Lehdistötiedote 2.5.2024

Gofore uusii Itämeri-sitoumuksensa – Yhteistyö edistää siirtymistä uudistavaan viljelyyn

2.5.2024 11:45:00 EEST

Gofore jatkaa pitkäaikaista yhteistyötään Itämeren suojeluun keskittyvän Baltic Sea Action Groupin kanssa. Yhtiö on seuraavan kolmen vuoden ajan mukana Carbon Action -yritysverkoston toiminnassa ja tuottaa digitaalisen sovelluksen mallin BSAG:n ja viljelijöiden kehittämästä uudistavan viljelyn toimintajärjestelmästä.

Digitaalisen muutoksen konsulttiyhtiö Gofore on mukana Carbon Action -verkostossa, sillä se haluaa tarjota Baltic Sea Action Groupille digitalisaatioon ja palvelumuotoiluun liittyvää asiantuntemustaan uudistavan maatalouden edistämiseksi.

Uudistava maatalous on keino sitoa hiiltä ilmakehästä, ja sillä on positiivisia vaikutuksia myös muun muassa vesistöihin, biodiversiteettiin, huoltovarmuuteen ja ruokaturvaan. Se on sekä viljelijää että Itämerta ja ilmastoa hyödyttävä tapa tuottaa ruokaa, sillä uudistavat menetelmät estävät ravinnevalumia pelloilta vesistöihin ja sitä kautta Itämereen. Parantamalla peltomaan kasvukuntoa ravinteet jäävät viljelykasvin hyödynnettäväksi, jolloin lannoitteiden käyttö pystytään minimoimaan.

Gofore auttaa työkalun luomisessa

Viljelyn uudistamisen haastavaa tehtävää helpottamaan luodaan nyt Goforen avulla UUDIS-hankkeessa työkalu, jonka avulla jokainen maatila voi ryhtyä suunnitelmallisesti ja tavoitteellisesti noudattamaan uudistavan viljelyn periaatteita. Viljelijät auttavat itse digitaalisen sovelluksen mallin suunnittelussa. Gofore luo siitä prototyypin tänä keväänä, ja sovellus on käytössä ensi vuoden aikana.

”Viljelijät ovat jo osallistuneet Uudis-hankkeen sovelluskehityksen jokaiseen vaiheeseen alkukartoituksen ja palvelumuotoilun ideoinnista aina käyttökokemuksen ja sovellusversioiden arviointiin. On tärkeää kuulla käyttäjiä, jotta työkalu palvelee heitä parhaalla mahdollisella tavalla”, sanoo Goforen palvelumuotoilija Jenni Valorinta.

”Tarvitsemme sekä käyttäjälähtöistä digitaalisten palvelujen osaamista että laajaa ymmärrystä datan pullonkauloista ruokajärjestelmän muutoksessa. Siksi yhteistyö Goforen kanssa on meille korvaamattoman arvokas,” sanoo BSAG:n projektipäällikkö Jenni Jääskeläinen uudistavan maatalouden tiimistä.

Merkityksellinen tehtävä

Yhtiö auttaa BSAG:ta ja sen yhteistyökumppaneita hyödyntämään digitaalisia teknologioita muutoksessa kohti kestävää ruokajärjestelmää. Kaiken BSAG:n ja Goforen välisen yhteistyön tavoitteena on vauhdittaa Carbon Action -alustan työtä, joka edistää uudistavaan viljelyyn siirtymistä.

Positiivisesti vaikuttavia yhteiskunnallisia hankkeita toteuttava Gofore haluaa olla mukana myös ratkaisemassa aikamme isoimpia kestävyyshaasteita.

”Ruoantuotannossa ollaan elämän perusedellytyksien äärellä ja siksi sen eteen tehty työ tuntuu sekä itsestäni, että monien muiden goforelaisten mielestä erityisen merkittävältä”, sanoo Goforen kestävän kehityksen johtaja Kristiina Härkönen.

Gofore toimii muiden organisaatioiden tukena myös Ilmatieteen laitoksen johtamassa, ilmastoviisasta maataloutta edistävän Digi4CSA -hankkeen verkostossa. Goforen muita ilmastositoumuksia ovat Science Based Targets -aloite ja YK:n Global Compact -sitoumus.

Lisätietoja

Kristiina Härkönen, kestävän kehityksen johtaja, Gofore Oyj
p. 040 742 3411
kristiina.harkonen@gofore.com

Sitoumus BSAG:n sivuilla:

https://www.bsag.fi/itameri-sitoumukset/gofore-2024-26/

Gofore on kansainvälinen digitaalisen muutoksen konsulttiyhtiö. Meillä on yli 1 400 asiantuntijaa kaikkiaan 19 toimipisteessä Suomessa, Saksassa, Itävallassa, Virossa, Espanjassa ja Italiassa. Teknologian ja liiketoiminnan asiantuntijamme rakentavat yhdenvertaista digitaalista yhteiskuntaa ja kestäviä älykkään teollisuuden ratkaisuja. Monimuotoista osaajajoukkoamme yhdistää pioneerihenkisyys sekä halu luoda inhimillisempää, vastuullisempaa ja eettisempää digimaailmaa. Toimintaamme ohjaavat vahvat arvomme: olemme jokaiselle hyvä työpaikka, ja elämme asiakkaidemme onnistumisista. Liikevaihtomme vuonna 2023 oli 189,2 miljoonaa euroa. Gofore Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:ssä. Visiomme on olla merkittävin eurooppalainen digitaalisen muutoksen asiantuntijayritys.

Tilaa tiedotteemme!

Haluatko kuulla uutisemme ensimmäisenä? Tilaa pörssitiedotteet ja lehdistötiedotteet suoraan sähköpostiisi!

Tilaa tiedotteet

Takaisin ylös