussa on 17 sarjaa. Molemmat kilpailutyöt ovat ehdolla Paras design system -sarjassa. Design System on kokoelma käyttöliittymäkomponentteja, standardeja ja elementtejä, jotka ovat uudelleenkäytettäviä erilaisissa digitaalisissa palveluissa ja joiden tarkoitus on hallita, yhtenäistää ja helpottaa suunnittelua.

Koko kansan design system

Goforen Digi- ja väestötietovirastolle suunnittelema ja toteuttama Suomi.fi Design System on osa jokaisen Suomessa asuvan arkea. Sen tavoitteena on varmistaa kansallisen tason julkisten digitaalisten palveluiden yhtenäinen, saavutettava ja laadukas käyttökokemus riippumatta palvelun taustalla toimivasta virastosta. Sen komponenteilla on toteutettu useita kansalaisten asiointipalveluita niin muuttoilmoituksen tekemisestä vahvaan tunnistautumiseen ja kaikkeen siltä väliltä. Samalla on säästetty tuntuva summa verorahoja, kun jokainen virasto ja palvelu ei ole yrittänyt luoda omaa sähköistä asiointikokemustaan alusta asti vaan on voitu hyödyntää valmiiksi suunniteltuja ja toimiviksi testattuja elementtejä.

Suomi.fi Design System on tehty alusta asti saavutettavaksi ja kaikille avoimeksi. Sen tehtävä on osaltaan edistää julkishallinnon digitalisaation etenemistä ja palveluiden saavutettavuutta ratkomalla käytettävyyshaasteita useiden toimijoiden puolesta ja jakamalla ratkaisut avoimesti kaikkien hyödynnettäväksi.

Lisätietoja kilpailusivulta: Suomi.fi Design System

Helsinki design system

Parhaan design systemin tittelistä kisaa myös Helsingin kaupungin Helsinki design system. Se on muotoilun ja kehittämisen työkalu, joka tukee kaupungin digitaalisten palvelujen ja alustojen helppokäyttöisyyttä, saavutettavuutta ja yhtenäistä ilmettä. Palveluiden tekijät voivat keskittyä asiakastarpeen tunnistamiseen ja asiakaskokemuksen parantamiseen, kun kaikkia toiminnallisuuksia ei tarvitse tehdä alusta alkaen itse.

Helsinki Design Systemiä tuotetaan moniammatillisena yhteistyönä eri toimittajien kanssa. Se on avointa lähdekoodia ja tarjolla kaikille vapaaseen käyttöön. Helsinki design systemin ovat suunnitelleet Gofore ja Nitor ja sitä ovat Goforen lisäksi olleet toteuttamassa HiQ, Kodan, Nitor, Siteimprove, Solita, Suomen ohjelmistokehitys OSK sekä Unicus.

Lisätietoja kilpailusivulta: Helsinki Design System

Grand One -kilpailu

Grand One on tarkoitettu suomalaisille digitaalisen median töille, jotka on julkaistu tai selkeästi uudistettu 21.1.2022–19.1.2023, lukuun ottamatta uutta Paras design system -sarjaa, johon on hyväksytty myös aiempia töitä.

Kilpailuun ilmoitettavan työn tulee olla suunniteltu pääosin Suomessa. Työn tuotanto on voitu tehdä ulkomailla. Poikkeuksena tähän sääntöön ovat Paras toteutus ja Innovatiivisin teknologian käyttö -kategoriat, joihin ilmoitetut työt pitää olla myös tuotettu Suomessa.

Voittaja ratkeaa Helsingissä 30.3. pidettävässä Grand One -gaalassa.

Gofore on kansainvälinen digitaalisen muutoksen konsulttiyhtiö. Meillä on yli 1 400 asiantuntijaa kaikkiaan 19 toimipisteessä Suomessa, Saksassa, Itävallassa, Virossa, Espanjassa ja Italiassa. Teknologian ja liiketoiminnan asiantuntijamme rakentavat yhdenvertaista digitaalista yhteiskuntaa ja kestäviä älykkään teollisuuden ratkaisuja. Monimuotoista osaajajoukkoamme yhdistää pioneerihenkisyys sekä halu luoda inhimillisempää, vastuullisempaa ja eettisempää digimaailmaa. Toimintaamme ohjaavat vahvat arvomme: olemme jokaiselle hyvä työpaikka, ja elämme asiakkaidemme onnistumisista. Liikevaihtomme vuonna 2023 oli 189,2 miljoonaa euroa. Gofore Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:ssä. Visiomme on olla merkittävin eurooppalainen digitaalisen muutoksen asiantuntijayritys.

Tilaa tiedotteemme!

Haluatko kuulla uutisemme ensimmäisenä? Tilaa pörssitiedotteet ja lehdistötiedotteet suoraan sähköpostiisi!

Tilaa tiedotteet

Takaisin ylös