Blogi 20.12.2017

Goforen ja Espoon yhteistyö jatkuu – palvelut uudistuvat laaja-alaisesti

Kiva kun löysit tämän artikkelin! Se sisältää varmasti hyvää tietoa, mutta pidäthän mielessä, että se on kirjoitettu 7 vuotta sitten.

Espoon kaupunki on valinnut Gofore Oyj:n digitaalisten palveluiden kehittäjäkumppanikseen neljäksi vuodeksi. Gofore päätyi hankinnassa kokonaisvaltaisesti ensisijaisen toimittajan asemaan. Kehittäjäkumppanuus-järjestelyn kokonaisarvoksi arvioitiin tarjouspyynnössä 6 miljoonaa euroa. Yhtiö uutisoi yhteistyöstä 25.10.2017: https://gofore.com/gofore-espoon-kaupungin-kehittajakumppaniksi/. Tämän jälkeen myös sopimukset on allekirjoitettu.

Kaupungin palvelut rakentuvat uusiksi

Espoon kaupungin kanssa yhteistyössä tehtävät projektit uudistavat muutakin kuin vain tietojärjestelmiä. Tavoitteena on pohtia laajasti kunnallisten palveluiden organisointia uusilla tavoilla.
– Olemme nyt mukana suunnittelemassa mikropalveluarkkitehtuuria, joka tulee toimimaan uusien digitaalisten palvelujen taustalla, kertoo kuntien ja aluehallinnon toimialasta vastaava Riikka Vilminko-Heikkinen Goforelta.
– Espoon kaupunki on kaupunkien ja kuntien kentässä rohkea uudistaja. Pääsemme tekemään tulevina vuosina mielenkiintoisia projekteja yhdessä.

Yhteistyö käynnistyy monella osa-alueella

Tarjouskilpailu käsitti useita eri osa-alueita hankinnassa. Sen kohteena oli digitaalisia palveluja ja sähköistä asiointia koskevat kehittämisen asiantuntijapalvelut sekä näitä täydentävät tuki- ja ylläpitopalvelut. Nyt alkava yhteistyö pitää sisällään muun muassa Goforen scrum master -kehittäjien sekä UX- ja UI-kehittäjien työtä.
Espoon kaupunki saa käyttöönsä myös Goforen sovelluskehittäjä-, integraatio- sekä backlog manager ja release manager -asiantuntijoiden osaamisen.

Kilpailutus oli jaettu seuraaviin osa-alueisiin:

A: Scrum master -kehittäjät
B: UX-/UI-kehittäjät
C: Kehittäjät (back-end, mikropalvelut)
D: Integraatioasiantuntijat
E: QA-asiantuntijat ja tietoturva-asiantuntijat
F: DevOps-asiantuntijat
G: Release manager -asiantuntijat
H: Backlog manager -asiantuntijat
I: Moniosaajatiimit.
Gofore tuli valituksi ensisijaiseksi toimittajaksi järjestelyn osa-alueille A, B, C, D, G, H sekä I. Lisäksi Gofore valittiin yhdeksi toimittajista osa-alueelle F. Puitesopimukset solmitaan osa-alueittain. Espoon kaupunki ei sitoudu tiettyihin hankintamääriin sopimuskauden aikana.
Gofore on toimittanut Espoon kaupungille aikaisemmin esimerkiksi Kalenteri.espoo.fi-palvelun, jonka avulla päiväkodin arki saadaan vanhempien käden ulottuville.
Lue lisää: https://gofore.com/asiakkaat/espoon-kaupunki/
Lisätietoja:
Gofore Oyj
Riikka Vilminko-Heikkinen
Kunnat ja aluehallinto
riikka.vilminko-heikkinen@gofore.com
p. 044 528 5181
Gofore Oyj
Timur Kärki, toimitusjohtaja
timur.karki@gofore.com
p. 040 828 5886

Gofore Oyj

Takaisin ylös