Liity joukkoon

ICT-hankintojen konsultti

Hae nyt!

Gofore on digitaalisen muutoksen asiantuntija. Meitä on Suomessa, Saksassa, Itävallassa, Espanjassa, Virossa ja Italiassa noin 1300 alan johtavaa asiantuntijaa. Hyvinvoivat työntekijät ja menestyvät asiakkaat ovat yrityksemme ydin. Monimuotoista osaajajoukkoamme yhdistää pioneerihenkisyys sekä halu työskennellä yrityksessä, jossa luodaan inhimillisempää, kestävämpää ja eettisempää digimaailmaa. Haluamme tarjota parhaat mahdollisuudet työntekijöillemme kehittyä ja kukoistaa – sekä työssä että sen ulkopuolella. Liikevaihtomme vuonna 2022 oli 149,9 miljoonaa euroa. Gofore Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:ssä.

Lisätietoja Goforesta työnantajana löydät halutessasi liity joukkoon- ja kulttuurisivuiltamme.

Etsimme ICT-hankintojen konsulttia vastaamaan suurten asiakkaidemme ICT-hankintaprojektien läpiviennistä.


Me olemme Gofore ja olemme jo yli 1000:n osaajan yhteisö. Työnantajana ja yhteisönä lupaamme huolehtia sinusta, sillä hyvinvoivat työntekijät ovat yrityksemme ydin. Maineemme laadukkaiden palveluiden tuottamisessa asiakkaillemme on yksinomaan huippuasiantuntijoidemme ansiota. Matala organisaatiomallimme mahdollistaa itseohjautuvan ja läpinäkyvän toimintakulttuurin. Monimuotoista osaajajoukkoamme yhdistää pioneerihenkisyys sekä halu työskennellä yrityksessä, jonka olemassaololla on suurempi tarkoitus kuin pelkästään voiton tuottaminen – pyrkimys inhimillisempään, kestävämpään ja eettisempään digimaailmaan.

Tarjoamme sinulle muun muassa ammattitaitoisen tiimin, mielenkiintoiset sekä vaikuttavat projektit omien ambitioidesi mukaan, ammatilliset kehittymismahdollisuudet ja vapauden työskennellä omalla tyylillä onnistumiseen. Goforen yhteisöstä puhumattakaan. Ja paljon muutakin.

Pääset kehittymään ja kartuttamaan kokemusta monipuolisissa asiakasprojekteissa, ja valitsemaan mielenkiintoisimmat tilaisuudet viikoittaisista esityksistä ja kiltatoiminnasta. Tuemme osallistumista myös muihin osaamistasi kasvattaviin koulutuksiin ja tapahtumiin.

Goforelaisten yhteisöllisyys ulottuu myös työn ulkopuolelle erilaisten aktiviteettien kuten saunailtojen, videopelien ja perhepäivien muodossa. Jotta työ ja vapaa-aika löytäisivät tarvitsemasi tasapainon, tarjoamme sinulle joustavat työskentelyolosuhteet ja työvälineet, jotka saat valita tarpeesi mukaan. Nämä ja monet muut edut odottavat sinua Goforella!


Hankintakonsultin tiimi ja työnkuvaus

ICT-hankintakonsulttitiimissämme on tällä hetkellä reilut kymmenen henkilöä. Tiimimme koostuu eri ICT-palveluiden ja -järjestelmien hankintaan erikoistuneista konsulteista. Tiimimme on kokenut ja he suhtautuvat intohimoisesti työhönsä. Tiimimme työtä tukevat Goforen muut konsultit.

ICT-hankintakonsultin tehtävässä vastaat suurten julkisen ja/tai yksityisen sektorin asiakkaidemme ICT-hankintaprojektien läpiviennistä. Asiakasprojektimme koostuvat yleensä seuraavista vaiheista:

 1. Hankinnan strateginen suunnittelu
  Määrittelemme asiakkaan itse tuottamat ydintoiminnat sekä ulkopuoliselta hankittavat kyvykkyydet (esim. järjestelmät, palvelut, tmv.) ja niitä koskevat tavoitteet.
 2. Esiselvitys
  Vaiheen aikana selkeytämme yksittäiset hankittavat kyvykkyydet, sovitamme ne asiakkaan ydintoimintaan sekä määrittelemme hankintaa ja sitä ympäröivien toimintojen toimintamallit.
 3. Markkinakartoitus
  Suoritamme markkinoilla olevien vaihtoehtojen kartoituksen perustuen asiakkaan tarvitsemiin ulkoisiin kyvykkyyksiin.
 4. Hankinnan tarkempi suunnittelu
  Hankinnan toteutuksen tarkempi suunnittelu perustuen aiemmista vaiheista saatuun tietoon ja asiakkaan kanssa sovittuihin tavoitteisiin
 5. Hankinnan toteutus
  Luomme tarjouspyyntömateriaalin, hankittavien kyvykkyyksien toiminnalliset ja tekniset määrittelyt sekä sopimusmallin. Suoritamme mahdolliset neuvottelut tarjoajien kanssa sekä tarjouksien perusteella voittajan valitseminen.
 6. Sopimusneuvottelut
  Vastaamme sopimuksen viimeistelystä valitun toimittajan kanssa sekä mahdollisesta toimitusprojektin tarkentamisesta. Toimitusprojektin tarkentamisessa hankintakonsulttiamme auttaa Goforen kokeneet projektipäälliköt.
 7. Toimitusprojekti
  Hankintakonsulttimme osallistuvat toimitusprojektin aikana sen ohjausryhmään ja toimivat projektista vastaavan projektipäällikön tukea mahdollisesti sopimukseen tai sen sisältöön liittyvissä kysymyksissä.

