Liity joukkoon

ICT-hankintojen konsultti

Hae nyt!

Gofore on digitaalisen muutoksen asiantuntija. Meitä on Suomessa, Saksassa, Itävallassa, Espanjassa, Virossa ja Italiassa yli 1400 alan johtavaa asiantuntijaa. Hyvinvoivat työntekijät ja menestyvät asiakkaat ovat yrityksemme ydin. Monimuotoista osaajajoukkoamme yhdistää pioneerihenkisyys sekä halu työskennellä yrityksessä, jossa luodaan inhimillisempää, kestävämpää ja eettisempää digimaailmaa. Haluamme tarjota parhaat mahdollisuudet työntekijöillemme kehittyä ja kukoistaa – sekä työssä että sen ulkopuolella. Liikevaihtomme vuonna 2022 oli 149,9 miljoonaa euroa. Gofore Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:ssä.

Lisätietoja Goforesta työnantajana löydät halutessasi liity joukkoon- ja kulttuurisivuiltamme.

ICT-hankintakonsultin tehtävässä vastaat suurten julkisen ja/tai yksityisen sektorin asiakkaidemme ICT-hankintaprojektien läpiviennistä.

ICT-hankintakonsulttitiimissämme on tällä hetkellä reilut kymmenen henkilöä. Tiimimme koostuu eri ICT-palveluiden ja -järjestelmien hankintaan erikoistuneista konsulteista. Tiimimme on kokenut ja he suhtautuvat intohimoisesti työhönsä. Tiimimme työtä tukevat Goforen muut konsultit.

 Asiakasprojektimme koostuvat yleensä seuraavista vaiheista:

 1. Hankinnan strateginen suunnittelu
  Määrittelemme asiakkaan itse tuottamat ydintoiminnat sekä ulkopuolelta hankittavat kyvykkyydet (esim. järjestelmät, palvelut, tmv.) ja niitä koskevat tavoitteet.
 2. Esiselvitys
  Vaiheen aikana selkeytämme yksittäiset hankittavat kyvykkyydet, sovitamme ne asiakkaan ydintoimintaan sekä määrittelemme hankintaa ja sitä ympäröivien toimintojen toimintamallit.
 3. Markkinakartoitus
  Suoritamme markkinoilla olevien vaihtoehtojen kartoituksen perustuen asiakkaan tarvitsemiin ulkoisiin kyvykkyyksiin.
 4. Hankinnan tarkempi suunnittelu
  Hankinnan toteutuksen tarkempi suunnittelu perustuen aiemmista vaiheista saatuun tietoon ja asiakkaan kanssa sovittuihin tavoitteisiin
 5. Hankinnan toteutus
  Luomme tarjouspyyntömateriaalin, hankittavien kyvykkyyksien toiminnalliset ja tekniset määrittelyt sekä sopimusmallin. Suoritamme mahdolliset neuvottelut tarjoajien kanssa sekä tarjouksien perusteella voittajan valitseminen.
 6. Sopimusneuvottelut
  Vastaamme sopimuksen viimeistelystä valitun toimittajan kanssa sekä mahdollisesta toimitusprojektin tarkentamisesta. Toimitusprojektin tarkentamisessa hankintakonsulttiamme auttaa Goforen kokeneet projektipäälliköt.
 7. Toimitusprojekti
  Hankintakonsulttimme osallistuvat toimitusprojektin aikana sen ohjausryhmään ja toimivat projektista vastaavan projektipäällikön tukena mahdollisesti sopimukseen tai sen sisältöön liittyvissä kysymyksissä.


Mitä osaamista tehtävässä menestymiseen tarvitaan

Usein asiakasprojekteja toteutetaan useamman hankintakonsultin voimin. Sinun ei siis tarvitse olla kaikkien edellä mainittujen vaiheiden huippuosaaja, kunhan tunnistat vaiheiden sisältä kokonaisuuksia, joiden suorittamisesta sinulla on laajaa osaamista (esim. hankintaprosessi, vaatimusmäärittely, ICT-sopimukset).

Toivomme, että koet yhden tai useamman mainitun osa-alueen vahvuudeksesi ja haluat kehittyä muilla osa-aluilla:

 • Kykenet jäsentämään laajat hankintatarpeet
 • Pystyt määrittelemään hankinnan kohteen vaatimuksineen
 • Osaat auttaa asiakasta parhaan hankintamallin ja -menetelmän valinnassa
 • Kykenet toteuttamaan ja viemään läpi ICT-hankintaprojektin
 • Pystyt kehittämään asiakkaan toimintaa innovatiivisten hankintojen kautta
 • Tunnet ICT-ratkaisut tietojärjestelmien ja/tai palveluiden osalta sekä niihin liittyvät kilpailutustavat ja muut lainalaisuudet
 • Hallitset ICT-sopimusjuridiikan
 • Tunnet hyvin julkisen hankintalain
 • Sinulla on laaja aiempi kokemus julkishallinnon ja/tai yksityissektorin ICT-hankinnoista

