Blogi 5.4.2022

Testiautomaatiota ja vuoksikelluntaa – Lappeenrannan rento arki vie mukanaan

Gofore Crew

Kiva kun löysit tämän artikkelin! Se sisältää varmasti hyvää tietoa, mutta pidäthän mielessä, että se on kirjoitettu 2 vuotta sitten.

Reilu kuukausi takana Goforen uudella toimistolla Lappeenrannassa. Ja ylipäätään koko kaupungissa uutena asukkaana pari kuukautta. Alkuhämmennyksen ja kaupungin katujen opettelujen jälkeen voin jo nyt todeta, että on täällä leppoista ja kotoisaa olla.

Ensinäkin Lappeenranta on osoittanut kauneutensa jo näin talvella lumikinosten alla. Kesäkaupunkinahan tämä on parhaimmillaan. On tullut hiihdettyä Saimaan jäällä, tutustuttua avantopaikan vakikävijöihin ja testattua Myllysaaren yleinen sauna. Odotan kovasti kesäuinteja, paikallisristeilyjä ja yleisesti ottaen koko kaupungin iloista hälinää. Karjalaiset ihmettelevät, että kuinka savolainen on päätynyt Helsingistä itärajan tuntumaan. Yleensä kun tuppaa käymään toisin päin. Ehkä se kotoisa tunne tulee myös omista sukujuurista, jotka ovat syvällä rajantakaisen Karjalan mullassa.

Työtä paikkakunnasta riippumatta

Millaista on sitten ollut juurruttaa itseään myös työympäristön suhteen kaikkeen uuteen? Ensisijaisesti hauskaa. Tällä hetkellä tämän seudun työporukkaan kuuluu 11 henkeä. Lisää tulee tasaiseen tahtiin ja odotamme innolla aina uusia työtovereita. Ollaan järjestelty uutta toimistoa yhdessä, mietitty kaikille soveltuvia työympäristön muotoja, suunniteltu small eventejä ja tupareita. Työyhteisön henki tuntuu mukavan leppoiselta ja pikkuhiljaa hitsaudutaan vahvaksi tiimiksi, vaikka meitä työskentelee täällä hyvin erilaisissa rooleissa erilaisia ihmisiä. Se onkin mielestäni Goforen yksi vahvuus: kaikki ollaan samaa porukkaa, titteleihin katsomatta. Myöskään pomoja ei varsinaisesti ole ja mikromanagerointi loistaa ilokseni poissaolollaan.

Etätyöpäivien vastapainoksi on ollut mahtavaa olla taas myös toimistolla. Henkilökohtaisesti nautin myös pienemmän ja tiiviimmän työporukan meiningistä. Kollegoja oppii tuntemaan lähemmin ja omiin työpäiviin on tullut myös uusia ulottuvuuksia, kun testiautomaation lisäksi on saanut myös ihan uudenlaisia työtehtäviä uuden toimiston järjestelyissä. Pääosin työskentelen kuitenkin YLE:n mediapalveluiden projektissa, jossa olen saanut suunnitella ja toteuttaa testiautomaatiota järjestelmän laadunvarmistukseksi. Asiakasprojekti on sujunut ongelmitta etätyönä, ja on mahtavaa, että voin jatkaa samassa mielenkiintoisessa projektissa paikkakunnan vaihdoksesta huolimatta.

Virta vie

Ensimmäisenä small eventinä tällä porukalla olemme menossa vuoksikelluntaan. Kuivapuvuissa kellumaan Saimaan virtaan. Samanlaiselta virtaan heittäytymiseltä myös Lappeenrantaan muutto ja uuden toimiston käynnistyminen on tuntunut. Kuukausi nyt kelluttu ja voin kertoa, että virtaan hyppääminen kannatti! Nii mie oon huomant.

Rekrytoimme nyt Lappeenrantaan, katso avoimet paikat ja lähetä hakemuksesi niin jutellaan lisää.

lappeenranta

Tuuli Ashurst-Pitkänen

Tuuli työskentelee Goforella Test Managerina. Työssään hän innostuu erityisesti mielikuvituksen käytöstä ja luovien ratkaisujen löytämisestä vaikeidenkin ongelmien ratkaisemiseksi. Tuuli on kiinnostunut lisäksi arjen robotiikasta, ympäristöteknologiasta sekä älytekstiileistä. Ammatillinen tausta hänellä on bioanalytiikassa ja plakkarissa lisäksi maisterin paperit kirjallisuustieteestä. Vapaa-ajan puolivakavana harrastuksena hän valmistaa luonnonkosmetiikkaa omassa kotilaboratoriossaan ja upottaa kädet saveen keramiikkakurssilla.

Takaisin ylös