Lehdistötiedote 20.9.2021

Hybridityön uudet muodot näkyvät Goforen pääkonttorin suunnittelussa

Mediatiedote 20.9.2021

Goforen uusi pääkonttori alkaa rakentua Tampereen rautatieaseman kupeeseen loppuvuodesta 2021. Digitaalisaation asiantuntijayritys muuttaa uusiin toimitiloihin vuoden 2023 lopulla. Goforesta tulee yksi GO21-toimitilakortteliksi nimetyn kiinteistön pääkäyttäjistä. Toimistokorttelin toteuttaa Jatke Pirkanmaa Oy yhdessä sijoittajakumppani A. Ahlström Kiinteistöt Oy:n kanssa. Gofore on valinnut tamperelaisen suunnittelutoimiston Suunnittelemo Oy:n toteuttamaan nelikerroksisen pääkonttorinsa hybridityötä tukevan sisustussuunnittelun.

Koronapandemia on muuttanut työkulttuuria pysyvästi ja hybridityö tuli jäädäkseen. Myös Goforella on mietitty tulevaisuuden työn tarpeita muiden muassa uuden pääkonttorin ja korona-ajan tuomien muutosten myötä.

Uuteen pääkonttoriin tulee monimuotoisten toimistotilojen lisäksi mm. seminaaritila, sauna ja kattoterassi. Sisääntulokerroksesta tehdään kohtaamispaikka, joka toimii näyteikkunana hybridiorganisaation arkeen.

Suunnittelu goforelaisten tarpeet edellä

Tulevaisuuden työn tarpeet ja hybridityön uudet muodot ovat tärkeässä roolissa pääkonttorin suunnittelussa.

Keskiössä on vastuullisuus. Goforelaisten hyvinvoinnin ja viihtyvyyden lisäksi erityistä huomiota kiinnitetään tilojen monipuoliseen käyttöön, ekologisuuteen ja kierrätykseen. Apuna suunnittelussa on laaja henkilöstöä osallistava tutkimustyö, jota Goforessa on tehty. Työn avulla saadaan arvokasta tietoa siitä, mitä goforelaiset itse haluavat, ja kuinka heidän viihtyvyyttään työpaikalla pystytään lisäämään. Gofore tekee pääkonttoristaan elämyksellisen kohtaamispaikan myös sidosryhmilleen ja haluaa toimia suunnannäyttäjänä tulevaisuuden työympäristöjen ja työtapojen kehittämisessä.

”Teetimme keväällä 2021 laajan henkilöstökyselyn siitä, miten henkilöstömme jatkossa haluaa työskennellä ja millaista tukea he työnantajalta kaipaavat. Kyselyitä seuranneiden syventävien haastatteluiden ja työpajojen tuloksena muotoilimme tulevaisuuden työn konseptin, jonka oppeja hyödynnämme myös pääkonttorimme suunnittelussa”, kertoo Goforen tilasuunnitteluhankkeen projektipäällikkö, Work Environment Specialist Leanna Haarni.

Toimitiloista tulee luovan yhteistyön keskus, joka mahdollistaa erilaisia kohtaamisia ja yhdessä tekemisen muotoja, perinteisiä työpisteitä sekä vetäytymistiloja unohtamatta.

”Uskomme, että kun suunnittelemme tilat henkilöstöä kuunnellen ja osallistaen, tilat henkivät meidän yrityskulttuuriamme ja houkuttelevat paikalle oman henkilöstön lisäksi myös asiakkaita, yhteistyökumppaneita ja potentiaalisia uusia goforelaisia.”

Mikä saa työntekijät jatkossa lähtemään toimistolle?

”Aiemmin työpaikalle mentiin kokouksiin ja työskentelemään omalla työpisteellä, mutta nyt yhä useampi haluaa tavata kollegoita ja tehdä luovaa tiimityötä. Siksi työtilojen tulee muuntautua tarpeen mukaan, olla helposti lähestyttäviä ja viihtyisiä. Tätä tavoittelemme myös Goforen toimitilojen suunnittelussa”, kertoo Suunnittelemon Milla Lindroos.

Kuvat

  • Goforen uuden pääkonttorin havainnekuva
  • Leanna Haarni

Lue myös

Työn tekemisen tavat ja yrityskulttuuri Goforella

Leanna Haarnin haastattelu GO21-toimistokorttelin verkkosivuilla

Suunnittelemo Oy on vuonna 2014 perustettu tamperelainen suunnittelutoimisto, joka on erikoistunut erityisesti työympäristöjen sekä toimitilasuunnitteluun ja kiinteistökehitykseen. Suunnittelemon aiempiin kohteisiin kuuluu mm. ravintola Sorella Dining & Cellar Club Vuolteenkadulla sekä ICT-yritys Alfame Systems Oy:n toimitilat niin Tampereella kuin Rovaniemellä. 

Gofore on kansainvälinen digitaalisen muutoksen konsulttiyhtiö. Meillä on yli 1 400 asiantuntijaa kaikkiaan 19 toimipisteessä Suomessa, Saksassa, Itävallassa, Virossa, Espanjassa ja Italiassa. Teknologian ja liiketoiminnan asiantuntijamme rakentavat yhdenvertaista digitaalista yhteiskuntaa ja kestäviä älykkään teollisuuden ratkaisuja. Monimuotoista osaajajoukkoamme yhdistää pioneerihenkisyys sekä halu luoda inhimillisempää, vastuullisempaa ja eettisempää digimaailmaa. Toimintaamme ohjaavat vahvat arvomme: olemme jokaiselle hyvä työpaikka, ja elämme asiakkaidemme onnistumisista. Liikevaihtomme vuonna 2023 oli 189,2 miljoonaa euroa. Gofore Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:ssä. Visiomme on olla merkittävin eurooppalainen digitaalisen muutoksen asiantuntijayritys.

Tilaa tiedotteemme!

Haluatko kuulla uutisemme ensimmäisenä? Tilaa pörssitiedotteet ja lehdistötiedotteet suoraan sähköpostiisi!

Tilaa tiedotteet

Takaisin ylös