Blogi 27.11.2017

Gofore merkittävä tukija: Suomi tarvitsee nuoria johtajia

Kiva kun löysit tämän artikkelin! Se sisältää varmasti hyvää tietoa, mutta pidäthän mielessä, että se on kirjoitettu 7 vuotta sitten.


Suunnannäyttäjiä. Coachaaja. Arvojensa takana seisovia päättäjiä. Itsensä näköisiä, erilaisista taustoista tulevia nuoria johtajia, jotka tuntevat omat arvonsa ja ymmärtävät toisella tavalla ajattelevien näkökulmia. 
Gofore on Suomen Partiolaisten järjestämän Value Based Leadership (VBL) -johtamiskoulutusohjelman merkittävä tukija. Vuoden 2017 alussa Ruotsista Suomeen tuodun ohjelman tavoitteena on tulevien vuosien aikana kouluttaa tuhat arvonsa tunnistavaa johtajaa.
Value Based Leadership -ohjelmassa nuoret pääsevät tarkastelemaan syvemmin omaa arvopohjaansa johtajina ja ryhmän jäseninä. Keskeistä on tunnistaa omien arvojen lisäksi myös muiden toimintaan vaikuttavia arvoja, mikä lisää samalla ryhmien monimuotoisuuden ymmärrystä. Kurssi ei opasta nuoria esimerkiksi partion arvopohjan mukaiseen toimintaan vaan kehittää nimenomaan jokaisen nuoren johtajan henkilökohtaisten arvojen tunnistamista matkalla parempaan johtajuuteen.
Syksyllä alkaneen Goforen ja Suomen Partiolaisten yhteistyön myötä Gofore toimii kumppanina kahdessa koulutusohjelman kurssissa ja osallistuu lisäksi koulutusohjelman kumppanuusverkoston rakentamiseen.
Ensimmäinen edellä mainituista kursseista järjestettiin hiljattain Goforen Tampereen-toimistolla. Kurssiin mahtui puolitoista päivää Goforen ohjaamaa toimintaa – kolme ohjaajan ja sparraajan roolissa osallistunutta goforelaista pohtivat kohtaamisten ja keskustelujen antia.
“Saimme tuoreita ideoita kulttuurinmuutoksen läpiviemiseen. Kysymyksenasettelumme oli niin päin, että kysyimme osallistujilta, miten he haluaisivat vastaanottaa tietoa, viestintää ja osallistua. Tämä avasi hyvää ja kaikille omakohtaista keskustelua muutoskokemuksista. Lisäksi saatiin osallistujilta muutama aivan timanttinen idea konkreettiseen muutostyöhön organisaatioissa!”, kommentoivat Uudistumiskyky ja työkulttuuri -palvelusta vastaavat johdon konsultit Riikka Jakovuori ja Eeva Kiiskinen.
”Meidän antamamme tehtävä, eli neuvoa Goforea miten tehdä arvopohjaista liiketoimintaa tulevaisuudessa, oli erittäin haastava. Oli suuri ilo nähdä miten upeasti kurssilaiset tarttuivat haasteeseen. Saimme uusia ja hienoja näkökulmia”, kertoo puolestaan johdon konsultti Karl Nyman.
Sami Vihavainen, principle designer: ”Omassa tehtävänannossamme pyrimme herättelemään pohdintaa ja keskustelua siitä, miten arvot näkyvät yritysten palveluissa Facebook esimerkkinä. Keskustelussa tuli hyviä uusia näkökulmia. Kurssilaisten asenne oli myös todella inspiroiva!”.
Kiitos kurssilaiset! Seuraava kurssi järjestetään toukokuussa 2018.

Lue lisää arvopohjaisesta johtajuudesta ja Value Based Leadership (VBL) -johtamiskoulutuksesta Annika Räsäsen bloggauksesta. Annika on Suomen Partiolaisten VBL-koulutuksen yhteyskoordinaattori.
Kuuntele myös kurssin aikana purkitettu podcast. Podcastissa kurssilaisten pohdintaa VBL-koulutuskokonaisuudesta ja johtajuudesta.

 

Gofore Oyj

Takaisin ylös