Blogi 13.6.2017

Gofore tehostaa Helsingin kaupungin hanke- ja projektitoimintaa

Gofore

Kiva kun löysit tämän artikkelin! Se sisältää varmasti hyvää tietoa, mutta pidäthän mielessä, että se on kirjoitettu 7 vuotta sitten.

Digitaalisen liiketoiminnan asiantuntijayritys Gofore valikoitui mukaan Helsingin kaupungin IT-hankkeiden ja -projektien konsultointi- ja asiantuntijapalveluiden puitejärjestelyyn.
Gofore valittiin ensisijaiseksi toimittajaksi osa-alueelle A eli hanke- ja projektipäälliköt.
Lisäksi Gofore valittiin toiselle sijalle osa-alueilla:

  • B eli KA (kokonaisarkkitehtuuri), IT-arkkitehdit ja vaatimusmäärittelijät.
  • C eli käyttöliittymäliittymäsuunnittelijat ja käytettävyystutkijat.

Osa-alueelta A on saatu jo ensimmäinen toimeksianto, jossa työt ovat käynnistyneet.
”Kaikki kolme osa-aluetta ovat meille vahvoja ja kasvavia sektoreita. On positiivista, että pääsemme tekemään näillä osa-alueilla pitkäjänteistä kehittämistyötä Helsingin kanssa”, sanoo Goforen Kunnat & aluehallinto -toimialasta vastaava Riikka Vilminko-Heikkinen.
Puitejärjestelyllä hankittavien palveluiden valintaperusteena oli kokonaistaloudellinen edullisuus niin, että hinnalla oli 60 ja laadulla 40 prosentin painoarvo.
Puitejärjestelyn aikajänne yltää vuoden 2018 loppuun, jonka jälkeen tulevat mahdolliset 1+1 optiovuodet.

Tärkeä sopimus Goforen kuntastrategialle

”Vaikka jääkin nähtäväksi, mitä sopimus käytännössä poikii, on tämä meille hyvin tärkeä avaus, sillä me haluamme olla kuntien kumppanina. Kuntasektori on meille strategisesti hyvin tärkeä asiakassegmentti”, Vilminko-Heikkinen lisää.
”Siksi onkin hienoa, että pääsemme Helsingin kaupungin kanssa myös laajempaan yhteistyöhön. Jo aiemmin, ennen tätä puitesopimusta, olemme olleet toteuttamassa heille muun muassa kehittämishankkeiden menetelmäkehittämistä”, Vilminko-Heikkinen ynnää.
Tämän Helsingin kaupungin kehittämismenetelmäuudistushankkeen (KEHMET) tavoitteena on tarjota kaupungin IT-kehityshankkeille työkaluja tukemaan sekä perinteisillä että ketterillä menetelmillä toteuttavien hankkeiden ja projektien läpivientiä.
Lisätietoja:
Riikka Vilminko-Heikkinen
Kunnat & aluehallinto
044 528 5181
riikka.vilminko-heikkinen@gofore.com
 

Takaisin ylös