Lehdistötiedote 27.4.2017

Gofore Oy: Gofore ja Leadin muotoilevat digitaalista tulevaisuutta yhdessä

27.4.2017 03:54:00 EEST

27.4.2017

Vahvat kasvajat Gofore ja Leadin yhdistyvät digitaalisaationkärkitoimijaksi. Suomen parhaaksi työpaikaksi valittu sähköisten palveluiden asiantuntija Gofore ostaa palvelumuotoilun huippuosaaja Leadinin. Yhdistymisen myötä Suomeen syntyy uusi kansainvälisesti toimiva ja kokonaisvaltaisesti digitaalisessa muutoksessa asiakkaitaan auttava palveluyritys. Kauppa avaa myös uusia mielenkiintoisia mahdollisuuksia yritysten yli 300 työntekijälle.

”Tulevien vuosien aikana kaikki palvelut muotoillaan uusiksi – kehitystahti on tällä hetkellä erittäin kiivas. Ne organisaatiot jotka pystyvät uudistumaan ketterimmin, ymmärtäen alati muuttuvia asiakastarpeita, ovat voittajia. Goforen ja Leadinin liitto vaikutti heti ensimmäisistä keskusteluista lähtien luontevalta. Yhdistämme Leadinin kansainvälisen liiketoiminnan ja design-osaamisen Goforen kehittämisen ja muutoskonsultoinnin palveluihin. Kaupan myötä meillä on ainutlaatuinen joukko ihmisiä muotoilemassa tulevaisuutta”, iloitsee Goforen toimitusjohtaja Timur Kärki.

KEHITYSVOIMAINEN UUSI TOIMIJA – OSAAMISET JA ASIAKKUUDET TÄYDENTÄVÄT TOISIAAN
Gofore on tunnettu vahvasta asemastaan julkisen sektorin ketteränä tietojärjestelmätoimittajana ja konsulttina. Leadinin asiakaskunta puolestaan koostuu koti- ja ulkomaisista teollisuus-, palvelu- sekä teknologia-alan toimijoista. Molempien yhtiöiden toimintaa leimaa innostus ja jatkuva uuden etsiminen asiakkaiden hyödyksi.

”Tapamme kohdata asiakkaat ja laittaa ihmiset muutoksen muotoilun ytimeen ovat yhtenevät Goforen kanssa. Yhdessä olemme kehitysvoimainen kumppani toimialasta riippumatta kaikille asiakkaille, jotka haluavat tuottaa käyttäjäymmärryksestä lisäarvoa designin ja digitaalisen kehityksen keinoin”, kertoo Leadinin toimitusjohtaja Topi Koskinen.

Yhdistymisen myötä yhtiöiden asiakkaat saavat entistä kokonaisvaltaisempaa palvelua digitaalisessa muutoksessaan. Goforen state-of-the-art teknologinen osaaminen ja suurten projektien hallinta- ja ohjauskyvykkyys yhdistettynä Leadinin liiketoimintalähtöiseen suunnitteluun ja käyttöliittymäosaamiseen tekevät yhtiöstä yhdessä entistä vahvemman. Leadinin kansainvälisen presenssin ja asiakkuuksien kautta mm. Isossa-Britanniassa ja Saksassa yritykset pystyvät laajenemaan ja tarjoamaan kaikkia palvelujaan globaalisti.

Goforen liikevaihto oli vuonna 2016 18,6 miljoonaa euroa ja Leadinin 4,2 miljoonaa euroa. Molemmat yritykset kasvavat kovaa vauhtia. Tänä vuonna Gofore tavoittelee noin 27,5 miljoonan euron ja Leadin 8 miljoonan euron liikevaihtoa.

Gofore ostaa kaikki Leadinin nykyisen pääomistajan, BCM Consulting Oy:n, osakkeet ja Leadinin avainhenkilöosakkaat siirtyvät kaupassa osakevaihdolla Goforen omistajiksi. Osapuolet ovat sopineet, ettei kauppahintaa julkisteta. Kaupan odotetaan astuvan voimaan toukokuun lopussa.

KAIKKI LÄHTEE KULTTUURISTA
Digitalisaatio vaatii uudenlaisia tapoja toimia ja kykyä muokkautua jatkuvaan muutokseen. Yrityksen ketteröityminen lähtee kulttuurista, jonka ytimessä on koko henkilökunta. Ihmiset ovat kaiken keskiössä sekä Great Place to Work Finland 2017 -tutkimuksen voittaneella Goforella että Leadinilla, niin asiakkaiden työkulttuuria kehittäessä kuin omassa päivittäisessä työssä.

”Meillä koko toiminta perustuu tyytyväisiin työntekijöihin. Haluamme olla paras työpaikka myös jatkossa. Kauppa avaa henkilöstöllemme oven kansainvälisiin projekteihin sekä mahdollisuuden laajentaa toimialaosaamistaan. Otamme ilolla vastaan Leadinin porukan ja haluamme, että he ovat osa mahtavaa ja avointa työyhteisöämme”, Timur Kärki jatkaa.

Yhtiöiden henkilöstö muuttaa samoihin tiloihin niin pian kuin mahdollista. Leadin jatkaa toistaiseksi omalla nimellään ja liiketoiminta jatkuu keskeytymättä. Vahvassa kasvussa olevat yhtiöt pyrkivät rekrytoimaan tämän vuoden aikana yhteensä 170 työntekijää, kasvattaen henkilöstön määrää Suomen, Iso-Britannian sekä Saksan toimipisteissä.

Lisätietoja:

Gofore Oy, toimitusjohtaja Timur Kärki, 040 828 5886, timur.karki@gofore.com

Leadin Oy, toimitusjohtaja Topi Koskinen, 040 517 0039, topi.koskinen@leadin.fi

Gofore on kansainvälinen digitaalisen muutoksen konsulttiyhtiö. Meillä on yli 1 400 asiantuntijaa kaikkiaan 19 toimipisteessä Suomessa, Saksassa, Itävallassa, Virossa, Espanjassa ja Italiassa. Teknologian ja liiketoiminnan asiantuntijamme rakentavat yhdenvertaista digitaalista yhteiskuntaa ja kestäviä älykkään teollisuuden ratkaisuja. Monimuotoista osaajajoukkoamme yhdistää pioneerihenkisyys sekä halu luoda inhimillisempää, vastuullisempaa ja eettisempää digimaailmaa. Toimintaamme ohjaavat vahvat arvomme: olemme jokaiselle hyvä työpaikka, ja elämme asiakkaidemme onnistumisista. Liikevaihtomme vuonna 2023 oli 189,2 miljoonaa euroa. Gofore Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:ssä. Visiomme on olla merkittävin eurooppalainen digitaalisen muutoksen asiantuntijayritys.

Tilaa tiedotteemme!

Haluatko kuulla uutisemme ensimmäisenä? Tilaa pörssitiedotteet ja lehdistötiedotteet suoraan sähköpostiisi!

Tilaa tiedotteet

Takaisin ylös