Lehdistötiedote 31.3.2023

Helsinki voitti Grand One -muotoilupalkinnon – Gofore yksi toteuttajista

Grand One on Suomen suurin digitaalisen median töille tarkoitettu vuotuinen kilpailu, jonka voittogaala järjestettiin 30.3.2023. Gofore on ollut suunnittelemassa ja toteuttamassa Paras Design System -sarjan voittajatyötä eli Helsinki Design Systemiä.

Design System on kokoelma käyttöliittymäkomponentteja, standardeja ja elementtejä, jotka ovat uudelleenkäytettäviä erilaisissa digitaalisissa palveluissa ja joiden tarkoitus on hallita, yhtenäistää ja helpottaa suunnittelua. Grand One -kilpailussa on 17 sarjaa.

Helsinki Design System

Ensimmäistä kertaa jaetun Paras Design System -tittelin sai Helsingin kaupunki. Helsinki Design System on muotoilun ja kehittämisen työkalu, joka tukee kaupungin digitaalisten palvelujen ja alustojen helppokäyttöisyyttä, saavutettavuutta ja yhtenäistä ilmettä. Palveluiden tekijät voivat keskittyä asiakastarpeen tunnistamiseen ja asiakaskokemuksen parantamiseen, kun kaikkia toiminnallisuuksia ei tarvitse tehdä alusta alkaen itse. Helsinki Design System on avointa lähdekoodia ja tarjolla kaikille vapaaseen käyttöön.

Helsinki Design Systemiä tuotetaan moniammatillisena yhteistyönä eri toimittajien kanssa. Sen ovat suunnitelleet Gofore ja Nitor ja sitä ovat Goforen lisäksi olleet toteuttamassa HiQ, Kodan, Nitor, Siteimprove, Solita, Suomen ohjelmistokehitys OSK sekä Unicus.

Lisätietoja kilpailusivulta: Helsinki Design System

Grand One -kilpailu

Grand One on tarkoitettu suomalaisille digitaalisen median töille, jotka on julkaistu tai selkeästi uudistettu 21.1.2022–19.1.2023, lukuun ottamatta uutta Paras design system -sarjaa, johon on hyväksytty myös aiempia töitä.

Kilpailuun ilmoitettavan työn tulee olla suunniteltu pääosin Suomessa. Työn tuotanto on voitu tehdä ulkomailla. Poikkeuksena tähän sääntöön ovat Paras toteutus ja Innovatiivisin teknologian käyttö -kategoriat, joihin ilmoitetut työt pitää olla myös tuotettu Suomessa.

Gofore kisasi Paras Design System -sarjassa myös Digi- ja väestötietovirastolle suunnittelemallaan ja toteuttamallaan Suomi.fi Design Systemillä, joka on osa jokaisen Suomessa asuvan arkea. Sen tavoitteena on varmistaa kansallisen tason julkisten digitaalisten palveluiden yhtenäinen, saavutettava ja laadukas käyttökokemus riippumatta palvelun taustalla toimivasta virastosta. Sen komponenteilla on toteutettu useita kansalaisten asiointipalveluita niin muuttoilmoituksen tekemisestä vahvaan tunnistautumiseen ja kaikkeen siltä väliltä. Samalla on säästetty tuntuva summa verorahoja, kun jokainen virasto ja palvelu ei ole yrittänyt luoda omaa sähköistä asiointikokemustaan alusta asti vaan on voitu hyödyntää valmiiksi suunniteltuja ja toimiviksi testattuja elementtejä.

Suomi.fi Design System on tehty alusta asti saavutettavaksi ja kaikille avoimeksi. Sen tehtävä on osaltaan edistää julkishallinnon digitalisaation etenemistä ja palveluiden saavutettavuutta ratkomalla käytettävyyshaasteita useiden toimijoiden puolesta ja jakamalla ratkaisut avoimesti kaikkien hyödynnettäväksi.

Lisätietoja kilpailusivulta: Suomi.fi Design System

Gofore on kansainvälinen digitaalisen muutoksen konsulttiyhtiö. Meillä on yli 1 400 asiantuntijaa kaikkiaan 19 toimipisteessä Suomessa, Saksassa, Itävallassa, Virossa, Espanjassa ja Italiassa. Teknologian ja liiketoiminnan asiantuntijamme rakentavat yhdenvertaista digitaalista yhteiskuntaa ja kestäviä älykkään teollisuuden ratkaisuja. Monimuotoista osaajajoukkoamme yhdistää pioneerihenkisyys sekä halu luoda inhimillisempää, vastuullisempaa ja eettisempää digimaailmaa. Toimintaamme ohjaavat vahvat arvomme: olemme jokaiselle hyvä työpaikka, ja elämme asiakkaidemme onnistumisista. Liikevaihtomme vuonna 2023 oli 189,2 miljoonaa euroa. Gofore Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:ssä. Visiomme on olla merkittävin eurooppalainen digitaalisen muutoksen asiantuntijayritys.

Tilaa tiedotteemme!

Haluatko kuulla uutisemme ensimmäisenä? Tilaa pörssitiedotteet ja lehdistötiedotteet suoraan sähköpostiisi!

Tilaa tiedotteet

Takaisin ylös