Blogi 29.12.2020

Vuosi 2020 julkisen sektorin kumppanina

Kiva kun löysit tämän artikkelin! Se sisältää varmasti hyvää tietoa, mutta pidäthän mielessä, että se on kirjoitettu 4 vuotta sitten.

Vuosi 2020 on tuonut meille jälleen useita uusia julkisen sektorin hankkeita. Kokosimme yhteen katsauksen vuoden mittaan julkistamistamme sopimuksista.

Vuonna 2020 olemme iloksemme saaneet jälleen kertoa useista merkittävistä julkisen sektorin hankkeista, joihin Gofore on valikoitunut kumppaniksi. Julkisen sektorin hankkeet tarjoavat meille tilaisuuden tehdä missiomme mukaisesti merkityksellisiä projekteja, joilla on suuri positiivinen vaikutus yhteiskuntaan ja ympäristöön, rakentaen tulevaisuudesta entistä toimivampaa digitaalista muutoksen ja työn tekemisen tapojen uudistamisen kautta.

2020 parhaat palat

Viime vuonna (2019) 70 % liikevaihdostamme tuli julkisen sektorin asiakkailta. Vuosina 2017–2019 julkisen puolen vuosittainen keskimääräinen kasvu on ollut +45 % ja yksityisellä sektorilla vastaava kasvu on ollut +24%. Kun katsomme kolmannen kvartaalin lukuja, vuosi 2020 on jatkamassa samankaltaista kehityssuuntaa: Goforen koko liikevaihto kasvoi vuoden takaisesta 22,1 % ja julkisen sektorin osuus liikevahdosta oli peräti 74 %.

Vuoden 2020 lähestyessä loppuaan, voimme ylpeinä katsoa kulunutta vuotta ja koota yhteen vuoden mittaan julkistamamme suurimmat uudet julkisen sektorin hankkeet. Tarkemmat tiedot kumppanuuksista löydät linkkien kautta alkuperäisistä yhtiötiedotteistamme.

Lue myös aiempi juttumme lokakuulta siitä, miten uudet valtionhallinnon asiakkuudet vahvistavat Goforen roolia kestäviä ja ketteriä digipalveluita tarjoavana yrityksenä.

 

Joulukuu

Digi- ja väestötietovirasto on valinnut Goforen Suomi.fi-verkkopalvelun kehityskumppaniksi

Digi- ja väestötietovirasto valitsi Goforen Suomi.fi-verkkopalvelun sovellus- ja ohjelmistokehityksen suunnittelu- ja ohjelmointitehtävien toimittajaksi. Hankinnan enimmäislaajuus on viiden vuoden sopimuskauden ajalta, ja toteutuessaan koko laajuudessaan hankinnan arvioitu arvo on 13,5 miljoonaa euroa.

KEHA-keskus on valinnut Goforen laajojen kehittämiskokonaisuuksien sekä ratkaisukehityksen ja ylläpidon asiantuntijapalvelujen toimittajaksi 

ELY-keskusten sekä TE-toimistojen kehittämis- ja hallintokeskus (KEHA-keskus) valitsi Goforen laajojen kehittämiskokonaisuuksien kehitys- ja asiantuntijapalvelujen sekä ratkaisukehityksen ja ylläpidon asiantuntijapalvelujen toimittajaksi. Goforen osuus kuuden vuoden puitejärjestelyn kokonaisarvosta on arviolta 40-60 miljoonaa euroa.

Toisen kilpailutuksen kohteena olivat ratkaisukehityksen ja ylläpitopalvelujen asiantuntijapalvelut, jotka kohdistuvat KEHA-keskuksen omistamien ja/tai vastuulla olevien asiakaslähtöisten sähköisten palvelujen ja niitä tukevien ratkaisujen toteuttamisen osa-alueille. Tämän hankinnan arvioitu kokonaisarvo on 27 miljoonaa euroa, joka jakautuu kolmelle osa-alueelle ja kuudelle eri toimittajalle.

