Blogi 14.2.2022

”Minä lähdin Pohj… eikun Etelä-Karjalaan”

Kiva kun löysit tämän artikkelin! Se sisältää varmasti hyvää tietoa, mutta pidäthän mielessä, että se on kirjoitettu 2 vuotta sitten.

Eipä olisi naispuolinen nörtti Etelä-Karjalasta osannut kuvitella millaiseen seikkailuun päätyisi, kun viime keväänä mietti miksi haluaisi isona tulla. Tämä on tarina tuosta seikkailusta.

Viime keväänä omassa elämässäni oli selkeä kevätsiivouksen tarve. Yhä useammin sormeni hakeutuivat tietokoneen näppäimistöllä kirjoittamaan erinäisiä työpaikkapalveluiden osoitteita. Kävin keskusteluja useasta mielenkiintoisesta tehtävästä, kuitenkaan innostumatta niin, että villasukat olisi pyörinyt jaloissa innostuksesta.

Tein vielä sen yhden hakemuksen, johon ystäväni ja entinen esihenkilöni olivat minua useamman kerran kannustaneet. Hakemuksen lähettäminen jännitti tosi paljon ja varmaan ilmassa oli jopa jonkinlaista huijarisyndrooman kaltaistakin tunnelmaa, kun viimein lähetin hakemuksen ja näytölle ilmestyi teksti ”Kiitos hakemuksestasi Goforelle!”.

Paikattomasta työstä poiki yllättävä käänne – Goforen työkulttuuri vakuutti

Hain viime kevään Paikaton työ -kampanjan innoittamana Goforelle ja pian tempauduin mukaan elämäni ihanimpaan rekrytointikokemukseen.

Minut nähtiin ennen kaikkea yksilönä ja minulle etsittiin selkeästi sellainen rooli, jossa ”haluaisin olla sitten isonakin”. Jo rekrytointiprosessin aikana rakastuin Goforen kulttuuriin, tapaan tehdä töitä täällä ja goforelaisten tapaan kohdella työkavereita. Ensimmäisenä työpäivänäni ihastuin oitis myös välittömään ilmapiiriin, joka vallitsi Kampin toimistollamme, kun tapasin uusia työkavereita. Sillä hetkellä toivoin salaa, että voi jospa voisimme tämän työntekijäkokemuksen tarjota myös Lappeenrannassa, kotikaupungissani.

Tänä keväänä elämässäni ei ole kevätsiivouksen tarvetta ainakaan työpaikan suhteen. Olen tullut kuulluksi.

Ensimmäisessä 1to1-keskustelussa goforelaisena Virtasen Juha kysyi minulta missä näkisin Goforen seuraavan toimiston sijaitsevan ja pyysi myös perustelemaan vastaukseni. Pohdin hetken, vaikka tiesin jo vastaukseni.

Uusi toimisto Lappeenrantaan

Kotiseuturakkaana eteläkarjalaisena luonnollisesti vastasin, että Lappeenrannassa, koska meitä on jo täällä pienen heimon verran ja koska samanlaista työkulttuuria ja konsulttimaista työotetta ei vielä ole täällä. Perusteluni olivat sen verran hyvät, että ehdotukseni meni eteenpäin ja sai nopeasti kannatusta laajemminkin. Meille tyypilliseen tapaan alkoi myös tapahtua.

Meitä goforelaisia on Lappeenrannan alueella jo pieni heimo, ja työskentelemme ohjelmistokehityksen, testiautomaation ja liikkeenjohdon konsultoinnin parissa. Kouvolan alueen Gofore-Kaakko-yhteisöstä on kantautunut myös innostunut vastaanotto yhteiselle kotipesälle Itä-Suomessa. Kotiudumme ydinkeskustaan Assi Vapaudenaukiolle ja tilatarve joustaa sitä mukaan, kun uusia työkavereita löytyy.

Tämänhetkiset havainnot kertovat jo selkeästi goforelaisten määrän kasvusta Etelä-Karjalassa kevään lähestyessä. Ensimmäiset uudet rekrytoinnit suoraan tänne Saimaan rantamille on jo muuten tehty.

Lue lisää: Gofore ? Lappeenranta

Elä siekään ennää epäile vaan laita meille hakemus tulemaan, avoimia paikkoja on kokeneemmille osaajille ja uransa alkutaipaleella oleville tarjolla!

lappeenranta

Anu-Hannele Massinen

Anu työskentelee Goforella teknisenä projektipäällikkönä sekä huolehtii Helsingin ja Lappeenrannan kehittäjärooleissa toimivista ihmisistä People Personin roolissa. Työssään hän hoitaa asiakkaiden projekteja sekä koodaavan scrummarin että perinteisemmän projektipäällikön tehtävissä. Vapaa-ajalla hänet voi talvisin löytää mistä tahansa missä voi harrastaa hiihtoa ja kesät hän viettää mielellään vanhempiensa kesämökillä Puruveden kirkkaiden vetten äärellä.

Takaisin ylös