Nordic Institute for Interoperability Solutions (NIIS)

Turvallinen tiedonsiirto on digitaalisten yhteiskuntien kivijalka

Harmony eDelivery Access on ilmainen avoimen lähdekoodin ratkaisu, joka mahdollistaa viranmaisille, yrityksille ja palveluntarjoajille turvallisen tietoliikenteen EU:n alueella.

Turvallinen tiedonsiirto on digitaalisten yhteiskuntien kivijalka

Harmony eDelivery Access on ilmainen avoimen lähdekoodin ratkaisu, joka mahdollistaa viranmaisille, yrityksille ja palveluntarjoajille turvallisen tietoliikenteen EU:n alueella.

Tarve luotettaville, salatuille ja standardoiduille tietoliikenneratkaisuille korostuu vuosi vuodelta julkisten palvelujen ja yhteiskuntien digitalisoitumisen kiihtyessä.

eDelivery on EU:n tiedonsiirtostandardi, joka mahdollistaa viranomaisille, yrityksille ja palveluntarjoajille turvallisen tiedonsiirtokanavan EU-maiden rajojen yli. Tietoturvan ja luottamuksellisuuden toteutuminen varmistetaan eDeliveryssa digitaalisten allekirjoitusten ja salauksen avulla.

eDelivery koostuu teknisistä määrittelyistä ja standardeista, asennettavista ohjelmistoista sekä lisäpalveluista, joiden avulla käyttäjät voivat luoda noodeihin pohjautuvan digitaalisen verkoston turvalliselle tiedonsiirrolle. eDeliveryä käyttämällä julkiset ja yksityiset toimijat voivat helposti luoda turvallisen ja laajasti yhteensopivan alustan dokumenttien ja datan siirtoon julkista tai yksityistä verkkoa hyödyntäen.

Harmony auttaa alkuun eDeliveryn käytössä

Jotta eDeliveryn käyttöönotto olisi potentiaalisille käyttäjille mahdollisimman vaivatonta, Nordic Institute for Interoperability Solutions (NIIS) valitsi Goforen toteuttamaan ilmaisen avoimen lähdekoodin access point- ja Service Metadata Publisher (SMP) -ratkaisun eDelivery-verkkoihin liittymistä varten.

Gofore tutki ja dokumentoi korkean tason arkkitehtuurikuvauksen erilaisista eDelivery-palveluinfrastruktuurin käyttökohteista ja tuotteisti ratkaisun Harmony eDelivery Accessiksi.

Harmony eDelivery Access sisältää automatisoidun asennuksen, päivitykset, prosessikonfiguroinnin sekä kattavan dokumentaation, parhaat käytännöt sekä implementaatiomallit, joiden avulla käyttäjät voivat lähettää ja vastaanottaa dataa standardoidusti, luotettavasti ja tietoturvallisesti.

“Vaikka projekti osoittautui luultua mutkikkaammaksi, hanke toteutui aikataulussa, ja olemme äärimmäisen tyytyväisiä lopputulokseen. Projekti oli kuitenkin vasta ensimmäinen askel eDelivery-matkallamme, ja jatkamme Harmony eDelivery Accessin kehitystä käyttäjiltä saadun palautteen perusteella”, NIIS:in teknologiajohtaja Petteri Kivimäki kertoo.

Vaikka projekti osoittautui luultua mutkikkaammaksi, hanke toteutui aikataulussa, ja olemme äärimmäisen tyytyväisiä lopputulokseen. Projekti oli kuitenkin vasta ensimmäinen askel eDelivery-matkallamme, ja jatkamme Harmony eDelivery Accessin kehitystä käyttäjiltä saadun palautteen perusteella

Petteri Kivimäki, Teknologiajohtaja, Nordic Institute for Interoperability Solutions (NIIS)

Projektin kohokohdat

Tavoite

Nordic Institute for Interoperability Solutions halusi tehdä eDeliveryn käyttöönotosta helpompaa.

Lähestymistapa ja työ

Goforella oli avainrooli avoimen lähdekoodin Harmony eDelivery Accessin kehitystyössä.

Lopputulema

Harmony eDelivery Access auttaa käyttäjiä siirtämään tietoa ja dokumentteja standardoidusti, turvallisesti ja luotettavasti.

Kyvykkyydet

Näillä taidoilla ja osaamisella työ toteutettiin

  • Järjestelmäkehitys ja integraatio
  • Käyttökokemussuunnittelu

Ota yhteyttä!

Ville Suvanto

Digitaalinen yhteiskunta

ville.suvanto@gofore.com

040 765 6158

Takaisin ylös