Lehdistötiedote 4.11.2022

Gofore kisaa World Smart Cities -palkinnosta

Tiedote 4.11.2022

Gofore on valittu kansainvälisen älykaupunkikilpailun finaaliin. Gofore on ehdolla World Smart City Awards -palkinnon saajaksi Lapsiperheiden edistynyt analytiikka -projektilla, jonka se on toteuttanut yhdessä Tampereen kaupungin kanssa. Voittaja julkistetaan maailman johtavassa älykaupunkitapahtumassa, Smart City Expo World Congressissa Barcelonassa 16.11.2022.

Vuosittainen World Smart City Awards on kansainvälinen kilpailu, jonka tavoitteena on nostaa esiin uraauurtavia hankkeita, ideoita ja strategioita, joiden ansiosta kaupungit ovat elävimpiä, kestävämpiä ja taloudellisesti kannattavampia. Älykaupunkikilpailun finaali järjestetään Smart City Expo World Congressin yhteydessä. Gofore on ehdolla sarjassa nimeltä Mahdollistavat teknologiat (Enabling Technologies), jossa mukana ovat myös Bruggen kapunki ja Harvard.  Kilpailuun tuli kaikkiaan 337 ehdotusta 60 maasta ja voittaja julkistetaan Barcelonassa 16.11.2022.

Gofore pääsi finaalikolmikkoon mukaan edistyksellisellä hankkeella, joka tuo tärkeää tietoa lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyvinvoinnista Tampereella, Ylöjärvellä, Vaasassa, Laihialla, Vantaalla ja Porissa. Lapsiperheiden edistynyt analytiikka -hankkeessa (LEA) rakennettiin hyvinvoinnin tilannekuvan kunnissa asuvista lähes 80 000 lapsiperheestä ja perheiden 132 000:sta alle 19-vuotiaasta lapsesta. Keskeinen havainto on, että perheiden hyvinvointi on erittäin monimuotoista, mikä haastaa kuntien nykyiset palvelujärjestelmät ja tavat tarjota ja kohdentaa tukea oikealla tavalla ja oikeaan aikaan. Analyysin tulokset auttavat kuntia johtamisessa, päätöksenteossa sekä alueellisesti kohdennettujen ja perhelähtöisten palveluiden tarjoamisessa. Tieto lapsiperheistä on haettu 12 valtakunnallisesta rekisterilähteestä ja analyysi on tehty yhdistämällä edistyksellisin menetelmin asiantuntijatietoa, tekoälyä ja eettistä arviointia. Näin konkreettista ja laajaa, ilmiöiden taakse pureutuvaa analyysia lapsiperheiden hyvinvoinnista ei ole aiemmin tehty.

Edistynyt analytiikka kuntaorganisaatioiden lapsiperheiden palveluiden tiedolla johtamisessa -hanke sai kehitystyölle valtionavustusta valtiovarainministeriön kuntien digitalisaation kannustinjärjestelmästä vuosille 2020-2021. Valtakunnallinen LEA-hanke toteutettiin neljässä osahankkeessa: Vaasa-Laihia, Tampere–Ylöjärvi, Vantaa ja Pori. Tampere toimii yhteishankkeen hallinnoijana ja vastaa sen taloudesta. Gofore Oyj vastasi hankkeen toteutusprosessin ja sisällön ohjauksesta.

Lisätietoa kilpailusta täältä.
Lisätietoa hankkeesta täältä.

Barcelonassa vuodesta 2011 lähtien järjestetty Smart City Expo World Congress on kansainvälisesti johtava kaupunkeihin keskittyvä tapahtuma. Tapahtuman missio on vahvistaa kaupunkeja ja skaalata kaupunkien innovaatioita kaikkialla maailmassa. Tapahtuma on omistettu paremman tulevaisuuden luomiseen kaupungeille ja niiden asukkaille edistämällä sosiaalisia innovaatiota ja kartoittamalla yhteistyömahdollisuuksia.

Gofore on Barcelonassa paikalla yhdessä Tampereen kaupungin ja Business Tampereen kanssa Pohjoismaisella Paviljongilla. Lisää tietoa Paviljongin kaupungeista ja organisaatioista täältä.

Lisätietoja

Harri Mansikkamäki
Head of International Business Development
+358 40 756 3726
harri.mansikkamaki@gofore.com

Gofore on kansainvälinen digitaalisen muutoksen konsulttiyhtiö. Meillä on yli 1 400 asiantuntijaa kaikkiaan 19 toimipisteessä Suomessa, Saksassa, Itävallassa, Virossa, Espanjassa ja Italiassa. Teknologian ja liiketoiminnan asiantuntijamme rakentavat yhdenvertaista digitaalista yhteiskuntaa ja kestäviä älykkään teollisuuden ratkaisuja. Monimuotoista osaajajoukkoamme yhdistää pioneerihenkisyys sekä halu luoda inhimillisempää, vastuullisempaa ja eettisempää digimaailmaa. Toimintaamme ohjaavat vahvat arvomme: olemme jokaiselle hyvä työpaikka, ja elämme asiakkaidemme onnistumisista. Liikevaihtomme vuonna 2023 oli 189,2 miljoonaa euroa. Gofore Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:ssä. Visiomme on olla merkittävin eurooppalainen digitaalisen muutoksen asiantuntijayritys.

Tilaa tiedotteemme!

Haluatko kuulla uutisemme ensimmäisenä? Tilaa pörssitiedotteet ja lehdistötiedotteet suoraan sähköpostiisi!

Tilaa tiedotteet

Takaisin ylös