Yhtiötiedote 19.6.2019

Gofore Oyj: Muutoksia Goforen johtoryhmässä

GOFORE OYJ YHTIÖTIEDOTE 19.6.2019 KLO 14.30

Muutoksia Goforen johtoryhmässä

Terhi Vesanen (58) on nimitetty yhtiön kasvujohtajaksi 1.8.2019 alkaen. Aiemmin Terhi on toiminut Goforella vanhempana palveluarkkitehtina vastaten projektipäällikköpalveluista. Ennen siirtymistään Goforelle vuonna 2015 Terhi toimi konsulttina Hss Consulting Oy:ssa, projektitoiminnosta vastaavana johtajana Symbio Oy:ssa, useissa tuotekehityksen johtotehtävissä Nokia Oyj:ssa sekä vanhempana tutkijana Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy:ssa.

”Gofore on rohkeasti kehittänyt omaa toimintaansa vaikuttaen näin koko toimialansa kehitykseen. Olemme pystyneet tuottamaan korkeatasoista työntekijä- ja asiakaskokemusta hyvin matalalla organisaatiorakenteella ja itseohjautuvalla toimintatavalla jatkuvasti uudistuen. Kasvun myötä on tärkeää jatkuvasti kehittää sekä toimintatapoja että niitä tukevia tietojärjestelmiä. Otan innostuneena kasvujohtajan tehtävän tarjoamat haasteet vastaan”, Terhi Vesanen kommentoi nimitystään.

Erkki Salminen, Goforen nykyinen kehitysjohtaja ja yhtiön johtoryhmän jäsen, on päättänyt jättää tehtävänsä omasta pyynnöstään. Hän kuitenkin jatkaa yhtiön palveluksessa, mutta jättää johtoryhmän välittömästi.

Petra Sievinen (49) on nimitetty markkinointi- ja viestintäjohtajaksi 1.8.2019 alkaen. Hänen tehtävänkuvaansa kuuluu yhtiön tunnettuuden vahvistaminen sekä kasvustrategian tukeminen markkinoinnin ja viestinnän keinoin. Petra toimi aiemmin Goforella viestinnän strategina. Hän siirtyi Goforelle IBM Suomesta, jossa hän vastasi ulkoisesta viestinnästä. Sitä ennen Petra toimi markkinointijohtajana Descomilla.

“Goforella on todella hieno tarina. Yritys perustettiin vuonna 2001 hyväksi työpaikaksi ja muuttamaan maailmaa entistä paremmaksi. Meidät onkin valittu Suomen parhaaksi työpaikaksi ja työllämme on laaja yhteiskunnallinen vaikuttavuus. Olen erityisen ylpeä siitä, että nopeasta kasvusta, kansainvälistymisestä ja pörssiin listautumisesta huolimatta olemme onnistuneet pitämään kiinni ainutlaatuisesta ja ihmisistä aidosti välittävästä yrityskulttuuristamme. Se on erinomainen perusta hyvälle työntekijä- ja asiakaskokemukselle. Olen otettu ja erittäin iloinen, että saan olla mukana rakentamassa ja viestimässä tätä tarinaa”, Petra Sievinen kommentoi nimitystään.

Nykyinen, vuoden 2019 alusta opintovapaalla ollut markkinointi- ja viestintäjohtaja ja johtoryhmän jäsen Riikka Nurminen on siirtymässä uusien työhaasteiden pariin 1.9.2019. Riikka jättää johtoryhmän välittömästi.

“Kiitän Erkki Salmista ja Riikka Nurmista pitkäaikaisesta ja vaikuttavasta työstä yhtiön johdossa. Erkki ja Riikka ovat jättäneet yhtiöön jäljen ja perinnön, joiden varaan on jatkossa hyvä rakentaa”, sanoo Goforen toimitusjohtaja Timur Kärki.

Johtoryhmään on nimitetty 1.8.2019 alkaen myös Aki Koikkalainen (37), joka toimii toimipistevastaavana (Site Lead) Helsingissä. Aki toimi aiemmin Solinor Oy:n toimitusjohtajana ennen kuin yhtiö sulautui yrityskaupalla osaksi Gofore-konsernia tammikuussa 2019. Nykyään Aki vastaa yhtiön Helsingin toimipisteen toiminnoista ja työntekijäkokemuksen kehittymisestä.