Hyvien vuorovaikutustaitojen ansiosta tulet hyvin toimeen asiakkaiden ja hankkeisiin liittyvien sidosryhmien kanssa. Työskentelytavoiltasi olet itsenäinen ja aikaansaava. Ymmärrät laadukkaiden tuotosten ja asiakkaan odotukset ylittävän lopputuloksen olevan ICT-hankintakonsultin onnistumisen keskiössä. Pyrit päämäärätietoisesti kohti ratkaisua ja uskallat tarttua asioihin. Lisäksi sinulla on intohimoinen asenne työhösi ja aito halu olla rakentamassa kanssamme digitaalista Suomea.

Taustaltasi voit olla kokenut ICT-hankintojen ammattilainen, ICT-hankintajuristi, kokenut laajojen ICT-kokonaisuuksien myymisen tai ostamisen ammattilainen, liiketoiminnan tai ICT-ratkaisujen määrittelijä, tms. Katsomme eduksi kokemuksen projektijohtamisesta sekä alemman tai ylemmän korkeakoulututkinnon. Tehtävään valitulle henkilölle voidaan tehdä henkilöturvallisuusselvitys asiakkaidemme toimesta.

Jos jokin jäi askarruttamaan mieltäsi, otathan yhteyttä ICT-hankintakonsultointipalveluista vastaavaan Petri Vuorelaan mailitse petri.vuorela@gofore.com.

Palkkakehitys ja rekrytointiprosessimme

Meille Goforella on tärkeää, että työstä maksetaan kunnollinen kokonaiskorvaus. Palkkaan vaikuttaa paitsi kokemus ja taidot, myös kaksi arvoamme: aktiiviset toimet sen eteen että Gofore on hyvä työpaikka kaikille sekä asiakasnäkökulman huomioiminen kaikessa tekemisessä. Oman esihenkilön kanssa käytävissä palkkakeskusteluissa keskeistä on saamasi palaute, laskutusaste (olemmehan konsultteja!) sekä oman osaamisen kehittäminen.

Meiltä löytyy erilaisia palkkamalleja, minkä lisäksi kuukausipalkan ohessa on käytössä yrityksen menestykseen liittyviä erillisiä bonuksia. Bonukset voivat liittyä esimerkiksi rekrytointiin, myyntiin tai Goforen tunnettuuden kasvattamiseen.

Huomioimme mielellämme neurodiversiteetin vaatimukset rekrytointiprosessissa ja tarvittaessa muokkaamme prosessia tarpeidesi mukaisesti.

Lue mitä tapahtuu sen jälkeen, kun lähetät meille hakemuksesi ja miten rekrytointi Goforella etenee: https://gofore.com/rekrytointi-goforella/

Toimipisteet

Helsinki, Jyväskylä, Lappeenranta, Tampere, Turku

Hankintakonsultti ymmärtää asiakasta ja hankintalakia

Autan asiakkaitamme heidän hankintaprojektiensa läpiviennissä, toimien sekä neuvonantajana että vastaten hankintaan liittyvistä käytännön tehtävistä aina hankinnan valmistelusta kilpailutukseen ja edelleen sopimusneuvotteluihin asti.

Tyypilliset tehtäväni valmisteluvaiheessa aloitan hankinnan tarkemmalla määrittelyllä, jonka tulosten pohjalta työstän yhdessä asiakkaan kanssa hankinnan kohteeseen liittyvät vaatimukset ja sopimusluonnoksen. Näiden pohjalta autan asiakasta valitsemaan oikeat soveltuvuusvaatimukset, määrittelemään halutun tarjouksen muodon sekä asettamaan hankinnan tavoitteita tukevat vertailuperusteet.

Olen aina ollut hyvin kiinnostunut tietotekniikasta ja ajauduin vasta myöhemmin hankintojen pariin melkein puolivahingossa. Työskentely ympäristössä, jossa ympärilläni on paljon erilaisia IT-alan ammattilaisia on minulle hyvin mieluisaa. Sisäisten keskustelujen seuraamisen kautta saan näkemystä erilaisiin digitalisaation trendeihin.

Goforella minulla on myös mahdollisuus toteuttaa omia projektejani hyvin itsenäisesti. Tukea on tarjolla kollegoiden, aikaisempien tarjouspyyntöjen sekä mallipohjien muodossa, mutta mitään etukäteen saneltua kaavaa, jota kaikissa projekteissa olisi pakko noudattaa, ei ole. Usein vaikuttaminen oman työn sisältöön alkaa jo osallistumisesta projektia koskevan tarjouksen laatimiseen.”

Jan Virta, hankintakonsultti 

Lue lisää

If we proceed in the recruitment process, what is your preferred method of contact?

By sending this application, you confirm that you have read Gofore's privacy policy and give your consent to handling your candidate data.

Takaisin ylös