Lehdistötiedote 8.4.2024

Matti Saastamoinen henkilöstön hallintoedustajana Goforen hallitukseen – käytäntö pörssiyhtiöissä poikkeuksellinen

8.4.2024 10:30:00 EEST

Goforen yhtiökokous on nimittänyt yhtiön työntekijän Matti Saastamoisen hallituksen uudeksi varsinaiseksi jäseneksi. Saastamoinen valittiin vaaleilla ehdolle konsernin henkilöstön keskuudesta aiemmin keväällä, minkä jälkeen osakkeenomistajien nimitystoimikunta ehdotti häntä hallituksen jäseneksi yhtiökokoukselle. Goforella on ollut yksi henkilöstöedustaja hallituksessa vuodesta 2015 alkaen. Saastamoinen on viides goforelainen, joka aloittaa tehtävässä. Käytäntö on suomalaisissa pörssiyhtiöissä varsin poikkeuksellinen. Hallituksen puheenjohtaja Timur Kärjen mukaan henkilöstöedustaja lisää läpinäkyvyyttä ja luottamusta sekä lujittaa käsitystä yhteisen menestyksen rakentamisesta.

Yhtiökokous päätti Matti Saastamoisen nimityksestä kuusijäseniseen hallitukseen 4.4.2024. Hän kiittää saamastaan luottamuksesta ja ottaa ensimmäisen hallitustehtävänsä pörssiyhtiössä vastaan innostunein ja päättäväisin mielin.

Saastamoinen on työskennellyt Goforella vuodesta 2017  esihenkilönä, asiakasvastaavana ja projektipäällikkönä. Hänellä on yli 20 vuoden kokemus IT-alalta.

”Tuon hallitukseen laajaa ja syvää ymmärrystä sekä henkilöstöstä että asiakkaista, jotka ovat yhtiömme arvojen kulmakivet. Haluan tuoda työyhteisöllemme tietoa siitä, mitä hallituksen agendalle kuuluu ja miten kauttani voi vaikuttaa. Kulttuurimme mukaisesti haluan myös ylläpitää avointa viestintää ja edistää vuorovaikutusta henkilöstön ja hallituksen välillä”, Saastamoinen sanoo.

Saastamoinen on ollut mukana yhtiössä voimakkaina kasvun ja kansainvälistymisen vuosina. Hän tuli alle 300 henkilön firmaan, joka on sittemmin kasvanut lähes 1500 asiantuntijan yhteisöksi, tehnyt yhdeksän yritysostoa sekä listautunut pörssiin.

”Hallitus edistää omistajien etua, mutta ajattelen, että kun henkilöstöllä menee hyvin, myös omistajilla menee hyvin. Työntekijämmekin ovat laajasti sitoutuneet yhtiön kasvun ja menestymisen rakentamiseen koko henkilöstölle tarjottavan osakesäästöohjelman kautta. Yli puolet Goforen henkilöstöstä omistaa yhtiön osakkeita.”

Timur Kärki: Ottakaa henkilöstöedustaja mukaan hallitukseen

Aloitteen henkilöstön hallintoedustajan mukaan ottamisesta hallitukseen teki Goforen perustajiin kuuluva, nykyinen hallituksen puheenjohtaja Timur Kärki. Ensimmäinen henkilöstöedustaja aloitti 2015, ja käytäntö pysyi, vaikka yhtiö listautui pörssiin 2017.

Kärjen mielestä henkilöstöedustaja jättää arvokkaan kädenjäljen hallitustyöhön ja yhtiön kehittymiseen, tuo läpinäkyvyyttä sekä tietoa henkilöstöstä, asiakkaista ja asiakasarvon tuottamisesta kaikenlaisiin käsiteltäviin asioihin. Myös henkilöstön hallintoedustuksen vaatimus yrityksen hallinnossa saadaan täytettyä.

