Blogi 20.3.2020

Työpaikan tuella joustoa uuteen arkeen

Kiva kun löysit tämän artikkelin! Se sisältää varmasti hyvää tietoa, mutta pidäthän mielessä, että se on kirjoitettu 4 vuotta sitten.

Miten työpaikka voi vaikuttaa työntekijöiden onnistumiseen, kun edessä on täysin uudenlainen arki?

Uusi tilanne ja uudenlaiset arjen haasteet, erityisesti lapsiperheillä, ovat saaneet meidät Goforella miettimään kovalla tahdilla käytäntöjä, joilla tukea työntekijöitämme mahdollisimman hyvin tässä erikoislaatuisessa tilanteessa, mutta silti pitää niin sanotusti kone käynnissä. Osa näistä käytänteistä on meillä toki ihan arkipäivää, kuten mahdollisuus tehdä osa-aikaista työtä.

Meillä on pääpiirteittäin hyvin vapaa työaika. Työt voi tehdä silloin kun se omaan ja asiakkaan tilanteeseen sopii. Nyt, kun monessa perheessä lapset ovat kotona, mahdollisuus työn rytmittämiseen omaan tilanteeseen sopivaksi kasvaa arvoon arvaamattomaan. Itsekin kirjoitan tätä kuuden uutisten aikoihin, kun ekaluokkalainen lähti isänsä kanssa ympäristöopin tunnille lähimetsään. Aamupäivällä istuin aapisen äärellä.

Meillä on käytössä liukuva työaika, joten saldojen käyttäminen ja niiden valuminen miinuksen puolelle, jopa 40 tuntiin on ihan sallittua. Tämä antaa joustoa, jossa voit tehdä vähemmän, mutta silti tulosi eivät laske. Tarjoamme myös mahdollisuuden  käyttää vuoden 2020 kesälomia jo nyt.

Meillä on mahdollista käyttää sairaan lapsen hoitoapua ulkopuolisten palveluntarjoajien toimesta. Tämäkin on toki normaali käytäntömme. Lisäksi meillä on varta vasten tätä nykyistä tilannetta varten otettu käyttöön myös mahdollisuus tilata lastenhoitaja kotiin, terveille lapsille. Apua voi käyttää esim. niin että hoitaja vie lapset pyöräilemään, kävelylle tai potkimaan palloa omalle pihalle. Näin vanhemmat saavat työrauhan siksi aikaa.

Työntekjöillämme on aina mahdollisuus ottaa palkatonta vapaata. Teimme linjauksen, että mikäli työntekijämme pitävät palkattomia vapaita järjestääkseen lastenhoitonsa, palkattoman vapaan ajalta kertyvät vuosilomapäivät normaalisti. Jotta työntekijöiden taloudessa olisi mahdollisimman vähän heittelyä, palkattomista ajanjaksoista johtuvat palkanvähennykset voidaan ajoittaa useammalle kuukaudelle.

Siirryimme etätyö ensin -periaatteeseen jo viime viikolla, ja se on sujunut aivan erinomaisesti. Goforelaiset ovat jo aiemmin olleet hyvin tottuneita etätyöskentelyyn. Koska edessä on tavallista pidempi etätyöjakso, järjestimme työntekijöillemme työvälineet kotitoimistoille. Työtuolit, näytöt ja näppikset ovat liikkuneet toimistoilta goforelaisten koteihin helpottamaan arkea siellä päässä.

Koska kaikki yli 10 hengen kokoontumiset ovat kiellettyjä, myös meidän toimistojoogat, suklaakerhot ja sählyt ovat tauolla. Yksi meidän suosituimmista kursseistamme, online mindfulness, jatkuu edelleen. Kun tämä erityinen tilanne aiheuttaa muutoksia normaaliin arkeen ja päivittäisiin rutiineihin, voi tietoinen läsnäolo ja sen harjoittaminen tulla ihan jokaiselle tarpeeseen. Tässä voin lämpimästi suositella meidän mindfulness-guruamme Kirsi Mattilaa Mindfulness365:sta.

Kuten eräs goforelainen niin hienosti totesi:
It’s weird and scary times we live in, but ultimately this too shall pass. Stay safe and take care!

liity-joukkoon-gofore-banner

työelämä

Laura Tero

Laura is experienced HR professional with nearly ten years of experience in varies HR roles. At Gofore she is responsible for general HR matters. Her passion is communications and how good it affects many things in life.

Takaisin ylös