 

Marraskuu

Digi- ja väestötietovirasto on valinnut Goforen toimittajaksi UI, UX, käytettävyys ja saavutettavuus -hankinnassaan 

Digi- ja väestötietovirasto valitsi Goforen toimittajaksi UI, UX, käytettävyys ja saavutettavuus -hankinnassaan. Viiden vuoden puitejärjestelyn arvioitu arvo on 5,5 miljoonaa euroa.

 

Syyskuu

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on valinnut Goforen projektipäällikköpalveluiden toimittajaksi

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom valitsi Goforen projektipäällikköpalveluiden toimittajaksi. Viiden vuoden puitesopimuksen arvioitu kokonaisarvo on 4,7 miljoonaa euroa.

Eläketurvakeskus on valinnut Goforen ohjelmistokehityskumppanikseen

Eläketurvakeskus (ETK) valitsi Goforen ohjelmistokehityskumppanikseen. Puitesopimuksen kohteena ovat ETK:n toimintaa tukevien tietojärjestelmien kehittäminen ja niiden ylläpito, ohjelmistokomponenttien toteutus, tukipalvelut ja konsultointi sekä ohjelmistot. Määräaikainen sopimuskausi on viisi vuotta ja puitejärjestelyn arvioitu arvo sopimuskaudella on 8 miljoonaa euroa. Summa jakaantuu Goforen ja Reaktor Innovations Oy:n kesken.

 

Kesäkuu

Patentti- ja rekisterihallitus on valinnut Goforen yritys- ja yhteisötietojärjestelmänsä ylläpito-, tuki- ja kehityspalveluiden toimittajaksi

Patentti- ja rekisterihallitus valitsi Goforen sen yritys- ja yhteisötietojärjestelmän (YTJ) ylläpito-, tuki- ja kehityspalveluiden toimittajaksi. Sopimuskausi on kolme vuotta, jonka jälkeen sopimus jatkuu toistaiseksi voimassa olevana. Sopimuksen arvioitu enimmäisarvo sopimuskaudella on 12 miljoonaa euroa. Cybercom Finland Oy toimii hankkeessa alihankkijana.

Patentti- ja rekisterihallitus on valinnut Goforen IT-arkkitehtuuripalvelujensa toteuttajaksi

Patentti- ja rekisterihallitus valitsi Goforen vastaamaan sen IT-arkkitehtuuripalvelujen toteuttamisesta. Sopimuskausi on viisi vuotta ja hankinnan arvioitu kokonaisarvo sopimuskaudella on 5-10 miljoonaa euroa. Arvioitu työmäärä on 7 000-13 700 henkilötyöpäivää sopimuskaudella.

 

Huhtikuu

Liikenne- ja viestintävirasto on valinnut Goforen arkkitehtuurikonsultoinnin palvelutoimittajaksi

Liikenne- ja viestintävirasto (Traficom) valitsi Goforen vastaamaan sen ICT-arkkitehtuurikonsultoinnin tehtävistä. Sopimuskausi on viisi vuotta ja hankinnan arvioitu kokonaisarvo sopimuskaudella on 4,1 miljoonaa euroa.

 

Maaliskuu

Opetushallitus valitsi Opintopolku-palvelukokonaisuuden ylläpitäjäksi Goforen ja Cybercom Finlandin

Opetushallitus valitsi Gofore Oyj:n ja Cybercom Finland Oy:n muodostaman ryhmittymän vastaamaan Opintopolku -palvelukokonaisuuden ylläpidosta ja jatkokehitystyöstä. Sopimus on toistaiseksi voimassa, sen vuosittainen hankinta-arvo on noin 2,5 miljoonaa euroa ja hankinnan ennakoitu kokonaisarvo 7 miljoonaa euroa. Ryhmittymäsopimuksen mukaan työt jaetaan tasan yhtiöiden välillä.

 

Vuosi 2020 on tuonut omat haasteensa, jonka vuoksi olemmekin erityisen kiitollisia kaikille, jotka olette olleet mukana mahdollistamassa onnistumisiamme. Toivomme kaikille oikein hyvää ja loistokasta vuotta 2021!

Gofore Oyj

Takaisin ylös