Avant Tecno

Vihreiden kuormaajien tuotekehitys sai potkua älykkäästä teknologiasta

Tiivis kumppanuus luo synergiaa ja nopeutta, jotka näkyvät kustannustehokkuutena ja ajansäästönä tuotekehityksessä. Gofore ja pienkuormaajajätti Avant Tecno luovat yhdessä älykkäitä ratkaisuja, jotka mullistavat työkonesektoria.

Vihreiden kuormaajien tuotekehitys sai potkua älykkäästä teknologiasta

Tiivis kumppanuus luo synergiaa ja nopeutta, jotka näkyvät kustannustehokkuutena ja ajansäästönä tuotekehityksessä. Gofore ja pienkuormaajajätti Avant Tecno luovat yhdessä älykkäitä ratkaisuja, jotka mullistavat työkonesektoria.

Innovatiivinen ja omaperäinen Avant Tecno Oy valmistaa kaikille tuttuja vihreitä pienkuormaajia, joihin voi törmätä lähes kaikkialla maailmassa. Avant Tecno on toimittanut yli 50 000 kuormaajaa Ylöjärvellä sijaitsevalta tehtaaltaan. Yrityksellä on toimipisteitä Yhdysvalloissa, Iso-Britanniassa, Saksassa ja Brasiliassa sekä vientiä yli 55 maahan.

Gofore on Avant Tecnon pitkäaikainen ohjelmisto- ja tuotekehityskumppani. Yhteistyö alkoi näyttölaiteohjelmistosta E-sarjan sähköpienkuormaajiin ja syveni, kun Avant siirtyi käyttämään 700- ja 800-sarjan koneissa Bosch Rexrothin elektronista ohjausyksikköä (ECU, Electronic Control Unit).

Bosch Rexrothin palkittuna kumppanina Gofore oli luonteva valinta kehittämään Avantille ohjausyksikön ohjelmistoa.

– Kehitystyö alkoi vuonna 2019 ja jo tuolloin oli tiedossa, että elektroniseen ohjausyksikköön siirtyminen tulisi näkymään kiihtyvänä tuotekehityksenä. Tämä puolestaan tarkoittaisi entistä suurempaa tarvetta testaukselle, Goforen liiketoimintajohtaja Kimmo Rintala kertoo.

Hardware-in-the-loop nopeuttaa testaamista ja säästää ympäristöä

Hardware-in-the-loop (HIL) luo simuloidun ympäristön elektronisen ohjausyksikön testaamiseen. Käytännössä kyse on sähkökaapin kokoisesta laitteesta, joka pitää sisällään testattavan ohjausyksikön, koneen tärkeimmät sähköiset venttiilit sekä tietokoneen, jolla simuloidaan koneen moottoria, toimilaitteita, ajovoimansiirtoa sekä antureita.

HIL-järjestelmä mahdollistaa nopean ja tehokkaan testauksen alati kehittyvään laitteeseen ja sen ohjelmistoon.

– Elektronisten ohjausyksiköiden ja niiden ohjelmistojen testaaminen pelkillä kenttätesteillä on hidasta ja vaikeaa, eikä kovin ympäristöystävällistä. Tuotekehityksen kiihtyessä HIL-testaukseen panostaminen maksaa itsensä hyvin nopeasti takaisin, Avant Tecnon kehitysinsinööri Antero Salojärvi kertoo.

Sähköisiin ohjausyksiköiden siirtyminen oli merkittävä muutos aiempaan nähden. Sen myötä Gofore ja Avant Tecno loivat yhdessä prosessin, joka mahdollistaa jatkuvan tuotekehittämisen. Siihen kuuluvat olennaisina osina ohjelmiston elinkaarenhallinta sekä jatkuva automaattinen testaus HIL-järjestelmien avulla.

Synergia ja nopea kehitys näkyvät viivan alla

Onnistuneet yhteiset projektit ovat johtaneet alati laajenevaan yhteistyöhön Avant Tecnon ja Goforen välillä. Tätä nykyä Gofore suunnittelee koneiden koko elektroniikkaa ohjaavia ohjelmistoja sekä sähköisiä työkaluja huollon tarpeisiin. Viimeisin innovaatio on IoT-ratkaisujen kehittäminen Avantin työkoneisiin.

– Pilvipalvelupohjaisen IoT-ratkaisun avulla Avant-koneiden omistajat ja käyttäjät saavat viiveettä tietoa kuormaajiensa toiminnasta ja voivat tehdä ohjelmistopäivityksiä etänä, Goforen Kimmo Rintala avaa.

Luottokumppanina Gofore on mukana Avant Tecnon tuotekehityksessä jo varhaisessa vaiheessa. Avant Tecno ja Gofore kehittävät yhdessä esimerkiksi kuormaajien mobiili- ja web-käyttöliittymiä, uusia testauskäytäntöjä ja itseohjaavia ohjelmistoja. Kumppanuuden luoma synergia ja nopea kehitys näkyvät kustannustehokkuutena ja ajansäästönä.

– Läheisen kumppanuuden ansiosta Avant Tecno pystyy reagoimaan nopeasti muuttuviin tilanteisiin. Saimme yhdessä torjuttua pandemiatilanteen aiheuttamia haasteita muokkaamalla olemassa olevaa ohjelmistoa sopimaan useampiin laitteisiin hyvin lyhyellä varoitusajalla, Avantin Antero Salojärvi kertoo.

Läheisen kumppanuuden ansiosta Avant Tecno pystyy reagoimaan nopeasti muuttuviin tilanteisiin. Saimme yhdessä torjuttua pandemiatilanteen aiheuttamia haasteita muokkaamalla olemassa olevaa ohjelmistoa sopimaan useampiin laitteisiin hyvin lyhyellä varoitusajalla.

Antero Salojärvi, Kehitysinsinööri, Avant Tecno

Projektin kohokohdat

Tavoite

Viedä tuotekehitys seuraavalle tasolle ottamalla käyttöön elektroniset ohjausyksiköt Avant Tecnon kuormaajissa.

Lähestymistapa ja työ

Gofore vastasi Avantin jatkuvan tuotekehityksen tarpeeseen kehittämällä HIL-testausyksikön, jonka avulla tuotekehitystä saatiin kiihdytettyä.

Lopputulema

Onnistuneet yhteiset projektit ovat johtaneet pitkään kumppanuuteen. Avant Tecno ja Gofore kehittävät yhdessä älykkäitä ratkaisuja työkoneisiin. Tiivis yhteistyö säästää aikaa ja kustannuksia.

Kyvykkyydet

Näillä taidoilla ja osaamisella työ toteutettiin

  • Järjestelmäkehitys ja integraatio
  • Web-kehitys
  • Mobiilikehitys

Ota yhteyttä, niin jutellaan lisää!

Ari Hirvonen

Älykäs teollisuus

ari.hirvonen@gofore.com

040 5662133

Takaisin ylös