Lehdistötiedote 12.3.2024

Laura Laurilan näyttely avaa uuden Gofore Art -taidetilan Tampereella

Goforen pääkonttorilla Tampereella avautuu kuvataiteilija Laura Laurilan taidenäyttely. Avajaiset pidetään perjantaina 22.3.2024. kello 18–20. Tilaisuus on avoin taiteesta kiinnostuneille, tervetuloa!

Gofore Art avausnäyttely
Laura Laurila: Kaupunki puun juurella
22.3. – 14.6.2024
It-yhtiö Goforen pääkonttorin avoin aulatila 1. kerroksessa
Peltokatu 34, Tampere
Näyttelyyn vapaa pääsy ma-pe klo 10–15

Näyttely käynnistää uuden Gofore Art -konseptin ja kävijöille avoimen taidetilan, jossa järjestetään kiinnostavia vaihtuvia taidenäyttelyitä. Idea ja aloite on Goforen hallituksen puheenjohtaja Timur Kärjen, jonka mukaan yhtiö haluaa tukea taiteilijoita tarjoamalla heille tilan, jossa heidän teoksensa pääsevät esille.

It-yhtiö Gofore on nähnyt taiteen merkityksen yhtiön alkuajoista asti ja hankkinut vuosien varrella jo yli 70 teosta, joista yli 50 on yhtiön pääkonttorin toimistotiloissa. Taidehankinnat ovat kotimaisten nykytaitelijoiden teoksia.

Yhtiön uusi pääkonttori valmistui joulukuussa 2023, mikä mahdollistaa taiteen tuomisen avoimeen aulatilaan, vapaasti taiteesta kiinnostuneiden nähtäville.

”Gofore Art mahdollistaa ajatusten törmäämisen ja rikastumisen. Gofore on digitaalista tulevaisuutta rakentava it-alan yhtiö ja taiteilijat taas katsovat maailmaa omasta perspektiivistään. Teokset ovat toisinaan yhteiskunnallisia ja aina ajatuksia herättäviä tai luovuutta ruokkivia. Ne antavat henkistä pääomaa ja vireyttä myös tietotyöläiselle”, Timur Kärki kertoo.

Tila tarjoaa taiteilijoille kanavan ilmaista itseään ja jakaa tarinoitaan sekä näkökulmia, houkutellen katsojaksi myös heitä, jotka eivät tavallisesti käy taidenäyttelyissä.

Gofore Artin taideteokset ovat esillä pääkonttorin aulakahvilan yhteydessä. Aulatilassa on myös työskentelymahdollisuus.

Laura Laurila – Kaupunki puun juurella

Kuvataiteilija Laura Laurilan (s. 1980, Juva) näyttely kuvaa kaupunkiluonnon ja rakentamisen suhdetta. Aihe nousee Laurilan henkilökohtaisesta elinympäristön kapenemisen kokemuksesta. Kasvava kaupunki tiivistää otettaan asuinalueista ja luonnontilaiset paikat nähdään potentiaalisina rakennuskohteina. Kaupungissa asuvalle pienetkin luontokaistaleet ovat tärkeitä virkistyspaikkoja. Samalla kun hävitetään puut ja pensaat, häviää monen eliön asuinsija ja menetetään luonnon monimuotoisuutta, joka on välttämätöntä myös ihmisten hyvinvoinnille.

Näyttely on osa maalaussarjaa, jossa Laurila on tarkastellut oman asuinpaikkansa lähiympäristöä kulkien rannoilla ja rakennustyömaiden reunoilla ja pohtinut maiseman muuttumista. Tässä näyttelyssä keskiössä ovat vielä rakentamattomat alueet, ne joissa rakennukset vain pilkottavat taustalla. Rakentamisen mukanaan tuoman muutoksen lisäksi eri vuodenaikojen mukaan vaihtuvat valo ja värit ovat Laurilan töissä havainnon kohteena.

Osa teoksista on kesän lämpimiä ja osa kylmän huurteisia lumimaisemia, joista kaikista löytyy värien runsautta. Näyttely koostuu akryylimaalauksista, joissa Laurila rakentaa kuvaa aloittaen ohuella, läpikuultavalla akryylimusteella siirtyen asteittain paksumpiin maalikerroksiin. Laurilan maalauksissa maisemat näyttäytyvät osittain abstrakteina, osittain tunnistettavissa olevina.

Laura Laurila on Tampereella asuva ja työskentelevä kuvataiteilija, jonka pääasiallinen taidemuoto on maalaus. Hän on valmistunut Turun Taideakatemiasta vuonna 2022 ja pitänyt näyttelyitä vuodesta 2013 lähtien. Laurilan aiemman teokset ovat käsitelleet muun muassa merten lämpenemistä, mielikuvamatkailua ja metsän moniaistista kokemusta.

Lisätietoja:

Timur Kärki, hallituksen puheenjohtaja, timur.karki@gofore.com, 040 828 5886

Gofore on kansainvälinen digitaalisen muutoksen konsulttiyhtiö. Meillä on yli 1 400 asiantuntijaa kaikkiaan 19 toimipisteessä Suomessa, Saksassa, Itävallassa, Virossa, Espanjassa ja Italiassa. Teknologian ja liiketoiminnan asiantuntijamme rakentavat yhdenvertaista digitaalista yhteiskuntaa ja kestäviä älykkään teollisuuden ratkaisuja. Monimuotoista osaajajoukkoamme yhdistää pioneerihenkisyys sekä halu luoda inhimillisempää, vastuullisempaa ja eettisempää digimaailmaa. Toimintaamme ohjaavat vahvat arvomme: olemme jokaiselle hyvä työpaikka, ja elämme asiakkaidemme onnistumisista. Liikevaihtomme vuonna 2023 oli 189,2 miljoonaa euroa. Gofore Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:ssä. Visiomme on olla merkittävin eurooppalainen digitaalisen muutoksen asiantuntijayritys.

Tilaa tiedotteemme!

Haluatko kuulla uutisemme ensimmäisenä? Tilaa pörssitiedotteet ja lehdistötiedotteet suoraan sähköpostiisi!

Tilaa tiedotteet

Takaisin ylös