Blogi 31.8.2020

Aika, joka yllätti meidät kaikki

Kiva kun löysit tämän artikkelin! Se sisältää varmasti hyvää tietoa, mutta pidäthän mielessä, että se on kirjoitettu 4 vuotta sitten.

Tämä vuosi on todella onnistunut yllättämään meidät kaikki. Tilanne pakottaa meidät reagoimaan ja tekemään muutoksia nopeasti. Siksi myös digitalisaatio ottaa tällä hetkellä valtavia harppauksia eteenpäin. Aika on osoittanut, että vauhdin täytyy vain kiihtyä ja yhteiskuntamme toimia poikkeusajoista huolimatta.

Asiakkaillamme tämä on tarkoittanut uuden omaksumista nopeasti ja muutoksia suunnitelmiin. Pelkästään työn tekemisen muoto on muuttumassa radikaalisti. Monille etätyö on luonteva tapa tehdä töitä ja monille tilanne on nyt tullut yllätyksenä. Silti se kuinka upeasti asiakkaamme ovat tilanteeseen sopeutuneet ja projektit ovat edistyneet, on yllättänyt positiivisesti meidät kaikki. Toivon, että rohkea uudistuminen niin organisaatioissa kuin digitaalisissa palveluissakin jatkuu.

Toimintojen ja palveluiden mahdollistaminen ja turvaaminen on noussut keskeiseksi korona-ajan teemaksi. Moni palvelu on edelleen fyysisen käynnin varassa ja monelle työn tekeminen riippuu paikasta. Pakon edessä ongelmat ratkotaan innovatiivisesti ja ketterästi. Moni aikaisemmin mahdottomalta tuntuva asia onkin saatu onnistumaan niin toimintatapojen, kulttuurin kuin teknologian näkökulmasta. Monet nyt käytössä olleet ratkaisut ovat olleet tarvittuja, mutta osa väliaikaisia. Edessä on pysyvämpien ja parempien ratkaisujen löytäminen. Moni asia jää myös ratkaisematta tässä vaiheessa. Tavoitteena kuitenkin on rakentaa digitaalinen yhteiskunta, joka ei pysähdy vaikka vastaava tilanne tulisi jälleen vastaan.

Onnistuminen asiakkaan onnistumisen kautta

Meidän tehtävämme on auttaa asiakkaitamme rakentamaan digitaalista muutosta. Me onnistumme, kun asiakkaamme onnistuvat ja näemme kuinka digitaaliset palvelut toimivat osana ihmisten arkea. Olemme päässeet rakentamaan pitkäaikaisten kumppaneidemme kanssa Suomen digitaalista perustaa ja suuria hankkeita, joissa uudistetaan kokonaisvaltaisesti esimerkiksi työnhaun palveluita sekä varhaiskasvatuksen ja opetuksen digitaalisia palveluita.

Syyskuun alusta vahvistamme laadunvarmistus ja automaatiotestausosaamistamme tuntuvasti, kun Qentinelistä tulee osa Goforea. Tämä on se puuttuva palanen tarjoamiimme palveluihin ja voimme nyt ylpeydellä todeta, että pystymme tarjoamaan asiakkaille monipuolisempaa huippuosaamista sekä entistä kokonaisvaltaisempaa palvelua digitalisaation saralla. Myös Silver Planetin neuvonantopalvelut ovat jatkossa entistä tiiviimpi osa Goforen palvelutarjontaa ja yhdessä olemme yksi vahvimpia yhteiskunnan digitalisaation neuvonantajia Suomessa ja toivottavasti jatkossa myös kansainvälisesti.

Vaikuttavuus ja merkityksellisyys lähtökohtana

Vaikka tätä vuotta on pitkälti rytmittänyt perusasioiden jatkuvuus, on silti ollut ilahduttavaa nähdä, että kestävän kehityksen teemat ja vastuullisuus näkyvät selkeästi yhä enemmän asiakkaidemme projekteissa sekä palvelutarjoamassamme. Tämän vuoden aikana olemme muun muassa olleet mukana kehittämässä ratkaisua Saaristomeren fosforikuormituksen vähentämiseksi sekä olleet yhdessä asiakkaidemme kanssa ratkaisemassa korona-ajan ongelmia hengityssuojainten puhdistuksesta aina etäyhteistyön kehittämiseen.

Me Goforella uskomme, että teknologian avulla saadaan aikaan paljon hyvää. Projektien merkityksellisyys ja vaikuttavuus on meille tärkeää. Jatkamme työtä kohti parempaa digitaalista maailmaa yhdessä asiakkaidemme kanssa. Joustavasti, ketterästi ja tilanteeseen sopeutuen.

Digitaalisen murroksen johtaminen

digitalisaatio

Riikka Vilminko-Heikkinen

Sales and Customer Value

Riikka works as head of business (Recoding Society) and as a consultant. She closely follows how the relationship between the public and private sectors change, and how this change affects organisations. Her main interests include digital transformation of the public sector and organisations' ability to enable customer centricity. She constantly wonders how data could be used more widely to expand understanding, enable better decision making, and to fade the silos created by structures.

Takaisin ylös