Sinun ei tarvitse olla kaikkien edellä mainittujen vaiheiden huippuosaaja, kunhan tunnistat vaiheiden sisältä kokonaisuuksia, joiden suorittamisesta sinulla on laajaa osaamista, esim. hankintaprosessi, vaatimusmäärittely, ICT-sopimukset. Usein asiakasprojekteja toteutetaan useamman hankintakonsultin voimin, joten yhden konsultin ei tarvitse olla huippuosaaja kaikkien vaiheiden osalta.


Mitä osaamista tehtävässä menestymiseen tarvitaan

Alla on listattuna osaamisen alueita. Toivomme, että koet yhden tai useamman mainitun osa-alueen vahvuudeksesi ja haluat kehittyä muilla osa-aluilla:

 • Kykenet jäsentämään laajat hankintatarpeet
 • Pystyt määrittelemään hankinnan kohteen vaatimuksineen
 • Osaat auttaa asiakasta parhaan hankintamallin ja -menetelmän valinnassa
 • Kykenet toteuttamaan ja viemään läpi ICT-hankintaprojektin
 • Pystyt kehittämään asiakkaan toimintaa innovatiivisten hankintojen kautta
 • Tunnet ICT-ratkaisut tietojärjestelmien ja/tai palveluiden osalta sekä niihin liittyvät kilpailutustavat ja muut lainalaisuudet
 • Hallitset ICT-sopimusjuridiikan
 • Tunnet hyvin julkisen hankintalain
 • Sinulla on laaja aiempi kokemus julkishallinnon ja/tai yksityissektorin ICT-hankinnoista

Hyvien vuorovaikutustaitojen ansiosta tulet hyvin toimeen asiakkaiden ja hankkeisiin liittyvien sidosryhmien kanssa. Työskentelytavoiltasi olet itsenäinen ja aikaansaava. Ymmärrät laadukkaiden tuotosten ja asiakkaan odotukset ylittävän lopputuloksen olevan ICT-hankintakonsultin onnistumisen keskiössä. Pyrit päämäärätietoisesti kohti ratkaisua ja uskallat tarttua asioihin. Lisäksi sinulla on intohimoinen asenne työhösi ja aito halu olla rakentamassa kanssamme digitaalista Suomea.

Kenelle rooli voi sopia?

Taustaltasi voit olla kokenut ICT-hankintojen ammattilainen, ICT-hankintajuristi, kokenut laajojen ICT-kokonaisuuksien myymisen tai ostamisen ammattilainen, liiketoiminnan tai ICT-ratkaisujen määrittelijä, tms. Katsomme eduksi kokemuksen projektijohtamisesta sekä alemman tai ylemmän korkeakoulututkinnon. Tehtävään valitulle henkilölle voidaan tehdä henkilöturvallisuusselvitys asiakkaidemme toimesta.

Saisimmeko olla siis sinun seuraava työnantajasi? Avaathan osaamistasi hakemalla alla olevan lomakkeen kautta. Me haluamme kuulla, millaisella karttuneella osaamisella sinä juuri olisit loistava meidän asiakkaillemme konsultiksi. Kun olet vakuuttanut meidät, kutsumme sinut meille rekrykeskusteluihin. Rekrytointiprosessimme on kaksiosainen, jossa pääset kuulemaan Goforesta syvemmin, me pääsemme tutustumaan sinuun ja pureudumme myös osaamiseesi. Jos sinulle jäi kysyttävää, otathan yhteyttä ICT-hankintakonsultointipalveluista vastaavaan Petri Vuorelaan mailitse petri.vuorela@gofore.com.


Goforelaiselta

”Hei, olen Jan Virta ja työskentelen Goforella hankintakonsulttina. Roolissani autan asiakkaitamme omien hankintaprojektiensa läpiviennissä, toimien sekä neuvonantajana että vastaten hankintaan liittyvistä käytännön tehtävistä aina hankinnan valmistelusta kilpailutukseen ja edelleen sopimusneuvotteluihin asti.

Tyypilliset tehtäväni valmisteluvaiheessa aloitan hankinnan tarkemmalla määrittelyllä, jonka tulosten pohjalta työstän yhdessä asiakkaan kanssa hankinnan kohteeseen liittyvät vaatimukset ja sopimusluonnoksen. Näiden pohjalta autan asiakasta valitsemaan oikeat soveltuvuusvaatimukset, määrittelemään halutun tarjouksen muodon sekä asettamaan hankinnan tavoitteita tukevat vertailuperusteet.

Henkilökohtaisesti olen aina ollut hyvin kiinnostunut tietotekniikasta ja ajauduin vasta myöhemmin hankintojen pariin melkein puolivahingossa. Niinpä työskentely ympäristössä, jossa ympärilläni on paljon erilaisia IT-alan ammattilaisia on minulle hyvin mieluisaa. Näen siitä olevan minulle myös ammatillisessa mielessä paljon hyötyä, sillä sisäisten keskustelujen seuraamisen kautta saan näkemystä erilaisiin digitalisaation trendeihin.

Goforella minulla on myös mahdollisuus toteuttaa omia projektejani hyvin itsenäisesti. Tukea on toki tarjolla kollegoiden, aikaisempien tarjouspyyntöjen sekä mallipohjien muodossa, mutta mitään etukäteen saneltua kaavaa, jota kaikissa projekteissa olisi pakko noudattaa, ei ole. Usein vaikuttaminen oman työn sisältöön alkaa jo osallistumisesta projektia koskevan tarjouksen laatimiseen.”

Jan Virta,
Procurement Consultant

Toimipistettä

Helsinki, Jyväskylä, Lappeenranta, Tampere, Turku

By sending this application, you confirm that you have read Gofore's privacy policy and give your consent to handling your candidate data.

Takaisin ylös