Lehdistötiedote 23.10.2020

Goforen pilviosaamisella kohti kestävämpää yhteiskuntaa

TIEDOTE 23.10.2020

Uudet valtionhallinnon asiakkuudet vahvistavat Goforen roolia kestäviä ja ketteriä digipalveluita tarjoavana yrityksenä

Gofore vahvistaa uusilla asiakkuuksillaan asemaansa valtionhallinnon luotettavana digitalisaatiokumppanina. Goforen asiantuntemus on ollut mukana valtiovarainministeriön muodostamassa työryhmässä, jossa on laadittu pilvipalvelujen hyödyntämissuositus. Goforen pilviteknologiaan liittyvä laadukas ja laaja asiantuntemus siivitti yrityksen myös voittoon Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtorin järjestämässä kilpailutuksessa koskien pilviasiantuntemuksen ja pilviarkkitehdin palveluita.

Molemmissa projekteissa Gofore vie eteenpäin digiasiantuntemusta, jossa varmistetaan palveluiden turvallisuus ja hyödynnetään kestäviä teknologioita.

Julkiselle hallinnolle työkaluja pilvipalvelujen hyödyntämiseen

Valtiovarainministeriö on julkaissut tukipaketin ja linjaukset pilvipalvelujen turvalliseen hyödyntämiseen Suomen julkisessa hallinnossa. Gofore toimi konsulttina pilvipalvelujen hyödyntämissuosituksen laatineessa valtiovarainministeriön muodostamassa työryhmässä. Pilvipalvelujen hyödyntämisen tukipaketin tarkoituksena on parantaa julkisen hallinnon tuottavuutta ja ketteryyttä turvallisesti ja systemaattisesti. Linjausten tavoitteena on puolestaan tukea valtion, maakuntien ja kuntien päätöksentekoa niiden suunnitellessa ja hankkiessa uusia ICT-palveluita.

”Pilvipalveluiden hankintaan ja hyödyntämiseen toivottiin käytännönläheistä ohjeistusta. Palautteen perusteella onnistuimme siinä hyvin. Osaavalla vastuukonsultilla oli keskeinen rooli hyvän lopputuloksen kannalta.” sanoo suosituksen laatinutta työryhmää johtanut Kirsi Janhunen Digi- ja väestötietovirastosta.

Goforen vastuukonsulttina työryhmässä toiminut Mika Karjalainen toteaa, että pilvipalvelut ovat tulleet jäädäkseen. ”Kysymys on siitä, miten pilvipalveluja hyödynnetään turvallisesti ja vaikuttavasti organisaation tarpeisiin sovittaen. Pilvipalvelut tuovat toiminnan kehittämistä ja muutoksia tukevaa joustavuutta ja nopeuttavat uusien palvelujen toteuttamista. Erityisesti toimialariippumattomissa järjestelmissä ollaan siirtymässä globaaleihin ratkaisuihin, joita tarjotaan ensisijaisesti SaaS-palveluina.”

Työryhmässä tuotettiin kaksi pilvipalvelujen käyttöä tukevaa osakokonaisuutta. Ensimmäinen – tuottavuutta pilvipalveluilla – on tarkoitettu julkisen hallinnon organisaatioiden johdolle, ja se sisältää linjaukset julkisen hallinnon pilvipalvelujen periaatteista ja ylätason tietopaketin pilvipalveluista ja niiden kehitystrendeistä. Toinen – pilvipalvelujen soveltamisohje – sisältää käytännön ohjeita sekä valmiita pohjia ja tarkistuslistoja pilvipalvelujen turvalliseen ja vaikuttavaan hyödyntämiseen koko pilvipalvelun elinkaaren ajan.

Yhteiskuntaa sujuvammaksi julkipilvialustojen avulla

Pilviteknologiaan liittyvä laadukas ja laaja asiantuntemus siivitti Goforen syyskuussa voittoon Valtorin järjestämässä kilpailutuksessa. Gofore sijoittui kilpailutuksessa hinta-laatusuhteeltaan hakijoiden kärkeen. Goforen pilvipalveluista vastaava johtaja Jussi Puustinen sanoo, että julkipilvialustojen tarjoamat laajat palvelukokonaisuudet mahdollistavat uudenlaisten digitaalisten palveluiden rakentamisen yhteiskunnan sujuvuuden varmistamiseksi. “Innovatiivinen uusien teknologioiden hyödyntäminen on jo arkipäivää Goforen julkishallinnon asiakkuuksissa. Nyt tarjoamme entistä laajempaa asiantuntemustamme yhteisille asiakkaillemme ja pystymme mahdollistamaan pilvialustojen turvallisen ja tehokkaan hyödyntämisen unohtamatta pilvipalveluiden ympärille muodostunutta laajaa ekosysteemiä”, Puustinen sanoo.

”Gofore on Valtorin monivuotinen pilvikumppani, ja nyt tehty sopimus on luontainen jatkumo hyvälle yhteistyöllemme. Gofore on merkittävä tekijä suomalaisessa pilviteknologiakentässä. Uskomme, että yhdessä saamme tehokkaasti edistettyä pilvipalveluiden hyödyntämistä niin Valtorilla kuin sen asiakasorganisaatioilla valtionhallinnossakin”, Valtorin Pilvikeskuksen vetäjä, kehityspäällikkö Juha Nieminen sanoo.

Goforen yhteistyö Valtorin kanssa jatkuu seuraavat kaksi vuotta, ja se kattaa jatkossa Valtorin ja kaikkien valtionhallinnon organisaatioiden liittyvät pilviasiantuntijapalvelut, niin Amazon Web Services (AWS) kuin Microsoft Azureen liittyen. Hankinnan arvioitu laajuus on noin 2,5–3 miljoonaa euroa.

Lisätietoja:

Mika Karjalainen, Gofore
konsultti
mika.karjalainen@gofore.com
p. 040 739 0764

Pauli Kartano, VM
neuvotteleva virkamies
pauli.kartano@vm.fi
p. 0295 530 486

Jussi Puustinen, Gofore
pilvipalveluista vastaava johtaja
jussi.puustinen@gofore.com
p. 040 674 4748

Juha Nieminen, Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori
kehityspäällikkö, Pilvikeskus
juha.nieminen@valtori.fi
p. 0295 505 335

Gofore on kansainvälinen digitaalisen muutoksen konsulttiyhtiö. Meillä on yli 1 400 asiantuntijaa kaikkiaan 19 toimipisteessä Suomessa, Saksassa, Itävallassa, Virossa, Espanjassa ja Italiassa. Teknologian ja liiketoiminnan asiantuntijamme rakentavat yhdenvertaista digitaalista yhteiskuntaa ja kestäviä älykkään teollisuuden ratkaisuja. Monimuotoista osaajajoukkoamme yhdistää pioneerihenkisyys sekä halu luoda inhimillisempää, vastuullisempaa ja eettisempää digimaailmaa. Toimintaamme ohjaavat vahvat arvomme: olemme jokaiselle hyvä työpaikka, ja elämme asiakkaidemme onnistumisista. Liikevaihtomme vuonna 2023 oli 189,2 miljoonaa euroa. Gofore Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:ssä. Visiomme on olla merkittävin eurooppalainen digitaalisen muutoksen asiantuntijayritys.

Tilaa tiedotteemme!

Haluatko kuulla uutisemme ensimmäisenä? Tilaa pörssitiedotteet ja lehdistötiedotteet suoraan sähköpostiisi!

Tilaa tiedotteet

Takaisin ylös