Blogi 12.5.2022

Digiratkaisuissa tärkeintä on ihminen

Älykäs teollisuus

Kiva kun löysit tämän artikkelin! Se sisältää varmasti hyvää tietoa, mutta pidäthän mielessä, että se on kirjoitettu 2 vuotta sitten.

Toimiva digitaalinen ratkaisu on ensisijaisesti ihmisläheinen palvelu, joka on osa isompaa kokonaisuutta. Goforen Ari Hirvonen kannustaa teollisuuden yrityksiä avartamaan ajatusmaailmaansa.

”Suomi on ehkä maailman diginatiivein kansa, mutta meilläkin on yhä tekemistä. Digitaaliset ratkaisut on saatava aidosti asiakaslähtöisiksi. Yritysten pitää rohkeasti haastaa itsensä, jotta tuotteille saadaan parempi asiakaskokemus”, Goforen älykkään teollisuuden myynnistä vastaava Ari Hirvonen toteaa.

Paraskaan digitaalinen ratkaisu, oli se sitten sovellus tai huipputeknologiaa sisältävä laite, ei yksin riitä, jos sen keskiössä ei ole käyttäjä. Ratkaisun on oltava toimiva osa isompaa kokonaisuutta, yrityksen ekosysteemiä, jotta siitä olisi aidosti hyötyä sekä yrityksen omille työntekijöille että yrityksen asiakkaille. Esimerkiksi tiedolla johtamiseen ja kestävään kehitykseen tehdyt panostukset eivät välttämättä tuota tulosta ilman tätä.

”Arvoketjusta ei voi erottaa mitään irrallista osaa. Tämä on todella tärkeää ymmärtää”, Hirvonen toteaa.

Älykäs laite ymmärtää käyttäjää

Ymmärrys asiakkaan toimialasta ja laitteiden toimintaympäristöstä takaa laitteen suorituskyvyn.

”Pelkän ohjelmiston sijaan mietimme kokonaisuutta, jonka osaksi laite tai kone tulee, sekä tietysti käyttäjää. Teollisuuden laitteissa kokonaisuuteen liittyy kiinteästi muun muassa mekaniikkaa, hydrauliikkaa ja sähkötekniikkaa. Niistä jokainen vaikuttaa myös ohjelmistoon.”

Juuri tähän Goforelta löytyy monipuolista asiantuntemusta. Se on digitaalisen muutoksen asiantuntija, joka ei ole sitoutunut mihinkään tiettyyn teknologiaan. Pääasia on kehittää laadukkaita, positiivisia ja kestäviä ratkaisuja.

Toimiva kumppanuus kantaa projektien ensimetreiltä aina loppusuoralle ja elinkaaritukeen saakka. Keskiössä on tavoite luoda optimoituja ratkaisuja. Tyypillinen yhteistyöprojekti alkaa lopputuloksen konkreettisesta määrittelystä. Tällöin on erityisen tärkeä kuunnella käyttäjiä sekä muita sidosryhmiä. Toiminnallisuutta voidaan jo alkuvaiheessa testata oikeaa työkonetta mallintavassa simuloidussa ympäristössä.

Goforen teollisuudelle suunnattu palvelutarjonta nousi vuoden 2022 alussa uudelle tasolle, kun se osti Devecto Oy:n. Devecto on huippuosaaja vaativassa ohjelmistosuunnittelussa. Se taitaa teollisuuden digitalisoinnin, liikkuvan kaluston järjestelmien kehittämisen ja sulautetut järjestelmät. Devecto on tehnyt töitä muun muassa Ponsselle, Valtralle ja ABB:lle. Devecton asiakkaat saavat puolestaan Goforen myötä kokonaisvaltaisen digimuutosjohtamisen lisäksi kansainvälistä osaamista. Sillä on Suomessa, Saksassa, Espanjassa ja Virossa yli 1 000 asiantuntijaa.

Ala on hyvin kiinnostava, sillä digitaalisten ratkaisujen suhteen ollaan vasta alkutaipaleella.

”Uskomattomia juttuja on tulossa”, Hirvonen hymyilee.

Artikkeli on julkaistu alunperin Talouselämän Teknologia- ja teollisuusratkaisut -liitteessä 29.4.2022.

etiikka

Ari Hirvonen

Älykäs teollisuus

Jo pienestä saakka Ari on innostunut asioista, koonnut kavereita yhteen ja saanut muutkin innostumaan. Arille on tärkeää, että toimitaan aina tiiminä: Se antaa parhaan avun asiakkaalle ja on hauskempaa kuin yksin puurtaminen. Myynnin johtajana Ari haluaa innostaa ja tuoda ihmiset yhteen, saman mission äärelle, kuuntelemaan ja auttamaan asiakasta.

Takaisin ylös