Lehdistötiedote 11.5.2021

Eeva Mäki-Maukola yhdistää työn, urheilun ja opiskelun Jyväskylässä

Miten yhdistää kiinnostava työ it-alalla, tavoitteellinen huippu-urheilu sekä yliopisto-opinnot – Jyväskylässä? Eeva Mäki-Maukolalta, 26, tämä onnistuu. Hän työskentelee ohjelmistokehittäjänä it-palveluyhtiö Goforella, toimii Jyväskylän Kirittärien superpesisjoukkueen kapteenina ja on saamassa kesän 2021 kynnyksellä kandin paperit tietotekniikasta Jyväskylän yliopistosta. Pian alkavalla pesäpallokaudella Suomen kärkipelaajiin lukeutuvan Mäki-Maukolan kädenjälki näkyy paitsi pelikentällä, myös seuran nettisivulla julkaistavassa pesischatbotissa. Botti kertoo faneille faktoja Kirittäristä.

Eeva Mäki-Maukola kehitti Goforen Jyväskylän toimistolla viime talvena suorittamansa harjoittelujakson aikana Kirittärien fanien ja yleisön käyttöön oman tekstipohjaisen, keskustelevan chatbotin. Tämä niin sanottu pesischatbotti on tulossa fanien käyttöön alkavalla kaudella. Kirittärien nettisivuilta löytyvältä botilta voi kysyä faktoja pelaajista ja seurasta.

Harjoittelunsa jatkoksi Mäki-Maukola on saanut töitä Goforelta ohjelmistokehittäjänä ja Jyväskylä pysyy näin hänen kotipesänään jatkossakin.

– Tämä on osaltaan vaikuttanut siihen, että pystyn ja haluan jatkaa Kirittärissä ja että Jyväskylä pysyy kotipaikkakuntanani. On hienoa, että voin yhdistää huippu-urheilun, yliopisto-opinnot ja oman alan työt, Mäki-Maukola iloitsee.

Gofore on Kirittärien sponsori ja Mäki-Maukolan kummiyritys. Tätä kautta pesäpalloilijalle löytyi harjoittelu- ja työpaikka kansainvälistä kasvua tavoittelevan it-pörssiyhtiön Jyväskylän toimistolta.

Sekä Gofore että Kirittäret haluavat pitää kiinni alansa huipuista ja tarjota heille mahdollisuuksia edetä ja kehittyä intohimonsa parissa.

–  On upeaa, että Jyväskylään opiskelemaan ja pesistä pelaamaan tulleena Eeva pystyy ja haluaa asettua tänne. Iso kiitos myös seuran puolelta Goforelle Mäki-Maukolan työllistämisestä, sanoo Kirittärien seurajohtaja Petri Kaijansinkko.

Goforen chatbot sitouttaa faneja

Pesischatbotti on kehitetty käyttäjälähtöisesti. Mäki-Maukola kysyi Kirittärien faneilta sosiaalisessa mediassa, mitä he haluaisivat tietää pelaajista. Chatbotin auttaa faneja löytämään helposti ja nopeasti tietoa seurasta ja tekee Kirittärien pelaajista kerätystä datasta saavutettavempaa. Botin kieli on englanti.

Pesisbotin taustalla on alun perin Goforen sisäiseen käyttöön kehitetty Granny-niminen chatbot, joka auttaa työntekijöitä arjessa ja lisätä työn sujuvuutta. Granny-bottia hyödynnetään urheilussa jo muuallakin, sillä TPS salibandyn käytössä on oma vastaava botti. Botissa on potentiaalia laajemminkin fanien sitouttamiseen.

– Grannyn mahdollisuudet fanien sitouttamisessa ovat suuret. Mitä jos jokaisella joukkueella olisi oma, juuri heidän joukkueelle tarkoitettu chatbot-persoona? Persoona voisi olla myös jo joku valmiina esiintyvä hahmo, esimerkiksi maskotti, visioi Goforen Jyväskylän toimiston vetäjä Jarkko Tuomala.

Pesisbotti julkaistaan Jyväskylän Kirittärien verkkosivuilla 24. toukokuuta

Lue myös Eevan blogi

Näin syntyi Suomen ensimmäinen pesischatbot

Teksti: Anne Sivula
Kuva: Jyrki Röppänen/Foto-Antti

Gofore on kansainvälinen digitaalisen muutoksen konsulttiyhtiö. Meillä on yli 1 400 asiantuntijaa kaikkiaan 19 toimipisteessä Suomessa, Saksassa, Itävallassa, Virossa, Espanjassa ja Italiassa. Teknologian ja liiketoiminnan asiantuntijamme rakentavat yhdenvertaista digitaalista yhteiskuntaa ja kestäviä älykkään teollisuuden ratkaisuja. Monimuotoista osaajajoukkoamme yhdistää pioneerihenkisyys sekä halu luoda inhimillisempää, vastuullisempaa ja eettisempää digimaailmaa. Toimintaamme ohjaavat vahvat arvomme: olemme jokaiselle hyvä työpaikka, ja elämme asiakkaidemme onnistumisista. Liikevaihtomme vuonna 2023 oli 189,2 miljoonaa euroa. Gofore Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:ssä. Visiomme on olla merkittävin eurooppalainen digitaalisen muutoksen asiantuntijayritys.

Tilaa tiedotteemme!

Haluatko kuulla uutisemme ensimmäisenä? Tilaa pörssitiedotteet ja lehdistötiedotteet suoraan sähköpostiisi!

Tilaa tiedotteet

Takaisin ylös