Blogi 21.12.2017

Olipahan vuosi

Kiva kun löysit tämän artikkelin! Se sisältää varmasti hyvää tietoa, mutta pidäthän mielessä, että se on kirjoitettu 7 vuotta sitten.

Vuosi on ollut huima – sekä yhtiölle että itselleni. Gofore on liki tuplannut kokonsa, mutta sepä ei ole ollenkaan ainoa iso juttu mitä tänä vuonna tapahtui. Great Place to Work -voitto, Leadin-yrityskauppa, listautuminen ja itseni kannalta vierailu Suomi 100 -juhlissa Presidentinlinnassa olivat kaikki hienoja hetkiä. Perustaessani yhtiömme yhdessä ystävieni  kanssa reilu 15 vuotta sitten en totta puhuen pystynyt kuvittelemaankaan, että tällainen vuosi vielä koittaisi. 
Vuosi sitten goforelaisia oli alle 200 ja toimipisteinä meillä oli Tampere ja Helsinki. Nyt meitä on yli 370 ja toimipisteitä on Jyväskylässä, Swanseassa, Münchenissä ja Madridissa. Kasvu on siis ollut käsinkosketeltavaa, ja yhtiömme on monilta osin uudistunut vuoden aikana. 
Helmikuussa Great Place to Work valitsi Goforen parhaaksi työpaikaksi yleisessä sarjassa. Pitkäjänteinen kehitystyömme sai ansaitsemansa kruunun. Yhtiössämme kulttuurin kehittäminen ja vaaliminen koetaan hienolla tavalla yhteisenä asiana. Tämä auttoi luonnollisesti palkinnon voittamisessa mutta erityisesti se näkyi yhteisenä voiton juhlistamisena. Kolmivuotinen taipaleemme Great Place to Work -analyysien parissa johti jokaisella kerralla mitalisijoille ja lopulta valintaan Suomen parhaaksi ja Euroopan toiseksi parhaaksi työpaikaksi. 
GPtW-huuman ollessa kovimmillaan valmistelimme kuitenkin jo seuraavia askeliamme. Yhtiömme oli viime kevääseen saakka noin 15 vuotta kasvanut täysin orgaanisesti, ilman yrityskauppoja.  Palvelumuotoilutalo Leadinin hankinta viime keväänä oli ensimmäinen yritysostomme. Se oli iso askel molemmille yhdistyville yhtiöille. Kauppa onnistui erittäin hyvin. Liitto vahvisti palvelutarjoamaamme, rikasti asiakaskuntaamme ja muodosti hienon siemenen kansainväliselle liiketoiminnallemme.  
Marraskuussa pääsimme perustajajäsenten kanssa soittamaan Nasdaq Helsingin avauskelloa kaupankäynnin alkamiseksi. Kellon soittaminen symboloi paitsi sen päivän myös Gofore Oyj:n osakkeiden kaupankäynnin alkamista. Noin vuoden kestänyt listautumisprosessi First North –markkinapaikalle sai näin päätöksensä. Listayhtiöksi muuttuminen on ollut melko työlästä – mutta varsin antoisaa. Odotan innolla ensimmäistä täyttä vuottamme listayhtiönä. 
Onnistuimme vuoden aikana eriyttämään listautumisvalmistelut operatiivisesta toiminnasta, ja niinpä voimakas kasvu mahdollistui kaiken muun kehittämisen ohessa. Olemmekin tänä vuonna onnistuneet hienolla tavalla toimimaan arvojemme mukaisesti, muutoksen keskellä. 
Ensimmäinen arvomme, ”Gofore on jokaiselle hyvä  työpaikka”, on elintärkeä osa kulttuuriamme, jota henkilökuntamme vaalii viimeiseen asti. Myös toinen arvomme, ”Gofore elää asiakkaidemme onnistumisesta”, on näyttäytynyt arjessa hedelmää tuottaen niin asiakkaillemme kuin itsellemmekin. Olemme kokeneet useita valtavan hienoja yhteisiä onnistumisen hetkiä asiakkaidemme ja kumppaniyritysten kesken. Uskonkin, että kasvumme ja kehittymisemme on seurausta tästä kaikesta yhteisestä innokkuudesta. 
Kiitänkin nyt kaikista näistä hienoista hetkistä kaikkia goforelaisia, asiakkaitamme, kumppaneitamme, listautumisen neuvonantajiamme sekä kaikkia muitakin mukanamme kulkeneita. Vuosi on ollut työntäytteinen, mutta samalla varsin menestyksekäs.  
Tekisi mieleni vakuuttaa teille, että ensi vuosi otetaan vähän rauhallisemmin. Goforelaiset tuntien ja innostuksen aistien, ehkä en sellaista lähde lupaamaan kuitenkaan… Rauhoitutaan nyt välissä silti joulun viettoon. 
 Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! 
 

Takaisin ylös