Blogi 5.6.2018

Työntekijät omistajina ja päätöksentekijöinä

Kiva kun löysit tämän artikkelin! Se sisältää varmasti hyvää tietoa, mutta pidäthän mielessä, että se on kirjoitettu 6 vuotta sitten.

Goforella jatkuu kesäkuun loppuun asti rekrytointikampanja, jossa työsopimuksen allekirjoittaneelle annetaan 1 500 euron arvosta yhtiön osakkeita. Palkkion  myötä  uudet työntekijät otetaan yhtiön omistajiksi.
”Halusimme tarjota uusille työntekijöille  säväyttävän ensipuraisun ja  konkreettisen  samaan veneeseen astumisen kokemuksen. Goforen työntekijöistä noin 70 % on yhtiön osakkeenomistajia, ja halusimme antaa uusille työntekijöille saman mahdollisuuden”, kertoo toimitusjohtaja  Timur  Kärki.
Rekrytointikampanjassa nostettiin esiin Goforen kulttuuri, arvomaailma ja yhtiön rooli alansa suunnannäyttäjänä. Kampanjaimunkin myötä kymmeniä uuden ajan it-tekijää on allekirjoittanut työsopimuksen Goforelle tämän vuoden aikana. 
Itselle ahkeroiminen on monelle tuoreelle goferelaiselle uusi fiilis. Monet ovat sijoittajina ensikertalaisia. Uusien työntekijöiden ajatukset ja tunnelmat niin kampanjasta kuin työn aloituksestakin ovat olleet erittäin myönteisiä. Monet ovat sanoneet, että on hienoa, että Goforella tehdään asioita toisin – ja yrityskulttuuri on se mikä meille vetää.
“Goforella we walk the talk. Toimintamme keskiössä on muutoskyvykkyys asiakkaidemme parhaaksi. Rekrytointikampanja varmasti vahvisti työantajamielikuvaa – se tukee sitoutuvaa työkulttuuria”, kertoo toukokuussa Goforella aloittanut johdon neuvonantaja Jere Talonen 
Vastaavanlaisista fiiliksistä kertoo myös toukokuussa aloittanut ohjelmistokehittäjä Jere Peltola: ”Hienoa päästä mukaan sekä työntekijäksi että omistajaksi yhdellä iskulla. Osakkeet ovat hyvä tapa sitouttaa porukkaa Goforeen ja sen menestykseen”.

“Goforella we walk the talk”, sanoo johdon neuvonantaja Jere Talonen. Rekrytointikampanja on tästä hyvä esimerkki – Goforella yhteisen menestyksen eteen tehdään töitä ensimmäisestä työpäivästä alkaen.

 
Toukokuussa Goforella aloittanut ohjelmistokehittäjä Jere Peltola pitää hienona asiana, että hän on päässyt mukaan sekä työntekijäksi että yhdeksi yhtiön omistajaksi yhdellä iskulla.

Poikkeuksellinen työntekijälähtöisyys vahvasti läsnä myös hallitustyöskentelyssä
Goforen arvoissa työntekijät tulevat ensin.   
”Goforella niin kulttuurin kuin yhtiön kehittäminen ja vaaliminen koetaan hienolla tavalla yhteisenä asiana. Totta kai tämä heijastuu myös hallitustyöskentelyyn”, Kärki kommentoi. 
Goforella on ollut perinne nostaa henkilöstöstään jäsen ehdokkaaksi yhtiön hallitukseen. Viime vuonna hallitukseen nousi tekninen projektipäällikkö Anne-Mari Silvast. Häntä ennen kahdella edellisellä kaudella valituksi tuli palveluarkkitehtina työskentelevä Niko Sipilä. Maaliskuussa pidetyssä yhtiökokouksessa ehdolla ollut Silvast valittiin jatkoon.

”Tietääkseni Goforen malli, missä työntekijät valitsevat keskuudestaan henkilön vaalilla ehdokkaaksi hallitukseen, on Suomessa melko ainutlaatuinen. Goforen tapa heijastaa luottamuksesta henkilöstöön ja osoittaa toisaalta, että erilaisiakaan mielipiteitä tai taustoja ei pelätä”, Silvast tiivistää. 
Yhtiökokouksen vahvistaman, työntekijöiden valitseman ehdokkaan myötä Goforen hallitustyöskentely on saanut uusia sävyjä.  
”Tuon henkilöstön näkökulmaa mielelläni esiin hallituskokouksissa, mutta olen kuitenkin päätöksissä henkilökohtaisesti vastuussa. Päätökset ovat siis omiani, ei niin että toisin henkilöstön toiveet sellaisinaan kokouksiin”, Silvast kertoo.
”Toki pystyn kahvipöytäkeskusteluissa haistelemaan henkilöstön fiiliksiä monista asioista ja pyrin tuomaan sitä näkökulmaa myös hallitukseen”, Silvast jatkaa. 
Goforen poikkeuksellinen ja toimintatapoja uudistava hallitustyöskentely on saanut tunnustusta muun muassa vuonna 2016 Hallituspartnerit ry:n Kultainen nuija -huomionosoituksella.
Lisätietoa Goforen rekrytointikampanjasta ja tulevien omistajien työfiiliksiä: https://gofore.com/menestys-tehdaan-yhdessa/ 
Lisätietoja:  
Timur  Kärki, toimitusjohtaja, Gofore  Oyj
p. 040 828 5886
timur.karki@gofore.com   

Gofore Oyj

Takaisin ylös