IR-media 4.4.2023

Gofore pörssin laadukkaimpien yhtiöiden kärkeä

Jokaisella yksityis- ja institutionaalisella sijoittajalla on oma tapansa tehdä osakepoimintaa. Aito vertailu jo pelkästään verrokkien kesken voi olla työlästä, mutta joskus talousmedia tuo tähän uusia näkökulmia. Oli mukava nähdä Kauppalehden listaavan Helsingin pörssin laadukkaimmat yhtiöt maaliskuun loppupuolella.

Kauppalehden analyytikko Ari Rajalan avulla tehdyssä listauksessa laadukkuudella tarkoitettiin taloudellista laatua, jonka muodostavat kannattavuus, turvallisuus ja tuloksen laatu. Gofore pääsi listauksessa ansaitusti 4. sijalle, mistä voimme olla hyvin ylpeitä.

Epävarmoina aikoina huomio kiinnittyy luonnollisesti sijoituskohteisiin, jotka tarjoavat kannattavaa kasvua ja vakaata hinnanmuodostusta. Laatuyhtiön liiketoiminnan tulee olla poikkeuksellisen kannattavaa, johon yhtiö voi yltää muista erottuvalla kilpailuedulla. Kilpailuetu näkyy myös vakaana tuottona, ja sitä Goforen osake on tarjoillut tyytyväisille omistajilleen jo vuosia.

Vakaa kasvuyhtiö ei ole paradoksi

Otan tyytyväisen omistajan esimerkiksi samoihin aikoihin artikkelin kanssa tapahtuneen positiivisen liputuksen. Ruotsalainen rahastoyhtiö Alcur on kahdessa vuodessa lisännyt osakeomistustaan Goforessa yli 5 % rajan yli 7,2 %:iin, mikä ei ole pelkästään aktiivisen vuoropuhelun ja hyvän sijoittajaviestinnän tulosta.

Alcur Grow -rahaston sijoitusfilosofia resonoi sekä lisäämisvalinnan että laatuyhtiöajattelun kanssa. Alcur Grow painottaa yhtiöitä, jotka laittavat kassavirtansa poikimaan ja kasvavat tasaisen orgaanisesti ja skaalautuvat kasvun mukana. Alcur Grow myös suosii yhtiöitä, joiden lyhyen aikavälin hinnanmuodostus on rahaston mielestä liian pessimistinen yhtiön pitkän aikavälin näkymiin nähden. Gofore onkin ehkä melko harvinainen yhdistelmä poikkeuksellisen vahvaa kasvua ja vakaata kannattavuussuorittamista, jotka tekevät sijoittajan riski-tuotto -suhteesta ihanteellisen.

Maailman parhaaksi sijoittajaksikin tituleerattu Warren Buffett on kertonut sijoittavansa vain laatuyhtiöihin, joilla on vakaa tuloskunto ja korkea pääoman tuottoaste, jotka on saavutettu joko vähällä velalla tai kokonaan ilman velkaa. Liian korkea velkaisuus kasvattaa riippuvuutta koroista ja suhdanteista. Siksi korkea pääoman tuotto ja matala velkaantuneisuus olivat myös Kauppalehden vertailun kriteerejä.

Raportointi lisää turvaa

Goforelle on kunnia-asia tarjota kannattavuutta, turvallisuutta ja tuloksen laatua osakkeenomistajilleen. Osakemarkkinoilla ei ole turvasatamia, mutta vakaa, ennustettava toiminta yhdistettynä tiheään raportointiin lähentelee niin yllätyksettömän turvallista kuin suora osakesijoitus voi olla.

Meille on myös tärkeää panostaa IR-työssä tasaisen kasvumme ennustettavuuteen. Olemme Keskon myyntilukujen ja – omien sanojensa mukaan Goforen innoittamana -kuukausiraportointiaan kehittävän Inderesin lisäksi pörssin ainoa kuukausittain kehityksestään raportoiva yhtiö.

Ilman aiemmin mainitsemaani laatuyhtiön erottautuvaa kilpailuetua taas emme olisi kannattavasti kasvava yritys. Tätä kilpailuetua tarjoaa mahtaville asiakkaillemme ja myös kehittää jatkuvasti jokainen yli 1 300:sta goforelaisesta huippuasiantuntijasta. Heistä yli puolet säästää myös Goforen osakkeisiin – eli arvatenkin pitää sijoitustaan laatuyhtiönä.

Emmi Berlin
IR Lead

Kauppalehden laatuyhtiövertailu 28.3.2023

Tilaa tiedotteemme!

Haluatko kuulla uutisemme ensimmäisenä? Tilaa pörssitiedotteet ja lehdistötiedotteet suoraan sähköpostiisi!

Tilaa tiedotteet

Takaisin ylös