”Hallitustyön ja koko johtamisprosessin läpinäkyvyys on kehittynyt systemaattisesti. Käsitys henkilöstön, johdon ja hallituksen olemisesta samassa veneessä yhtiön kasvun ja kannattavuuden rakentamisessa on parantunut. Näen, että luottamussuhde johdon ja henkilöstön välillä on lujittunut, kun työntekijöillä on hallituksessa luottohenkilö. Mielestäni tämä on myös yksi ilmentymä sidosryhmäkapitalismista, jota Gofore mitä suurimmassa määrin edustaa”, Kärki kertoo.

Sidosryhmäkapitalismi käsittää ajatuksen siitä, että kaikki sidosryhmät – omistajat, työntekijät, asiakkaat, toimittajat, valtio ja periaatteessa koko yhteiskunta – voivat hyvin, ja saavat sen seurauksena itselleen joko omaisuutta tai arvoa.

”Annan vinkin yhtiöille: Ottakaa henkilöstön edustaja mukaan hallitukseen.”

Matti Saastamoinen

  • Syntynyt: 1978 Sotkamossa.
  • Asuu: Tampereella puolisonsa ja 6-vuotiaan tyttärensä kanssa.
  • Työura: Yli 20 vuotta IT-alalla. Goforella vuodesta 2017 alkaen, mm. esihenkilötehtävissä, asiakasvastaavana, projektipäällikkönä ja teknisenä asiantuntijana. Aiemmat työpaikat mm. Plenware Oy, Almare Systems Oy, Hermia Group ja Business Tampere, jossa hän toimi lisäksi henkilöstön valitsemana johtoryhmän jäsenenä.
  • Koulutus: Filosofian maisteri tietojenkäsittelyopista Tampereen yliopistosta.
  • Hallitustehtävät: Gofore Oyj hallituksen jäsen 2024–.


Lisätietoja

Timur Kärki, p. 040 828 5886 timur.karki@gofore.com

Matti Saastamoinen, matti.saastamoinen@gofore.com

Haastattelupyynnöt Goforen viestinnästä: Anne Sivula, p. 040 717 4873, anne.sivula@gofore.com

Goforen yhtiökokouksen 2024 kaikki päätökset tiedotteessa:

https://gofore.com/uutiset/gofore-oyjn-varsinaisen-yhtiokokouksen-ja-hallituksen-jarjestaytymiskokouksen-paatokset-4-4-2024/

Goforen hallitus 
Puheenjohtaja: Timur Kärki
Jatkavat hallituksen jäsenet: Mammu Kaario, Piia-Noora Kauppi ja Sami Somero. 
Uudet jäsenet: Matti Saastamoinen henkilöstön hallintoedustajana sekä Antti Koskelin, joka on kokenut CIO (mm. KONE ja Konecranes) ja teollisuuden digitalisaation ammattilainen.

Images

mattisaastamoinen

Gofore on kansainvälinen digitaalisen muutoksen konsulttiyhtiö. Meillä on yli 1 400 asiantuntijaa kaikkiaan 19 toimipisteessä Suomessa, Saksassa, Itävallassa, Virossa, Espanjassa ja Italiassa. Teknologian ja liiketoiminnan asiantuntijamme rakentavat yhdenvertaista digitaalista yhteiskuntaa ja kestäviä älykkään teollisuuden ratkaisuja. Monimuotoista osaajajoukkoamme yhdistää pioneerihenkisyys sekä halu luoda inhimillisempää, vastuullisempaa ja eettisempää digimaailmaa. Toimintaamme ohjaavat vahvat arvomme: olemme jokaiselle hyvä työpaikka, ja elämme asiakkaidemme onnistumisista. Liikevaihtomme vuonna 2023 oli 189,2 miljoonaa euroa. Gofore Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:ssä. Visiomme on olla merkittävin eurooppalainen digitaalisen muutoksen asiantuntijayritys.

Tilaa tiedotteemme!

Haluatko kuulla uutisemme ensimmäisenä? Tilaa pörssitiedotteet ja lehdistötiedotteet suoraan sähköpostiisi!

Tilaa tiedotteet

Takaisin ylös