Blogi 12.1.2022

Tutkijasta ohjelmistojen asiantuntijaksi 

Kiva kun löysit tämän artikkelin! Se sisältää varmasti hyvää tietoa, mutta pidäthän mielessä, että se on kirjoitettu 2 vuotta sitten.

Devecto on nyt osa Gofore-perhettä. Yhdessä Gofore ja Devecto tarjoavat älykkäiden laitteiden ja koneiden vaativaa ohjelmistosuunnittelua, niihin liittyviä palveluja ja työkaluja.

Olen työskennellyt Devectolla elokuusta 2019. Sitä ennen toimin kahdeksan vuotta tutkijana Tampereen yliopistolla. Tein ohjausjärjestelmien mallipohjaista suunnittelua sekä rakensin testiympäristöjä älykkäille hydraulisille järjestelmille.

Pitkän tutkijauran jälkeen kaipasin uusia haasteita ja hain nykyiseen rooliini.

Tutkijana toimiessa sain työskennellä pitkälti itsekseni ja työn eteneminen oli tämän vuoksi verkkaista. Kahdeksan vuoden jälkeen aloin kaivata uudenlaisia haasteita ja tiimiä ympärilleni. Devectolla työskenteli ennestään tuttuja, joilta olin kuullut positiivisia asioita yrityksestä. Tämä mielikuva vahvistui haastatteluiden myötä.

Osaamisen monipuolista hyödyntämistä ja uuden oppimista

HIL-testiyksikön rakentaminen Avantille oli ensimmäisiä asiakastöitä, joita toteutin. Yliopistourani aikana saadut opit saivat heti käyttöä ja uuttakin sai pian opetella. 

Taustani hydrauliikan ja automaation sekä mallipohjaisen suunnittelun ja simulointimallien parissa pääsivät tositoimiin Avantin HIL-testiyksikköä rakentaessa. Testiautomaation ohjelmiston integroimisessa ja testitapausten kirjoittamisessa tarvittiin kuitenkin myös koodaustaitoja, joita en ollut yliopistolla päässyt yhtä paljon harjoittamaan. Olikin hauskaa päästä verestämään myös näitä taitoja ja harjoitella C++ ja Python -ohjelmointikielien käyttöä tositarkoituksella. 

Mielenkiintoiset työtehtävät, tiimi ja kehittymismahdollisuudet houkutteli

Ohjelmistokehitys mallipohjaisen suunnittelun ja perinteisen koodaamisen keinoin, testausosaaminen sekä tausta hydrauliikan ja automaation parista ovat asioita, joita meillä arvostetaan. Kaikkea ei tarvitse hallita, mutta useampi mainituista kyllä. Kollegani ovatkin alansa kirkkainta kärkeä Suomessa. 

Tekeminen on korkeatasoista, ja asiakkaat ovat erittäin mielenkiintoisia. Saan tiimiltä tukea ja sparria hankalissa tilanteissa. Koko ajan pääsen kehittämään omaa osaamistaan ja ratkaisemaan asiakkaiden todellisia haasteita. 

Jos sinulla on osaamista mallipohjaisesta suunnittelusta ja haluat työskennellä laitteiden tai sulautettujen järjestelmien parissa, lue ihmeessä vielä lisää meistä!

Lue lisää ja katso avoimet työpaikat.

Vahvuutenamme on monimuotoinen joukko eri alojen asiantuntijoita, joille haluamme tarjota parhaat mahdollisuudet kehittyä ja kukoistaa, sekä työssä, että sen ulkopuolella.

devecto

rekrytointi

Miikka Ketonen

Miikka on työskennellyt Devectolla elokuusta 2019. Ennen päätymistään Devectolle, Miikka toimi kahdeksan vuotta tutkijana Tampereen yliopistolla. Siellä hän teki ohjausjärjestelmien mallipohjaista suunnittelua sekä rakensi testiympäristöjä älykkäille hydraulisille järjestelmille.

Takaisin ylös