Lehdistötiedote 20.12.2017

Gofore Oyj: Gofore kehittämään Espoon kaupungin digitaalisia palveluja

20.12.2017 09:00:00 EET

GOFORE OYJ LEHDISTÖTIEDOTE 20.12.2017

Goforen ja Espoon yhteistyö jatkuu – palvelut uudistuvat laaja-alaisesti

Espoon kaupunki on valinnut Gofore Oyj:n digitaalisten palveluiden kehittäjäkumppanikseen neljäksi vuodeksi. Gofore päätyi hankinnassa kokonaisvaltaisesti ensisijaisen toimittajan asemaan. Kehittäjäkumppanuus-järjestelyn kokonaisarvoksi arvioitiin tarjouspyynnössä 6 miljoonaa euroa. Yhtiö uutisoi yhteistyöstä 25.10.2017: https://gofore.com/gofore-espoon-kaupungin-kehittajakumppaniksi/. Tämän jälkeen myös sopimukset on allekirjoitettu.

Kaupungin palvelut rakentuvat uusiksi

Espoon kaupungin kanssa yhteistyössä tehtävät projektit uudistavat muutakin kuin vain tietojärjestelmiä. Tavoitteena on pohtia laajasti kunnallisten palveluiden organisointia uusilla tavoilla.
– Olemme nyt mukana suunnittelemassa mikropalveluarkkitehtuuria, joka tulee toimimaan uusien digitaalisten palvelujen taustalla, kertoo kuntien ja aluehallinnon toimialasta vastaava Riikka Vilminko-Heikkinen Goforelta.
– Espoon kaupunki on kaupunkien ja kuntien kentässä rohkea uudistaja. Pääsemme tekemään tulevina vuosina mielenkiintoisia projekteja yhdessä.

Yhteistyö käynnistyy monella osa-alueella

Tarjouskilpailu käsitti useita eri osa-alueita hankinnassa. Sen kohteena oli digitaalisia palveluja ja sähköistä asiointia koskevat kehittämisen asiantuntijapalvelut sekä näitä täydentävät tuki- ja ylläpitopalvelut. Nyt alkava yhteistyö pitää sisällään muun muassa Goforen scrum master -kehittäjien sekä UX- ja UI-kehittäjien työtä.

Espoon kaupunki saa käyttöönsä myös Goforen sovelluskehittäjä-, integraatio- sekä backlog manager ja release manager-asiantuntijoiden osaamisen.

Kilpailutus oli jaettu seuraaviin osa-alueisiin:
A: Scrum master -kehittäjät
B: UX-/UI-kehittäjät
C: Kehittäjät (back-end, mikropalvelut)
D: Integraatioasiantuntijat
E: QA-asiantuntijat ja tietoturva-asiantuntijat
F: DevOps-asiantuntijat
G: Release manager -asiantuntijat
H: Backlog manager -asiantuntijat
I: Moniosaajatiimit.

Gofore tuli valituksi ensisijaiseksi toimittajaksi järjestelyn osa-alueille A, B, C, D, G, H sekä I. Lisäksi Gofore valittiin yhdeksi toimittajista osa-alueelle F. Puitesopimukset solmitaan osa-alueittain. Espoon kaupunki ei sitoudu tiettyihin hankintamääriin sopimuskauden aikana.

Gofore on toimittanut Espoon kaupungille aikaisemmin esimerkiksi Kalenteri.espoo.fi-palvelun, jonka avulla päiväkodin arki saadaan vanhempien käden ulottuville:
https://gofore.com/asiakkaat/espoon-kaupunki/

Lisätietoja:
Gofore Oyj

Riikka Vilminko-Heikkinen
Kunnat ja aluehallinto
riikka.vilminko-heikkinen@gofore.com
p. 044 528 5181

Timur Kärki, toimitusjohtaja
timur.karki@gofore.com
p. 040 828 5886

Gofore on vuonna 2002 toimintansa aloittanut digitalisaation asiantuntijayritys. Tarjoamme uuden ajan palveluita yksityisen ja julkisen sektorin toimijoille muutoksen kohtaamiseen. Missiomme on muuttaa maailmaa paremmaksi digitalisaation keinoin ja työkulttuuria uudistamalla. Palvelumme kattavat koko arvoketjun johdon konsultoinnista palveluiden muotoiluun ja rakentamiseen sekä pilvipalveluihin. Kehityksen suunnannäyttäjänä pysyminen vaatii nopeutta, uudistumisja kilpailukykyä. Tästä meillä on näyttöä jo 15 vuoden ajalta. Toiminnallemme on ominaista huippuasiantuntemus, ripeys sekä aito vuorovaikutus. Uskomme olevamme asiakkaillemme paras kumppani digitaalisen muutoksen tiellä. Goforelaisia on Helsingissä, Jyväskylässä, Tampereella, Swanseassa, Münchenissa ja Madridissa jo yli 370. Gofore valittiin Suomen parhaaksi ja Euroopan toiseksi parhaaksi työpaikaksi Great Place to Work® 2017 –tutkimuksessa. Lisätietoa: gofore.com.

Gofore on kansainvälinen digitaalisen muutoksen konsulttiyhtiö. Meillä on yli 1 400 asiantuntijaa kaikkiaan 19 toimipisteessä Suomessa, Saksassa, Itävallassa, Virossa, Espanjassa ja Italiassa. Teknologian ja liiketoiminnan asiantuntijamme rakentavat yhdenvertaista digitaalista yhteiskuntaa ja kestäviä älykkään teollisuuden ratkaisuja. Monimuotoista osaajajoukkoamme yhdistää pioneerihenkisyys sekä halu luoda inhimillisempää, vastuullisempaa ja eettisempää digimaailmaa. Toimintaamme ohjaavat vahvat arvomme: olemme jokaiselle hyvä työpaikka, ja elämme asiakkaidemme onnistumisista. Liikevaihtomme vuonna 2023 oli 189,2 miljoonaa euroa. Gofore Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:ssä. Visiomme on olla merkittävin eurooppalainen digitaalisen muutoksen asiantuntijayritys.

Tilaa tiedotteemme!

Haluatko kuulla uutisemme ensimmäisenä? Tilaa pörssitiedotteet ja lehdistötiedotteet suoraan sähköpostiisi!

Tilaa tiedotteet

Takaisin ylös