“Helsingissä meillä työskentelee jo yli 200 asiantuntijaa. Paikallinen yhteisömme on ainutlaatuinen törmäyttäen monialaisesti ja -kulttuurisesti ihmisiä ja osaamista. Uskon, että pystymme luomaan poikkeuksellisen työyhteisön lisäksi myös erityistä arvoa asiakkaillemme monipuolisen huippuosaamisemme avulla”, Aki Koikkalainen kommentoi nimitystään.

Vastuullisuus ja vaikuttavuus kiinteäksi osaksi liiketoimintaa

Kristiina Härkönen (44) on nimitetty kestävän kehityksen johtajaksi 1.8.2019 alkaen. Kristiina vastaa jatkossa yhtiön liiketoiminnan vastuullisuuden ja yhteiskunnallisen vaikuttavuuden johtamisesta.

Kristiina on toiminut yhtiössä vuodesta 2003 ja ollut yhtiön johtoryhmän jäsen vuodesta 2017 lähtien. Ennen nimitystä hän vastasi yhtiön pilvipalveluliiketoiminnan johtamisesta. Pilviliiketoiminta sulautettiin aiemmin tänä vuonna osaksi uutta palvelutarjoamaa, joka muotoutuu asiakkuusstrategian mukaisten asiakassegmenttien ja kyvykkyyksien kautta.

”Kestävä kehitys, vastuullisuus ja yhteiskunnallinen vaikuttavuus ovat olleet pitkään osana Goforen missiota. Uusi roolini antaa mahdollisuuden kehittää näitä yhä tärkeämpään rooliin toiminnassamme ja samalla lisätä näkyvyyttämme ulospäin. Tavoitteena on, että Gofore tunnetaan kestävän kehityksen merkittävimpänä toimijana ja esimerkkinä alamme yritysten joukossa. Haluamme näyttää, että yhtiö kykenee olemaan samanaikaisesti liiketaloudellisesti erittäin menestynyt sekä edelläkävijä ja suunnannäyttäjä vastuullisuudessa. Odotan tulevaa työtä todella innostuneena. On upeaa päästä tekemään asioita, joiden tuntee aidosti olevan merkittäviä ja hyödyttävän yhteiskuntaa ja ympäristöä”, Kristiina Härkönen kommentoi nimitystään.

Yllä mainittujen muutosten seurauksena Goforen johtoryhmän jäsenet ovat 1.8.2019 alkaen:

Timur Kärki, toimitusjohtaja
Petteri Venola, talousjohtaja
Juha Virtanen, myyntijohtaja
Mikael Nylund, johtaja, yritysjärjestelyt, toimitusjohtajan sijainen
Topi Koskinen, operatiivinen johtaja
Ville Tuominen, johtaja, kansainvälinen liiketoiminta
Terhi Vesanen, kasvujohtaja
Kristiina Härkönen, kestävän kehityksen johtaja
Petra Sievinen, markkinointi- ja viestintäjohtaja
Aki Koikkalainen, toimipistevastaava, Helsinki

Lisätietoja:

Timur Kärki, toimitusjohtaja, Gofore Oyj 
p. 040 828 5886 
timur.karki@gofore.com
  
Hyväksytty neuvonantaja: Evli Pankki Oyj, p. 040 579 6210  

Gofore Oyj on kansainvälistä kasvua tavoitteleva digitalisaation asiantuntija. Meitä on Suomessa, Saksassa, Isossa-Britanniassa, Espanjassa ja Virossa yhteensä noin 560 alan johtavaa asiantuntijaa, jotka ovat yrityksemme sydän, aivot ja kädet. Kaikella tekemisellämme on positiivinen vaikutus – oli kyse sitten johdon konsultoinnista, muotoilusta tai koodauksesta. Meillä tehdään töitä ihmisistä, yhteisöistä ja organisaatioista välittäen. Toimintaamme ohjaavat vahvat arvomme: olemme jokaiselle hyvä työpaikka, ja elämme asiakkaidemme onnistumisista. Liikevaihtomme vuonna 2018 oli 50,6 milj. euroa. Gofore Oyj:n osake noteerataan Nasdaq Helsinki Oy:n ylläpitämällä First North -markkinapaikalla. Tutustu meihin paremmin osoitteessa www.gofore.fi.

Tilaa tiedotteemme!

Haluatko kuulla uutisemme ensimmäisenä? Tilaa pörssitiedotteet ja lehdistötiedotteet suoraan sähköpostiisi!

Tilaa tiedotteet

Takaisin ylös